RALA – חומצה אלפא ליפואית פעילה ביולוגית

RALA (הנקראת גם R-ALA, או R-Lipoic Acid) היא הצורה הפעילה הביולוגית של חומצה אלפא ליפואית (Alpha Lipoic Acid, ALA) . זו הצורה שנמצאת באופן טבעי בגוף. חומצה אלפא-ליפואית היא חומר…

ורידים

RALA (הנקראת גם R-ALA, או R-Lipoic Acid) היא הצורה הפעילה הביולוגית של חומצה אלפא ליפואית (Alpha Lipoic Acid, ALA) . זו הצורה שנמצאת באופן טבעי בגוף.

חומצה אלפא-ליפואית היא חומר כימי דמוי ויטמין. מקורות במזון: שמרים, כבד, כליות, תרד, ברוקולי. היא מיוצרת גם במעבדה. קשורה לייצור אנרגיה ולמשק הסוכר.

תפקידים עיקריים

נוירופתיה סכרתית – חומצה אלפא-ליפואית משמשת לטיפול ולמניעת נזקים לכלי דם, לעצבים ותסמינים נוירופתיים, או פולי-נוירופתיה הנגרמים בעקבות רמות גלוקוז גבוהות בדם – סוכרת. אופייניים: עקצוצים, גרודים, צריבה, כאב, במצבב מתקדם גם חוסר תחושה ברגליים והידיים. משפרת את התפקוד והולכה של תאי עצב בסוכרת. מינונים גבוהים של חומצת אלפא-ליפואית מאושרים בגרמניה לטיפול בתופעות הללו.

הגנה מפני סיכרור החלבונים – סיכרור החלבונים הוא אחד מגורמי הסיבוכים של סכרת: ברמות סוכר גבוהות, הגלוקוז נקשר לחלבונים (ראה בהמשך A1C) ומשבש את תפקודם. חומצה אלפא ליפואית מגינה מפני תהליך זה. היא משפרתת קליטת הגלוקוז בתאים אצל חולי סכרת ומאפשרת הקטנת מינון של התרופות לסכרת (גם אינסולין).

המוגלובין A1C – הוא חלבון שנפגע מרמות סוכר גבוהות. ערכים גבוהים של  A1C מראים על חומרת הסכרת ומידת הנזקים שהסכרת גורמת: לכלי הדם, לכליות, לעיניים. בנוסף נגרמת עייפות עקב אי יכולת ניצול החמצן לייצור אנרגיה. כידוע המוגלובין מוביל את החמצן מהריאות לתאים.    חומצה אלפא ליפואית מורידה רמת המוגלובין A1C.

אנרגיה – חומצה אלפא ליפואית משתתפת בתהליכים של הפיכת סוכרים ופחמימות לאנרגיה (מעגל קרבס), לפיכך תורמת להפחתת רמות סוכר בדם ושומנים בדם, וכמוכן להפחתת עייפות.

כלי הדם – חיוני לשמור על כלי הדם במחלת הסכרת. ככל שמחלת הסכרת נמשכת זמן רב יותר, גדלים ומתרבים הנזקים לכלי הדם.

פעילות הלב – חומצה אלפא ליפואית משפרת פעילות הלב, חשובה לסכרתיים הסובלים מירידה בפעילותו.

עיניים – חומצת אלפא-ליפואית משמשת גם לטיפול בהפרעות בעין, כגון: נזק לרשתית, קטרקט, גלאוקומה, מחלת וילסון, וכן נזקים כתוצאה מסכרת.

בעלת השפעה נוגדת חימצון חזקה – (מעלה את רמת הגלוטתיון). פועלת בכל אברי הגוף, במיוחד בכבד ובמוח (לאובדן זיכרון, השפעה טובה גם אצל חולי אלצהיימר). נוגדי החימצון שבה חשובים נגד תהליכים של הזדקנות, למניעת סרטן ולטיפול בסרטן, מצמצמת השפעות החמצוניות של טיפולי כימותרפיה והקרנות. משפרת פעילות מערכת החיסון. חומצת אלפא-ליפואית פועלת כנוגד חמצון, שאומר שהיא יכולה לספק הגנה למוח בתנאים של נזק או פגיעה. נראה חומצת אלפא-ליפואית מסייעת במניעת סוגים מסוימים של נזק לתאים בגוף, משחזרת את רמות ויטמין E וויטמין – C. ההשפעות נוגדות חמצון עשויות להיות מועילות במחלות כבד מסוימות.

ניקוז – בעלת תפקיד חשוב בטיהור הכבד והדם מחומרים רעילים ומתכות כבדות. בעלת יכולת ספיחה של מתכות כבדות.

שומני דם – מגינה על חומצות השומן : EPA ו-DHA (הנקראות אומגה 3) מפני חימצון. חשובה להשגת תוצאות מירביות להגנה על הלב. מינון מומלץ של אומגה 3 לשמירה על הלב, הוא 1200 מ”ג ליום. רצויי בתוספת של יוביקווינול (הגירסהה הפעילה של קואנזים Q100).

הסוגים השונים של חומצה אלפא ליפואית

רוב החומצה האלפא-ליפואית הנמצאת בשוק, מכילה 50% של ראלא (חומצה אלפא ליפואית טבעית, R-Lipoic Acid) ו-50% של חומצה לא טבעית – הנקראת סאלא (S-Lipoic-Acid) ונוצרת בתהליך ההפקה של החומצה האלפא ליפואית. סאלא היא לא רק בלתי טבעית, אלא גם בולמת את רוב התכונות החיוניות של ראלא.

צורת “R” של החומצה האלפא-ליפואית נחשבת לצורה העדיפה ביולוגית, כיון שהיא זהה לזו שהגוף מייצר. המחקר מראה שצורת ה-“R” של החומצה האלפא ליפואית אחראית לרוב התועלות המשוייכות לחומצה אלפא הליפואית.

בעוד שראלא היא הבחירה הברורה בצריכת חומצה אלפא ליפואית, ראלא רגילה לא מיוצבת מתפרקת במהירות, וקשה לספיגה. לכן פותחה RALA מיוצבת, בעלת זמינות ביולוגית משופרת (1).

מינון מומלץ

המינון המומלץ הוא 240 עד 800 מ”ג ליום. אם לוקחים RALA מסיסה במים, יש לחלק מינון זה למספר פעמים ביום (לפחות 3) שכן היא נשטפת תוך מספר שעות.

לספיגה אופטימלית יש לקחת על בטן ריקה, לפחות חצי שעה לפני האוכל או שעתיים אחרי האוכל (4).

המלצות טופהיל

נמליץ להתחיל עם ראלא מיוצבת, טבעונית, בעלת זמינות ביולוגית מוגברת, וללא הנדסה גנטית – 100 מ”ג בכמוסה, במחיר משתלם. כשנדרש מינון מוגבר, נמליץ על על R Lipoic Acid של לייף אקסטנש’ן – המכילה 240 מ”ג של RALA בכמוסה.

אם צריך עזרה בהזמנה, אפשר לפנות אל טבע-לי נטורופתיה.

אזהרות ותופעות לוואי (2)

המחקרים לא מצאו עדות לתופעות לוואי רציניות, אפילו במינונים גבוהים. תופעות לוואי שוליות כוללות גירוי של העור והשפעה על מערכת העיכול כמו בחילות והקאות. אך תופעות אלו נמצאו רק במינונים מאד גבוהים של 1,200 מ”ג או יותר ליום, ורק באחוז קטן של הנבדקים.

חומצא אלפא ליפואית עשויה להוריד את רמות הגלוקוז והאינסולין אצל סכרתיים. סכרתיים הלוקחים תוספים המורידים את הסוכר והאינסולין כדאי שייעזרו ברופא, רצוי כזה המבין בתוספי תזונה, כדי לעקוב אחרי רמות הסוכר שלהם באופן שוטף ולעדכן את המינון של כל תרופה שהם לוקחים בהתאם לתוצאות.

מינונים גבוהים במיוחד של 20 מ”ג ויותר לק”ג משקל גוף יש לשלב עם הוספת תיאמין (ויטמין B1). וסביר שכדאי לשלב גם B קומפלקס פעיל בסדר יום הכולל חומצה אלפא ליפואית.

References

1. Setting the Industry Standard for R-Lipoic Acid Raw Material
2. R Alpha Lipoic Acid: Uses, Side Effects, Interactions, Dosag
3. Alpha-Lipoic Acid
4. Should Alpha Lipoic Acid Be Taken With Food or on a Empty Stomach?

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת המדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן