חיפוש בטופהיל:

איזון פעילות בלוטת התריס

15/01/2017

עודף פעילות של בלוטת התריס,ותת פעילות של הבלוטה,הם לעיתים שני שלבים של אותה מחלה. תופעות של תת פעילות הבלוטה מופיעות עקב תזונה לקויה, דלה בגורמי תזונה, במיוחד דיאטות קיצוניות: "כסח".…

article 26 1 17 01
article 26 1 17 01

עודף פעילות של בלוטת התריס,
ותת פעילות של הבלוטה,
הם לעיתים שני שלבים של אותה מחלה.

תופעות של תת פעילות הבלוטה מופיעות עקב תזונה לקויה, דלה בגורמי תזונה, במיוחד דיאטות קיצוניות: “כסח”. גורמת לעייפות והרגשת קור גם בקיץ, השמנה, הפרעות במחזור. תופעות אלו עלולות להיגרם לא דווקא מתת פעילות הבלוטה, אלא במקביל, בגלל חסרים תזונתיים. לכן יש לתמוך בבלוטה על ידי תזונה ומשלימי תזונה, שים לב !!! הבסיס לבריאות טובה מגיע דרך המזון. לכן טוב תעשה לבלוטה, על ידי שיפור התזונה.

ויטמין B12 בבדיקות דם, חשוב מאוד לבדוק בנוסף גם ויטמין B12, שרמתו צריכה להיות בסביבת 800-1000   ולא 200 שכביכול בתוך מסגרת התקן (הרחבה).

מחלת גרייבס/בזדוב – Basedow- מחלה אוטואימונית. הגורמת ליתר פעילות הבלוטה (היפר-תירואידיזם). הפגיעה היא בקולטנים של הTSH , הנמצאים על פני בלוטת התריס.

מחלת אשימוטו, מחלה אוטואימונית מתפתחת על רקע רגישות לגלוטן (חלבון החיטה), פוגעת בייצור הורמוני בלוטת התריס. ויקיפדיה: כיום זוהי מחלת בלוטת התריס הנפוצה ביותר. ניתן לחלק את התפתחותה ל- 3 שלבים: בשלב הראשון, יש פעילות יתר של בלוטת התריס (היפר-תירואידיזם). לאחר מכן יכולה להיות פעילות תקינה כביכול, למרות שהמחלה מתקדמת (נובע מכך שהתאים הנותרים מתרבים ומייצרים כמות תקינה של t3 ו- t4). בשלב השלישי, כל התאים נהרסים והתוצאה הינה תת פעילות (היפ-תירואידיזם). לכן, רוב האנשים עם בלוטת תריס פגועה, הם עם דלקת שגורמת להרס מצטבר בבלוטה, והם פשוט לא נבדקים, עד שהמחלה מגיעה לשלב מאד מתקדם עם נזק מצטבר.

טיפול טבעי בגישה נטורופתית

תזונה – חשוב מאוד תזונה ללא ג’אנק פוד, ללא פלואור, ללא עישון ללא קפה קולה וכדומה.

מזון ירוק – לכל מצב של פעילות הבלוטה (תת ויתר), כדאי להוסיף מזון ירוק, בייחוד שיקיים ירוקים.

פלואור – חשוב מאוד להימנע ממים מופלרים, משחת שיניים עם פלואור. חוט דנטלי עם פלואור, כי הפלואור תופס את מקום היוד הנמצא בהורמונים של הבלוטה!!!

מזון אורגני –  מזון לא אורגני מכיל ברום, התופס גם הוא את מקום היוד הנמצא בהרכב ההורמונים של הבלוטה.

השעון הביולוגיעודף מלטונין – הורמון השינה, מוריד את תפקודי הבלוטה. לכן חשוב לשמור על שינה ויקיצה: 2230-0600. שינה לתוך הבוקר, משאירה את המלטונין ברמה גבוהה, כי לא מתהווה היפוך לסרוטונין. שים לב! חכמינו קבעו את שעת תפילת השחרית עם נץ החמה.

הימנעות מגלוטן. אפשר לשקם את התאים החולים שעדיין לא מתו, ולשפר את תפקוד התאים האחרים.

