חיפוש בטופהיל:

תועלות ההנבטה

לאנשים רבים, צריכת נבטים בכלל והנבטת זרעים בפרט נשמעת כמו משהו שרק מכורי מזון בריאות עושים, אבל למעשה, הנבטים הם תוספת פשוטה וטעימה לתפריט ותהליך ההנבטה הוא קל ומהיר למדי…

tubishvat
מגש ועליו סוגים שונים של זרעים ואגוזים.

לאנשים רבים, צריכת נבטים בכלל והנבטת זרעים בפרט נשמעת כמו משהו שרק מכורי מזון בריאות עושים, אבל למעשה, הנבטים הם תוספת פשוטה וטעימה לתפריט ותהליך ההנבטה הוא קל ומהיר למדי ומאפשר לכם ליהנות ממזון עשיר ברכיבים תזונתיים מועילים, דל קלוריות וזול יחסית.

בכתבה הבאה, השנייה בסדרת הכתבות לטו באב, נפרט את כל תועלות ההנבטה תוך חלוקה לשתי סוגי התועלות העיקריים – התועלת התזונתית של צריכת נבטים והתועלות המעשיות של ביצוע ההנבטה בעצמכם.

תועלות תזונתיות של צריכת נבטים

הנבטת זרעים מספקת כמה יתרונות תזונתיים משמעותיים שמאפשרים לנו לשפר בקלות את התזונה שלנו גם מבלי לבצע שינויים מהותיים (מלבד הוספת הנבטים) –

מעלה באופן ניכר את כמות הרכיבים התזונתיים בצמח המונבט – ההנבטה מגבירה את חיות המזון, כמויות הויטמינים, והאנזימים גדלות ואתם נהנים ממזון עשיר ברכיבים בריאים ודל קלוריות. תהליך ההנבטה של חיטה, למשל, מביא להכפלת הכמות של ויטמין E פי שלושה (!), וויטמיני ה- B מוכפלים עד פי שישה!

משפרת את יכולת הספיגה של אותם חומרים בגוף – ההנבטה מפרקת את החומצה הפיטית, שמפריעה לספיגת המינרלים ברזל, סידן ואבץ, וכך מאפשרת לנו לספוג יותר מאותם חומרים ללא צורך לאכול כמות גדולה יותר.

מקלה על עיכול הקטניות, הדגנים והגרעינים –השריה והנבטה מפחיתות את תחושת הנפיחות והגזים מהם סובלים אנשים רבים לאחר האוכל ובמיוחד לאחר  אכילת קטניות.

מאפשרת לנו לאכול מזון חי ללא צורך בבישול (או בבישול קצר יותר) – כידוע הבישול פוגע בערכים החיוניים ולכן אכילת מזון חי (raw), או כזה שבושל רק מעט, משפרת את איכות המזון ומאפשרת לנו לצרוך יותר ויטמינים, מינרלים ואנזימים בריאים בכל ארוחה.

בתמונה- נבטי עדשים


נבטים טובים לדיאטה בנבטים יש מעט מאוד קלוריות והם מכילים הרבה אנרגיה זמינה, סיבים תזונתיים (שתורמים לתחושת שובע) ואנזימים שמסייעים לשריפת שומן ולבניית שריר.

נבטים מתאימים במיוחד לצמחונים וטבעונים כיוון שהם עשירים בחומצות אמינו.

נבטים מסייעים למניעה וטיפול במחלות ומעכבים הזדקנות – הודות לכמות הגבוהה של אנזימים שהם מכילים, אשר פועלים כחומר אנטי דלקתי ותורמים לפעילות תקינה ומניעת התחמצנות התאים בגוף.

מסייעים בסילוק רעלים!

תועלות ההנבטה

עכשיו שהבהרנו לכם את כל היתרונות של צריכת נבטים באופן קבוע, עולה השאלה – מדוע להנביט בעצמי כשאפר לקנות את רוב הנבטים בחנויות?

כמובן שאם אין לכם זמן, יכולת או חשק להתעסק בהנבטה, צריכת נבטים קנויים עדיפה על כלום. אבל ביצוע ההנבטה בעצמכם הוא תהליך פשוט ומהיר יחסית שמקנה יתרונות רבים:

חסכון בכסף – מק”ג אחד של עדשים ניתן לייצר לפחות 3 ק”ג נבטים.

הימנעות מחומרי הדברה וחומרים מזיקים אחרים – רק כשאתם מבצעים את ההנבטה בעצמכם אתם יכולים לדעת בוודאות שהנבטים נקיים מריסוס וחומרים מזיקים אחרים.

בתמונה- נבטי מש


זמינות כל השנה ללא תלות במזג אויר –  ביצוע הנבטה מבטיח לכם גם כשאין אספקת מזון חי, תוכלו תוך יומיים ליהנות מגן ירק קטן משלכם!

אפשרי גם בשטח קטן – גידול הנבטים דורש מקום מצומצם ביותר ומאפשר לכם לבצע חקלאות גדולה “בעציץ קטן”, גם בתנאי מגורים עירוניים מצומצמים ואפילו תוך כדי נסיעה או טיול,  שכן ניתן לגדל נבטים בתוך שקית בד בתיק צד.

ולסיום , אפילו אם אין לכם זמן להנבטה מלאה, גם השריה ארוכה יוצרת מצב של טרום נביטה ונותנת תועלות מרובות.

בתמונה- נבטי חיטה


בהצלחה!

החלטתם להנביט בעצמכם? תוכלו למצוא שפע של מתכונים בריאים לסלטים, שייקים ועוד מאכלים בריאים שכוללים נבטים בספר סוד רפואי טיפוח נפשי

מידע נוסף על הנבטה תוכלו למצוא בכתבות הנוספות בסדרה:

איך מנביטים זרעים, קטניות וגרעינים?

מה כדאי להנביט? 


הכתבה הזו היא  פרק בספר “סוד רפואי טיפוח נפשי” הניתן חינם להורדה. הספר מכיל מתכונים, טיפים, המלצות ותוספים מומלצים לטיפול טבעי בסרטן. מוגש כשירות לציבור מבית טופהיל.

להורדה חינם של הספר- “סוד רפואי טיפוח נפשי”- לחצו כאן, הירשמו והספר יישלח אליכם במייל


 

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת המדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן