חיפוש בטופהיל:

זהירות – נטילת תרופות גוזלת רכיבי תזונה חיוניים מהגוף

תרופות הניתנות לטיפול במחלות שונות מקלות בעיקר על הסימפטומים. לעיתים נדירות הן נוגעות בשורש הבעיה. ידוע שהן עצמן גורמות לתופעות לוואי מזיקות. מסתבר שיש להן נזק נוסף, חמור ביותר: הן…

נזקי התרופות

תרופות הניתנות לטיפול במחלות שונות מקלות בעיקר על הסימפטומים. לעיתים נדירות הן נוגעות בשורש הבעיה. ידוע שהן עצמן גורמות לתופעות לוואי מזיקות. מסתבר שיש להן נזק נוסף, חמור ביותר: הן בולמות מטבוליזם של רכיבי תזונה חיוניים או יצירה של חומרים חיוניים בגוף. לאחרונה יצא לאור בארה”ב ספרה של חוקרת תרופות שם ושמה סוזי כהן. שם הספר: “Drug Muggers: Which Medications Are Robbing Your Body of Essential Nutrients”

בספר זה היא אומרת שתרופות יכולות להחמיר את מצב המחלה מאחר והן מונעות קליטה של רכיבי תזונה חיוניים ממערכת העיכול או  מפריעות לתהליכים מטבוליים של יצירת חומרים  שחיוניים לגוף.

בגופנו, כאשר חסר רכיב תזונה חיוני אחד במערכת, או אפילו אם הוא ישנו לא בכמות מספקת, יש שלל תופעות לוואי מזיקות. לדברי המדענית כהן, גם אכילת תפריט של מזון בריא לא תעזור כנגד התרופות מאחר והן מדלדלות את כמותם של רכיבי התזונה שנפגעים.

במקרים אלו, כשחייבים לקחת לתרופות, סוזי כהן מציעה לקחת כמויות מוגברות יותר של תוספי מזון.

כמו כן, מאחר ויש חלופה טבעית לכל תרופה, עדיף כלל לא לבלוע את התרופות הכימיות ובכך להינצל מנזקן. תסקרנה בזאת מספר תרופות או קבוצות להן הן משתייכות ודרכי ההפרעה שלהן  למטבוליזם.

רשימת התרופות וכיצד הן מפריעות

סטטינים (לטיפול בעודף כולסטרול)  – הם בולמים את היצירה של קואנזים  Q-10 שהוא אנטיאוקסידנט ורכיב תזונה חשוב לשחרור אנרגיה בגוף. הסיכונים הנובעים מכך הם עייפות, חולשה, אובדן זיכרון, קוצר נשימה, התכווצויות ברגליים ואינפקציות תכופות.

אנטיביוטיקה – זו קוטלת בקטריות מחוללות מחלות, אך גם בקטריות טובות המייצרות ויטמיני B ו-K. הסיכונים הנובעים מפגיעה בבקטריות הטובות הם מחלות לב, יותר סיכון לסרטן, התכווצויות ברגליים, תת-פעיות של בלוטת התריס ואובדן מסת עצמות.

תרופות אנטי דלקתיות לא סטרואידליות – אלו הן תרופות הניתנות לשיכוך כאבים ובכללן איבפרופן ואספירין. הן מעלות את הסיכון לכיבי קיבה ודימום מאחר והן פוגעות בפרוסטגלנדינים המגנים על ציפוי הקיבה. תרופות אלו גם נקשרות לברזל שהמזון מספק והתוצאה היא חוסר ברזל ואנמיה. הסיכונים הם: מחלות לב, דיכאון, שלשולים, פצעונים בפה ואנמיה.

תרופות מעכבות  ACE  הניתנות כטיפול במצבי יתר לחץ דם  –  הן נקשרות לאבץ ויש פגיעה בהתרבות תאים  נורמאלית בגוף ובמערכת החיסונית. יש גם ירידה בכמות הטסטוסטרון. הסיכונים הם אובדן יצר המין, בעיות בבלוטת הערמונית, נשירת שיער והגלדה איטית של פצעים.

תרופות SSRI , פרוזק ודומיו – פוגעות בייצור של הורמון התירוקסין שמווסת חילוף חומרים, בעיכול, מצב רוח, פעילות של המערכת החיסונית ושל השרירים. התוצאה היא תת-פעילות של בלוטת התריס, עליה במשקל ופגיעה במערכת החיסונית.

תרופות הניתנות להורדת לחץ-דם, אי ספיקת לב ובצקות – גורמות לאובדן סידן ומינרלים אחרים מהגוף ולאובדן ויטמין C. הסיכונים הם הגלדת פצעים איטית, דיכאון, התכווצויות בגפיים, עליה במשקל ושבירות של העצמות.

גלולות למניעת הריון וטיפול הורמונאלי חליפי – קוטלות בקטריות חיוביות ובכך פוגעות בייצור של ויטמין  B6 ובספיגת אבץ. הסיבוכים הם אובדן זיכרון, עצבנות, מחלות לב וחשיפה רבה יותר לסרטן.

תרופות לטיפול בסוכרת כמו מטפורמין, גיליפיזיד ואחרות – מפחיתות  את רמות ההמוגלובין  בגוף וגורמות גם לרמות נמוכות של ויטמין B12. התופעות הן אנמיה, התכווצויות שרירים, עייפות, שכחה ודופק בלתי סדיר.

references

How your medicine could be draining vital nutrients from your body

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן