מערכת העיכול היא השער לגוף. מרבית האנשים אינם מטפלים במערכת העיכול שלהם, עד לרגע שבו מופיעות הבעיות. רובם אינם יודעים כי מערכת עיכול בריאה היא הדרך לבריאות טובה יותר והאנזימים הם הדרך להשיג זאת.

האיזון הכימי בין האנזימים בגופנו דואג לפעילות מערכת העיכול. האנזימים פעילים בכל חלק של העיכול ובלעדיהם המערכת אינה יכולה לפרק, לעבד ולספוג את המזון. האנזימים מפרקים את המזון לחלקים קטנים ונעכלים, ו"משחררים" את רכיבי המזון כך שיוכלו להיקלט למחזור הדם.

סיבות לחוסר אנזימי עיכול

תזונה דלה לאורך זמן, גיל, עישון (גם בעבר) גורמים ירידה באנזימי עיכול ואז האוכל תוסס במקום להתעכל ואנו חווים חוסר נוחות בבטן, גזים, נפיחות, צרבות, חוסר תאבון, בחילות, הקאות, ועוד. גם אלרגיות קשורות לחוסר אנזימים – עקב החלבונים שלא עברו עיכול מלא ועלולים לחדור דרך דפנות המעי למחזור הדם. לפי סקר שנערך לאחרונה 74% מהאמריקאים סובלים מבעיות עיכול.

תזונה לחיזוק העיכול

תבלינים מעוררים תאבון – מגבירים תפוקת אנזימי עיכול. תבלו את האוכל בזרעי שומר, כוסברה, כמון, הֶל ובזנגביל. הם מגדילים את הפעילות האנזימטית, תומכים בבקטריות הטובות, מפחיתים בקטריות שליליות, וממריצים את העיכול.

מזון חי, אורגני שעשיר בפיטוכימיקלים ואנזימים טבעיים, יכול לעזור לתגבר את פעולת אנזימי העיכול שבגוף. יש לאכול ירקות ופירות כמה שיותר טריים. ירקות עלים, למשל, אחרי שבוע נותרת בהם רק כמות של 15-25% מרמת רכיבי התזונה שבירק הטרי לאחר הקטיף. (נבטים תמיד טריים וממשיכים לצמוח). מזון ירוק שיובש בהקפאה, שומר על קרוב ל-100% מרכיבי התזונה שהיו בו בזמן הקטיף. אפשר להשיג אבקות של מזון אורגני שיובש בהקפאה ובמצבים רבים זה משתלם.

טאורין, אבץ, P5P, מגבירים יצור מיץ קיבה.

בדקו אם יש אלרגיות. במקרה זה חשוב לחזק את דפנות המעי ותזונה אנטי אלרגנית.

אנזימי עיכול מומלץ להוסיף באופן קבוע, לפחות בתקופת ההחלמה. ככל שהתזונה תשתפר ניתן יהיה לבדוק את הפחתת הכמות.  נמליץ על פורמולות האנזימים של אנזימדיקה - צמחיות, כשרות, ללא הנדסה גנטית, ללא אלרגנים, פטנטיות וחזקות פי 6 (הרחבה).  מכלול חזק של אנזימים החשובים לעיכול ולספיגת חומרי התזונה מהמזון. שילוב פטנטי של אנזימים טבעיים. מספק גיבוי אנזימטי לאנשים שתפריטם חסר אנזימים טבעיים או שמייצרים פחות אנזימים עקב גילם. לקחת 1-2 כמוסות עם הארוחה, לשיפור ספיגת גורמי התזונה (במיוחד בארוחות חלבוניות, ואם יש פגיעה בלבלב או בכבד - גם בארוחות שומניות. לאנרוקסים ולאנשים שאין להם תיאבון, מומלץ לקחת תמיד). ויש פתרון גם לאנשים עם אלרגיות.

לצורכים פרוביוטיקה נמליץ לצרוך אותה בשילוב אנזימי עיכול. פרוביוטיקה ללא אנזימי עיכול במקרים רבים אינה אפקטיבית. הנה פורמולה מתקדמת של אנזימדיקה המשלבת פרוביוטיקה ואנזימי איכול בכמוסה אחת.

בטאין HCL - תוספת מיץ קיבה לאנשים עם תת חומציות בקיבה – מעשנים, אנורקסים, ואלו שיש להם הליקובקטר פילורי. נמליץ על פורמולה מתקדמת, צמחית, וללא הנדסה גנטית, שאינה מדוללת בלקטאז וללא חומרי מילוי ותוספות.

לחברים של טופהיל, הזמנה דרך הקישורים שלמעלה מקנה 5% הנחה וכן 5% זיכוי לקנייה חוזרת. ובהזמנות מעל 40$, המשלוח בד"כ חינם.

.

לממהרים: פורמולה של בתאין HCL להזמנה מהארץ.