מה גורם לפסוריאזיס?
פסוריאזיס (ספחת) היא הפרעת עור נפוצה, הפוגעת ב – 2-4% מהאוכלוסייה. הקשקשת נגרמת ע”י התחלקות מהירה של תאים. קצב חלוקת תאי עור בעת פסוריאזיס, גדול פי 1000 בערך מעור בריא. בקצב כזה התאים מצטברים ונוצרת קשקשת מוכספת. פסוריאזיס פוגעת בנשים ובגברים במידה שווה, לרפואה הקונבנציונאלית אין מענה. הטיפול הקונבנציונלי נעשה עם תרופות לדיכויי מערכת החיסון.
שיטות הטיפול הטבעי כוללות טיפול מקומי חדשני בעזרת תרחיף פרוביוטי טבעי הפועל ישירות על העור, שיפור התזונה ומתן תוספי מזון, טיפול בקנדידה, שימוש בצמחי מרפא והתמודדות טובה יותר עם מתחים.
סימפטומים אופייניים לפסוריאזיס
* תפרחת סימטרית * מופיעה בעיקר בקרקפת, בשטחים חיצוניים: מרפקים מהווים מקום בולט, ברכיים וציפורניים ואחרים.* המיקום משתנה מאדם לאדם, וגם באותו אדם יכול להשתנות. * קצב המחלה יכול להיות כרוני ואיטי מאוד, גלי למשך שנים (התפרצות ולאחר מכן התקף חוזר לאחר מספר שנים) ויכול להיות קבוע. קשה לצפות את המהלך.
טיפול בגישה נטורופתית טבעית
נחיל בטיפול מקומי טבעי – יש פטנט ישראלי חדש – תרחיף מיביום – עם מעל 80% הצלחה. נמשיך בסילוק הגורמים: איזון המצב הדלקתי שבבסיס המחלה, שיפור עיכול החלבון, מניעת אלרגיות למזון, עלול להיות קשר לקנדידה. הפחתת הרעילות במעי, שיפור תפקודי כבד, הרגעת סטרס, שיפור התזונה (הפחתת צריכת שומנים מהחי, אלכוהול) השלמת חסרים תזונתיים.
איזון המצב הדלקתי
צמצום הדלקתיות ע”י שינויים תזונתיים, הורדת שומן רווי במזון הגורם לדלקתיות יתר, בשילוב סראזים, כורכומין ליפוזומלי, אקלוניה קאוה וויטמין D. בנוסף, טיפול בהפחתת מתח, צמחי-מרפא ומשחות צמחיות.
שיפור עיכול החלבון
אם עיכול חלבון אינו מושלם, או אם יש ספיגה לא מספיקה של חומצות אמינו במעיים, חיידקים יכולים לפרק חומצות אמינו לתרכובות רעילות רבות. יש קבוצה של חומצות אמינו רעילות, הידועות בשם פוליאמינים (למשל: פוטרצין, ספרמידין וקדברין), אשר אצל הסובלים מפסוריאזיס רמותיהן מוגברות. תרכובות אלו תורמות מאוד לקצב המוגזם של התרבות תאים. שיפור קליני קשור בהורדת רמות ה פוליאמינים בעור ובשתן. לכן חשוב מאוד לקבל אנזימי עיכול בכל ארוחה חלבונית.
הפחתת הרעילות במעי
רעלנים שמקורם במעי מעורבים בהתפתחות פסוריאזיס וביניהם: אנדו-טוקסינים, מוצרים סטרפטוקוקיים, קנדידה, CANDIDA ALBICANS, תרכובות שמרים ואימונו-גלובולינים (רכיבים חיסוניים) IgE ו – IgA. תרכובות אלו גורמות להגברת קצב התרבות התאים. גדילת יתר של פטרת קנדידה במעיים היא גורם עיקרי במקרים רבים של פסוריאזיס. דיאטה דלת סיבים תזונתיים קשורה לרמות מוגברות של רעלנים, שמקורם במעיים. סיבים תזונתיים עוזרים לשמור על בריאותו של המעי הגס, מרכיבי הסיבים קושרים רעלנים במעיים, ומעודדים את הפרשתם בצואה. לרעלים שאינם מופרשים, יש נטיה לצאת דרך העור – מקור למחלות עור רבות.
חלק מהרעלים מצטבר בכבד, לכן חשובה התמיכה בכבד. (הרחבה: ניקוי הגוף והכבד).