תוספי תזונה מומלצים

טירואיד קומפלקס – פורמולה איכותית ולא מהונדסת של חברת נוטרידין, בעלת הסמכת GMP משולשת, המכילה רבים מגורמי התזונה שרשומים למטה כמו טירוזין, סלניום, יוד, ומהווה יישור קו. אפשר להוסיף גם את הויטמינים הבודדים במידת הצורך ובהתאם לתקציב ולצורך.

טירוזין (נמצא בהרכב ההורמונים). מומלץ אצטיל טירוזין, שכן הוא פעיל יותר והספיגה שלו גבוהה יותר . 350 מ”ג, 1-2 ליום.

השלמת יוד – יוד נמצא בהרכב ההורמונים. היוד שייך למשפחת ההלוגנים, שאליה שייכים גם הכלור והפלואור שבמים, הפלואור שבמשחות השיניים, והברום שבחומרי ההדברה, שכולם דוחפים אותו החוצה מההורמון ומונעים ממנו לפעול. לרובנו חסר וחסר הרבה. השלמת יוד רגילה (על ידי אצות ים אורגניות) אפשרית אבל בדרך כלל לא תספיק – כמות היוד נמוכה יחסית והשאלה גם כמה מתכות כבדות הן ספגו בדרך. עדיף יוד לוגול איכותי שנבדק ונמצא טהור ממתכות כבדות (הרחבה).

סלניום קומפלקסיוד חשוב לקחת עם סלניום. עוזר לבטיחות הטיפול. להתחיל סלניום חודש לפני היוד. הסלניום נמצא בהרכב ההורמונים) (הרחבה).

B קומפלקס פעיל – חשוב בי קומפלקס המכיל B12, שנחוץ לתפקוד הבלוטה. יש לקחת רק בי קומפלקס פעיל, המכיל את המרכיבים הפעילים של ויטמיני B, כגון פולאטה ומתיל-B12, ולא חלילה בי קומפלקס פאסיבי המכיל ויטמינים סינטטיים שאינם יעילים. בדקו את התוית! אם רשום חומצה פולית זה כנראה סינטטי (הרחבה). ויטמיני B עובדים באופן סינרגטי ולכן כשמשלימים צריך להשלים קודם כל את התשלובת ואחר כך את הויטמין הספציפי. לאחר שהוספנו בי קומפלקס פעיל, מומלץ להשלים במידת הצורך גם:

  • P5P (פרידוקסל 5 פוספאט) 25-50 מ”ג (ויטמין B6 מתקדם) – (הרחבה).
  • B12 מסוג “מתיל- קובלאמין, במצבים שהויטמין B12 מתחת למקסימום מומלץ 5000 מק”ג, 1 ליום, תת לשוני כדי להגיע לספיגה מירבית, וללא חומר משמר (הרחבה).

הומיאופתיה: שימוש בהומיאופתיה חשוב להצלחת הטיפול. ניתן להתייחס לנושא כחלק מתהליך הליווי הנטורופתי.

חומצות שומן – שמנים בלתי רוויים מסוג גל”א GLA ואומגה 3 צמחית (שמן מרווה)

ספירולינה אורגנית (אצות אגם), 3- 6 כמוסות ליום.

מהם הסיכויים להצלחה?

בלוטת התריס הוא איבר מורכב. אם הבעיה היא בתחילתה ללא שימוש בתרופות (אלטרוקסין), ניתן בליווי נטורופתי צמוד להגיע עד 100% הצלחה.

אם משתמשים בתרופות (אלטרוקסין), הסיכויים יותר קטנים. ככול שהמינון התרופתי גבוה יותר ולאורך שנים רבות יותר, הטיפול הטבעי יהיה ממושך יותר והתוצאות נמוכות יותר, כי נוצר תהליך של התנוונות הבלוטה.

כל זמן שלא התחלת עם תרופות, הסיכוי להצלחה הוא ממש טוב, כי עם תרופות הבלוטה תהיה יותר עצלה.

דגשים:

  • לעשות בדיקות דם תקופתיות.
  • בדיקת אימונו גלובולינים לאשימוטו.
  • אין להפסיק תרופות ללא תאום והשגחה רפואית.

 

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת המדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן