טופהיל
קינמון ציילון - הקינמון האמיתי

האם כל סוגי הקינמון נולדו זהים? מתברר שלא. יש קסיה, שזה מה שמוכרים לכם בדרך כלל בחנויות. ויש קינמון ציילון, הידוע גם בתור "הקינמון המתוק" – טעמו קצת מתקתק יותר מהקינמון הרגיל. מומלץ לתיבול מאפים, סלטים, רטבים ועוד.

אף כי הם קשורים זה לזה, קינמון וקסיה לא באים מאותו הצמח. הם מזון נפרד, הן מבחינה תזונתית והן מבחינה בריאותית. מבחינה מדעית יש רק קינמון אחד אמיתי, שנקרא בדרך כלל "קינמון ציילון" או "ציילוני", ומקורו בצמח Zeylanicum Cinnamomum. שם מדעי חלופי לקינמון ציילון הוא Cinnamomum verum, המתורגם כ "קינמון אמיתי".

קינמון ציילון הוא בדרך כלל יקר יותר מכל גרסאות קסיה, וזה גם הקינמון הקשור באופן הדוק יותר עם יתרונות בריאותיים פוטנציאליים הכרוכים בויסות סוכר בדם. עם זאת, מאחר ששתי הצורות שייכות לא רק לאותה המשפחה של צמחים (Lauraceae, משפחת העריים), אלא גם לאותו הסוג  (Cinnamomum). הן חולקות מאפיינים רבים, ובחלק מהמחקרים על חולדות ועכברים, גם קינמון קסיה הראה יכולת ויסות רמת סוכר בדם.

מה שאין לקינמון ולקסיה במשותף הוא תכולת הקומרינים Coumarins שלהם. קומרינים הם רכיבים צמחיים טבעיים, שעלולים להיות בעלי תכונות נוגדות קרישה חזקות. מכיוון שהדם שלנו צריך לשמור על יכולתו כדי לקרוש בעת פציעה, צריכת יתר של קומרינים במשך תקופה ממושכת עלולה להוות סיכון בריאותי . בעוד שרמת הקומרינים באופן טבעי בקינמון ציילון היא מאוד קטנה ונמוכה מהרמה שעלולה לגרום לסיכונים בריאותיים, רמת הקומרינים בקינמון קסיה גבוהה יותר ועלולה להוות סיכון לאנשים מסוימים, אם נצרכה בכמות משמעותית על בסיס קבוע. מסיבה זו, ארגונים רבים המליצו להימנע מצריכת כמויות גדולות של קינמון קסיה.

למרבה הצער, אין דרך לדעת את ההבדל בין אבקות קינמון שנעשו מקינמון ציילון/אמיתי לעומת קינמון קסיה. אם את קונה אבקת קינמון לשימוש במתכון, אנו ממליצים לרכוש מוצר המזהה את המקור הקינמון.

לא משנה מה החלטת - קינמון קסיה או קינמון ציילון, מומלץ תמיד לרכוש קינמון אורגני, יחד עם גירסאות אורגניות של כל התבלינים האחרים. תבלינים שאינם אורגניים בדרך כלל מוקרנים.

מינון מומלץ לסכרת:

לקחת כף כל יום בימי חול. אחרי 5 שבועות, להפסיק לשבוע (1).

התויות נגד

כמויות קינמון גדולות כפי שצויינו למעלה אינן מומלצות במצבי היפוגליקמיה שכן הן יכולות להוריד את הסוכר עוד יותר (4). שימוש בקינמון בכמויות של תבלין אינו משנה הרבה את רמת הסוכר.

המלצות טופהיל

קינמון ציילון אורגני של Frontrier Organics הוא אורגני, כשר, ללא הנדסה גנטית, ללא הקרנה, ובעל טעם מיוחד ועדין. בארץ אפשר להשיגו מ"טבע-לי נטורופתיה", ולקבל את המוצר עם שליח. כתבלין, אפשר להתחיל עם צנצנת קטנה. לסכרתיים, משתלם יותר להזמין שקית גדולה שכן הצנצנת הקטנה תספיק רק ל-5 ימים.

אם לא דחוף לכם, אפשר להשיג גם ישירות מחו"ל: צנצנת קטנה או שקית גדולה.

לחברים של טופהיל, הזמנה דרך הקישור מקנה 5% הנחה וכן 5% זיכוי לקנייה חוזרת. ובהזמנות מעל 40$, המשלוח בד"כ חינם.

.

עדויות מהרשת

"יש לי סכרת וקראתי ששימוש בכף אחת של קינמון ליום עוזר להוריד את התלות בתרופות. רציתי לנסות קינמון ציילון כי בקינמון קסיה הרגיל יש בערך 5% קומרינים, כשבקינמון ציילון בו אני משתמשת עכשיו יש רק 0.004% קומרינים."

"הקינמון. הטוב. ביותר. נקודה. התחלתי לנסות לפני שנתיים אחרי שקראתי מחקר על השפעת הקינמון הרגיל על הגוף והתחלתי לחפש אופציות אחרות." (herbalicious).

העדויות הן של רוכשים מאומתים של המוצר - לחצו כאן לעדויות נוספות.

 

References

1. http://cinnamonvogue.com/cinnamon_for_diabetes.html

2. http://whfoods.com/genpage.php?tname=newtip&dbid=31

3. http://nutritionfacts.org - מקור התמונה

4. https://www.thesuperfoods.net/cinnamon/cinnamon-for-hypoglycemia