שיפור תפקודי כבד
מועיל מאוד בטיפול בפסוריאזיס. הקשר בין הכבד לפסוריאזיס קשור לאחד מהתפקידים הבסיסיים של הכבד – סינון דם וסילוק רעלים מהדם החוזר במחזור הדם מהמעיים. פסוריאזיס קשורה לנוכחות של מספר מוצרי לוואי חיידקיים בדם. אם הכבד מוצף ברמות גבוהות מאוד של רעלנים מהמעיים, או אם יש ירידה ביכולת הכבד לסלק רעלים, רמת הרעלנים תעלה, ומצב הפסוריאזיס יוחמר. לכן נתמוך עם: צמחי מרפא, NAC, גלוטתיון ועוד.
מזעור צריכת אלכוהול
ידוע כי צריכת אלכוהול מחמירה פסוריאזיס. ההשפעות השליליות של אלכוהול, הן תוצאה של הגברת הספיגה של רעלנים מהמעיים (ע”י פגיעה במוקוזה – רירית המעי), יחד עם פגיעה בתפקוד הכבד.
תוספים להשלמת חסרים תזונתיים
כורכומין ליפוזומלי תומך בהפחתת המצב הדלקתי (הרחבה).
מגנזיום איכותי במריחה ובבליעה – באופן קליני פסוריאזיס הוא אחד הסימפטומים שעלול להתבטא כתוצאה ממחסור במגנזיום.
אומגה 3 – חומצות שומן: GLA, DHA, EPA. ממקור של שמן המפ, שמנים צמחיים אחרים ושמן דגים. אפשר גם למרוח שמן זרעי קנאביס על העור.
כותב ריקרדו גדעון : “אימי, שכבר חגגה לא מזמן (לפני שלושה חודשים) יום הולדת 75 סבלה (בעבר) עד ממש לאחרונה במחלה חשוכת מרפא שנקראת פסוריאזיס. למי שלא יודע, זו היא מחלת עור שגורמת לגירודים נוראיים (בעיקר באיזור הרגליים). העור ניראה פצוע ושבוע, והגירוד כפי שציינתי בלתי ניתן לשליטה 15 שנה היא סבלה מזה. כל הרופאים נתנו לה משחות וכדורים, חלקם ממכרים וחלקם רעילים. לפני חודש הבאתי לה בקבוק של שמן המפ . ובכן, אימי מרחה אותו על הרגל הפצועה שלה… ואחרי 3 שבועות הפסוריאזיס נעלם. 15 שנים!!! קבלה תרופות מזעזעות … 3 שבועות וזה נעלם! לא נראה לעין!.”
פרוטוקול המפ מקבוצת הרפואה הפונקציונלית:
כותב מקסים מיכאל לוינסקי: “שאלתי את ריקרדו בהודעה פרטית, * מה היה פרוטוקול השימוש של אימו בשמן זרעי הקנאביס? *כמה פעמים ביום היא מרחה אותו? *האם מאז שנעלם היא לא מרחה יותר את השמן על עורה? * כמה זמן כבר עבר, עד כה, שאין יותר סימן לפסוריאזיס? וברוב טובו הוא ענה לי בחזרה:
“אימי מרחה את השמן פעמיים ביום. כמה טיפות בבוקר וכמה בערב. תלוי בגודל האיזור הנגוע. היא גם לגמה כפית בבוקר ובערב. זה נעלם לה אחרי שלושה שבועות. הפסיק לגרד אחרי יומיים. היא לא מרחה כבר שבועיים וחצי וזה לא חזר. אני לא יודע אם זה תרופת פלא או לא. למען האמת אני לא יודע אם זה תרופה בכלל. אני כן יכול להגיד שהפסוריאזיס שהיה לאימי על הרגל נעלם.”
גלוטטיון ACG – (תרסיס לפה) אצל חולי פסוריאזיס רמות הגלוטטיון פראוקסידאז נמוכות, עקב תזונה לקויה, התמכרות לאלכוהול, איבוד עור ועוד.
ויטמין D – לפחות 10000. נמצא כי לויטמין D3 יש תפקיד בבקרת שגשוג היתר של התאים.
יוד לוגול (בטיפות לפי פרוטוקול) בשילוב סלניום קומפלקס.
אבץ, ויטמין A – חשובים לבעיות עור. בפסוריאזיס יש ירידה ברמות ויטמין A ואבץ.
נבגי פרוביוטיקה איכותיים בשילוב אנזימי עיכול. – לשיפור תפקוד מערכת העיכול. פרוביוטיקה , אפילו איכותית, אם היא ללא אנזימי עיכול הרי במקרים רבים אינה אפקטיבית.
