טופהילקרוהן – דלקת מעיים – יש טיפול טבעי

יש למטופלים שלכם שלשולים, כאבי בטן? כיבים, דם בצואה? מחסור בגורמי תזונה עקב שלשולים? אלו אחדים מהסימפטומים של קרוהן - דלקת מעיים.

מה גורם למחלת קרוהן? 

  • מתח, דיכאון, לחצים בעבודה.
  • אלרגיות למזון, תזונת ג'אנק.
  • הפלורה של המעיים לא מאוזנת – הימצאות אורגניזמים פרזיטים. שימוש בתרופות אשר הורסות את הפלורה במעיים – אנטיביוטיקה, תרופות ממשפחת הסולפה – "סלזופירין", "ראפסל", " פנטסה".

הרפואה הקונבנציונאלית מנסה למצוא תרופה. האם יתכן שתהיה לנו גלולת פלא שתשחרר אותנו מדאגה לבריאות? הרפואה הטבעית אומרת לא ולא. חלומות של מדע בדיוני. לפיכך אנו מצווים לטפח ולשמור על הבריאות, ולתת לגופנו את התנאים הטובים ביותר, כך שהמערכת הטבעית תפיק את הכוחות: לחיזוק, לחיסון, להתחדשות ולריפוי.

כללי עזר לתזונה נכונה - הבסיס לשמירה על בריאות תקינה.

  1. יש להימנע מקפה ! עבור לתחליף. אסור לשתות קפה על קיבה ריקה ! יש להימנע גם מתה רגיל, קולה ומזונות מכילי קופאין. מגבירים החומציות בגוף (קופאין דומה במבנה הכימי לחומצת שתן-URIC ACID ).
  2. יש להימנע ממזונות תעשייתיים המכילים :צבעי "מאכל", חומרים משמרים, חומרים מעכבי חימצון, כימיקלים נותני טעם כגון מונוסודיום גלוטומט (MSG), חומרים מייצבים, חומרים משפרי מראה.
  3. יש להימנע ממשקאות חריפים קלים ומוגזים וסתם קופצים.
  4. יש להימנע ממזונות מזוקקים: קמח לבן ,סוכר לבן-חום, אורז לבן, מרגרינה, מרגרינה קלה, שמנים מוקשים, שמן מזוקק, ומוצריהם!
  5. יש למעט או להימנע לגמרי במצב של סכרת, מסוכרים מרוכזים כגון: דבש, סוכר לבן-חום, ריבה. לאלה יש נטייה להגביר תסיסה במעיים, וליצור תגובות היפוגליקמיות.
  6. יש להימנע ממלח! אפשר להשתמש בתחליף - מלח אשלגני.
  7. פירות וירקות - רצויים אורגנים - (ללא ריסוסים וזבלים כימיים).
  8. יש לאכול שמן מכבישה קרה בלבד כגון: שמן זית, שמן שומשום - או טחינה, אבוקדו, "גרעינעוז", "שקדייה", פשתה טחונה, שמן קוקוס (כף אחת ליום).
  9. יש להימנע משמן: מבושל, מטוגן, אפוי, שמנים מוקשים - מרגרינה. (אפשר ממרח שמן קוקוס כתחליף).
  10. דיאטה נטולת שומנים רווים! לפיכך יש להימנע ממזונות המכילים : שמנים מוקשים = מרגרינה, שמנת צמחית, גלידה, חמאה, שמנת, שומן בשר, ביצים, - זה מחייב תזונה צמחונית.
  11. יש להימנע מקליה של גרעינים אגוזים שקדים וכו'. גבינה צהובה ושמן ישן - מעופש (מחומצן).
  12. יש לשמור שמן סגור ובקירור! תוספת ויטמין E משפרת עמידות השמן.

נבטים! אין כמוהם לשיפור הבריאות!

  • ההנבטה מפרקת את החומצה הפיטית, המפריעה לספיגת המינרלים.
  • ההנבטה מגבירה את הויטליות של המזון-כמויות הויטמינים, והאנזימים גדלות.
  • ההנבטה מקלה על עיכול הקיטניות הדגנים והגרעינים.
  • להנבטה: קינואה, עדשים, מש, כוסמת, אספסת, חילבה, ברוקלי,
  • דוחן אפשר על ידי השריה ארוכה, ללא בישול.

ירקות עלים: רוקט, מנגולד, חסה, חסה אדומה (עדיפה), כרוב אדום,

מיצים: מיצים של עלים ירוקים, מיץ עשב חיטה.