איזון רמות סוכר – החוקרים משערים כי בפסוריאזיס, יש חוסר רגישות לאינסולין, בגלל הרמות המוגברות בנסיוב הדם של אינסולין וגלוקוז.
ביוטין 10000 – חשוב בחילוף החומרים של החלבונים, ובסינתזה (ייצור) של חלבונים מחומצות אמינו. בעיקר בולט החוסר שלו במצבים של עור יבש, פסוריאזיס, סבוריאה, ופריחות, אנמיה, איבוד שיער. לשלב עם B קומפלקס אקטיבי מתקדם.
היבטים נפשיים
במחקר מסויים: כ-39% מחולי פסוריאזיס דיווחו על אירוע רווי מתח שהתרחש במהלך החודש שלפני התפרצות המחלה. תחזית ההחלמה של חולים אלו טובה יותר. בחקירת עברם של מספר חולים, דווח שטיפול מוצלח בפסוריאזיס הושג באמצעות היפנוזה וביופידבק. הורמוני הסטרס גורמים לשינויים ברמות סוכר בדם. חשובה גם תזונה נכונה.
טיפול מקומי
טיפול מקומי מיועד להקלה סימפטומטית בלבד. מספר אופציות:
ליקוריץ – למרכיבי הצמח יש השפעה הדומה לזו של הידרו-קורטיזון- משחה לטיפול בפסוריאזיס. במספר מחקרים נראה כי המרכיב Glycyrrhetinic Acid המצוי בצמח, פעל טוב מהקורטיזון, בעיקר במקרים הכרוניים.
בבונג – משתמשים בתכשיר של הצמח לטיפול במחלות עור כולל פסוריאזיס, אקזמה, עור יבש, קשקשי ומגורה. המרכיבים של הצמח, הם בעלי פעילות אנטי דלקתית ואנטי אלרגית.
שמן המפ – קנביס – נמצא כי שימוש מקומי היה יעיל מאוד (9). אפשר לשלב עם אלוורה – במחקר שנעשה נמצא כי שימוש מקומי בקרם של הצמח היה יעיל מאוד בפסוריאזיס. אפשר לשלב עם קלנדולה + Una de gato.
צמחי מרפא
ישנם צמחי מרפא רבים למצב של פסוריאזיס. את פורמולת הצמחים יש להתאים באופן אישי למטופל. מספר צמחים לדוגמא: * היפריקום (St. John’s Wort) משפר מצב רוח, דיכאון קל. * חותם זהב (HYDRASTIS)- מעכב את היצירה של פוליאמינים. * גדילן מצוי (SILYBUM MARIANUM) – משפר את תפקוד הכבד, מעכב דלקת ומקטין שגשוג עודף של תאים. * ציפורני חתול (CLAW CAT’S (Una de gato– – צמח אנטי דלקתי, עשיר בנוגדי חימצון. 3 כמוסות ליום. *SMILAX SARSAPARILLA קושר ומעודד הפרשה של אנדו-טוקסינים חיידקיים.
פוטותרפיה – טיפול באור
דורש עשרות טיפולים 2-3 פעמים בשבוע. קרינת uv גורמת להמתה סלקטיבית של תאי מטרה וגרימת דיכוי המערכת החיסונית המקומית בעור. תופעות לואי כוללות כוויות, הזדקנות מוקדמת והגדלת הסיכון למחלה ממאירה באנשים רגישים (5).
טיפול אקלימי בים המלח
השמש שם בטוחה יותר ביחס למקומות אחרים. זאת בשילוב האוויר הנקי, החמצן העשיר, הטבילה בים רווי המינרלים, ואווירת ההבראה. יכול לבטל לרוב את הסימפטומים אך לא לפתור את הבעיה משורשה. מצריך שהות של חודש בשנה בים המלח. ממומן חלקית ע”י קופות החולים (6).
איפה להשיג
השתדלנו לתת קישורים לכתבות הרחבה שבהן מידע מפורט על המוצרים, האיכויות השונות, ואיפה משתלם להשיג.
References
- The Miracle Enzyme is Serrapepta
- Natural Psoriasis References
- WebMD
- טבע הריפוי – לילך נהרי
- חוברות “תזונה פלוס” מאת ד”ר (Ph.D) מרדכי הוכברג
- ויקירפואה, פוטותרפיה
- – דוקטורז, על הטיפול האקילימי בים המלח
- אתר של כול מחלות העור
- עדות מהפייסבוק – שמן המפ במריחה ובבליעה עוזר להקל על סימפטומים.
עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"