תבלינים: לתבלינים ערך רב: לטעם ,שיפור עיכול, לתוספת מינרלים, תבלינים עם תכונות רפואיות,

  • יש להימנע במיוחד מתבלינים חריפים: פלפל שחור, פלפל לבן, פפריקה.
  • יש להימנע מתבלינים מעורבים קנויים - מכילים בדרך כלל מונוסודיום גלוטומט!!!. כנ"ל הרבה מזונות קנויים המכילים תבלינים. יצרנים נמנעים מלרשום חומר זה כמרכיב נפרד. חומר זה נרשם לעיתים קרובות: תבלין

ירקות חריפים:  שום, בצל, צנון, צנונית, גרגיר הנחלים (רשד)

צרופי מזון נכונים:  נחוצים לעיכול תקין ושמירה על הבריאות.

אלרגיות למזון (הרחבה)

  • שמרים: יש להימנע מהם, מאחר ואלרגיות על רקע שמרים נפוצות. מזונות מכילי שמרים: לחם, יין, בירה, גבינה צהובה, אבקת שמרים, ויטמינים מכילי שמרים.
  • מומלץ להוציא מהתפריט גם מזונות אחרים גורמי אלרגיות. אלרגנים נפוצים: חלב, ביצים, קקאו, תירס, בטנים, סרדינים.
  • מומלצת בדיקת אלרגיות למזון.
  • לעשות רוטציה במזון – מזונות מורכבים: אחת לארבעה ימים.

סולניים: אסורים או לצמצם: עגבניות, חצילים, פלפלים (משפחת הסולניים). בגלל הסולנין שבהם. לפחות לא בשלבי הטיפול הראשונים.

חלב ומוצריו: החלב יש להימנע מהם בגלל אלרגיות ושומנים רוויים, יוצר נטייה לדלקתיות.  יוגורט עיזים אורגאני דל שומן לעיתים נדירות.

בדיקות מומלצות:

כדי למקד את שורש הבעיה מומלץ לבצע מספר בדיקות. התייעצו עם מטפל כדי להחליט על הבדיקות המתאימות לכם:

  1. בדיקת שיער : אנליזה של  השיער נותנת אינפורמציה על יסודות רעילים בגוף, כגון: קדמיום, עופרת, כספית, אלומיניום, ניקל, וכו'. ומצד שני יסודות חיוניים הנמצאים בחוסר או בעודף כגון: כרום, סלניום, נחושת, אבץ, וכו'. תוצאות הבדיקה ישפיעו על השיקולים לבחירת תוספות מזון.
  2. בדיקת אלרגיות על ידי אבחון השיער.
  3. בדיקת אלרגיות: באמצעות בדיקת דם, הבדיקה בודקת רגישות לכ- 100 סוגי מזון. מאפשרת בחירת מזונות ביתר דיוק, והימנעות ממזונות אלרגנים המזיקים והפוגעים.
  4. בדיקת צואה: באמצעות בדיקת דם, הבדיקה בודקת כ- 100 מרכיבים: חיידקים, בקטריות, פטריות, רמות של אנזימי העיכול, וחומרים שונים.
  5. בדיקת AMAS: בדיקה לגלוי מוקדם של סרטן המעי הגס.
  6. בדיקות גנטיות: לכל אדם רגישויות גנטיות ספציפיות. לבדיקת הרגישויות הגנטיות ניתן לבצע בדיקה גנטית מתאימה.

טיפולים מיטיבים

אקופונקטורה: עשויה להשפיע לטובה.

הומיאופטיה היא עוד כוח עזר נוסף. לשלב אחדים מהתכשירים הבאים לפי הצורך:

  • טראומיל- משפיע לטובה נגד המצב הדלקתי. 1 X3 או יותר.
  • דאודונהייל ו/או גסטריקומיל  - הפרעות עיכול, דלקות וכיבים. 1 X3 או יותר.
  • דיאררהייל  - נגד שלשולים. אם המחלה מלווה בשלשולים. 1 X3 או יותר.
  • ורטרום ו/או פודופילום – לדלקות המעיים הדקים והגסים. 1 X3 או יותר.
  • מוקוזה קומפוזיטום – לשיקום הריריות. 1X3.
  • איגנסיה או נרווהיל: תכשיר הומיאופתי להרגעת עצבים   1 X3

הנחיות כלליות להומיאופתיה: במצב חריף אפשר 10 טיפות כל ¼ שעה או כדור למציצה. לאחר הקלה בסימפטומים להגדיל בהתאם את הרווחים: ½ שעה , שעה, שעתיים, 6 – 3  פעמים ביום.  דף הנחיות מלאות להומאופטיה ניתן לקבל ב"טבע-לי נטורופתיה" עם רכישת המוצר.

כיצד לבנות תפריט נכון ?

מה לאכול? הנחיות כלליות

התפריט יכלול: חלבונים, פחמימות, שומנים בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים.

צירופי מזון נכונים!  נחוצים לעיכול תקין ושמירה על הבריאות.

ירקות טריים אורגנים: שלמים, חתוכים, מיצים. מיץ גזר, סלק, סלרי, פטרוזיליה, בטטה. הבטטה החיה מומלצת במיוחד בהיותה מכילה דמוי קורטיזון טבעי.

פירות טריים חיים אורגאניים, ומיצי פירות.

פירות יבשים: מעט – כתוספת לטעם. אננס, תמר, רצוי אורגני ללא חומר משמר וללא הלבנה בגופרית.

קטניות: עדשים, מש, אספסת, תלתן, חילבה, רצוי להנביט ולאכול חי.

טופו - גבינה מסויה - מעט. בשיטת הטיפול המקרוביוטי - מוסיפים.

דגנים: דוחן, כוסמת, קינואה, אורז מלא אורגאני. בישול קל, - לכוס אחת להוסיף כ- שלוש כוסות מים, לבשל כ- 15-20 דקות. להשאיר בסיר לספיגת המים. גריסי פנינה מכילים גלוטן - לא מתאים.

אגוזים שונים, חמניות, קשיו, אגוז ברזיל, שקדים,  (להשרות, ולהוריד את הקליפה). פיסטוק, גרעיני חמניות ודלעת, טובים במיוחד. יוגורט שעשוי מגרעינים ואגוזים טחונים.

זרעי פשתה טחונים, להוסיף לאוכל שתי כפות ליום. אפשר לערב עם גרעינים טחונים. לטחון על המקום. לשמור בהקפאה.

לציטין גרגירים להוסיף לאוכל שתי כפיות ליום, לשמור בקירור.

אצות ים טחונות, להוסיף במקום המלח האסור.

ביצה חיה אורגנית.  רק החלמון - (הצהוב) לא מבושל. יש מרפאים הממליצים עליו. יש מרפאים הממליצים על ביצה שלמה מבושלת באופן קל. אצל החולים יש מחסור בחומצות אמיניות (חלבונים).

דייסת אורז מלא טחון: בשלבים הראשונים של הטיפול, מומלץ אוכל מרוסק ו/או טחון.

2-3 כפות אורז טחון, להוסיף 2-3 כוסות מים, לבשל עד לקבלת הסמיכות הרצויה. בזמן הבישול לבחוש עם כף עץ. לטעם אפשר להוסיף מעט קימל טחון, כורכום, כוסברה, פטרוזיליה. – לא להוסיף מלח או סוכר.

במקום אורז אפשרי: דוחן, כוסמת, קינואה. יש הממליצים על אורז לבן בתחילת הטיפול. אורז מלא הוא טוב בתנאי, שמוציאים את אילו שהם בעלי הקליפה החיצונית הקשה.

ירקות אפויים או מאודים.

גזר, סלק, תפוח אדמה, דלעת, קישואים, שורש פטרוזיליה או סלרי, ערמונים, תפוח אפוי. אפשר להוסיף מעט שמן זית או טחינה לאחר הבישול.

בשלבים הראשונים של הטיפול, יש הממליצים על אוכל מבושל, כגון: מרק ירקות סמיך עם גריסי פנינה. מומלץ אוכל מרוסק ו/או טחון.

אלרגיות מזון

לדלקות מעיים יש  קשר רב לבעיות אלרגיות. לכן אנו צריכים למנוע ככל האפשר את התפתחות הרגישויות, והימנעות ממזונות אלרגניים. במיוחד הדגש על הוצאת החלב ומוצריו, וכן הוצאת החיטה ומוצריה מהתפריט, כי תגובה לגלוטן היא די נפוצה. בבדיקות הרגילות לאלרגיה הנעשות בעור, התוצאות הן חלקיות בלבד. בעוד שבמערכת העיכול, הרגישויות הן הרבה יותר נרחבות. מולקולות מורכבות עלולות לחדור מבעד לדופן המעי ולגרום לתגובה האלרגית. החשיפה במערכת העיכול היא ממושכת, והתוצאה של אלרגיה עשויה להופיע לאחר זמן רב. מזונות אלרגנים עיקריים: חיטה, ביצים, חלב, תירס, בוטנים, סויה, שקדים ועוד.

תזונה למניעת אלרגיה

בכדי למנוע היוצרות אלרגיות חדשות, או למנוע התעוררות אלרגיות ישנות, חשוב לגוון את המזון, כלומר, לא לחזור על אותו מזון כל יום, רצוי סבב של שלושה ימים לפחות. חשוב במיוחד סבב כזה במזונות מורכבים.

חשוב להקפיד על סבב מזונות מורכבים. עוד על תזונה למניעת אלרגיה קראו כאן: https://topheal.co.il/allergy/

תוספים מומלצים