חיפוש בטופהיל:

אקנה (פצעי בגרות) ותזונה                                                                              

"אקנה הוא סימן של חוסר איזון בגוף וניתן לטפל בו בקלות בעזרת שינויים הגיוניים בתפריט ובסגנון החיים" - ד"ר מרקולה (1). צריכת יתר של מזון מתועש, מאיצה שינויים הורמונליים ומהווה…

אקנה (פצעי בגרות) ותזונה
פנים של אישה עם אקנה ופנים של אישה עם אקנה.

“אקנה הוא סימן של חוסר איזון בגוף וניתן לטפל בו בקלות בעזרת שינויים הגיוניים בתפריט ובסגנון החיים” – ד”ר מרקולה (1).

צריכת יתר של מזון מתועש, מאיצה שינויים הורמונליים ומהווה סיבה חשובה לאקנה.

עבודת מחקר שנערכה בשבטים פרימיטיביים בדרום מזרח אסיה הראתה שבני נוער הניזונים על התזונה הבסיסית של בשר (אורגני כמובן) וגרעינים המלוקטים בטבע, כמעט ואינם לוקים באקנה. נראה שסוכר, קמח לבן וחלב פרה הם בין הגורמים שיכולים להחריף את האקנה. ידוע שמלח מכיל כמויות קטנות של יוד. מאחר שיוד הוא  אחד  הגורמים  הידועים להחרפה באקנה. יש הטוענים שכדאי להפחית באכילה של מאכלים מלוחים במיוחד.

הטיפול הטבעי באקנה:

סור מרע

מומלץ להפחית מזון המכיל הרבה סוכר, עוגות, ממתקים וגלידות. ובעיקר מאפים המבוססים על קמח לבן כמו עוגיות, לחם לבן, חלות מתוקות.

מומלץ להפחית משקאות ממותקים, קולה ומיצי פירות. מומלץ לעבור לשתיית מים, תה צמחי ומשקאות עם ממתיקים מלאכותיים (Diet).

מומלץ להפחית באכילה של פיצוחים. הפיצוחים  מכילים גם כמות גדולה של שומן שעבר חימום בנוסף לכמות גדולה של מלח.

מומלץ להפחית בשתייה של חלב. ידוע שבדמם של הפרות, המעניקות לנו את החלב, ישנן  כמויות גדולות של הורמונים. רובן של פרות אלו, בהריון בזמן החליבה. כפי שידוע חלב של פרה בהריון, מכיל כמות גדולה של הורמונים מסוג פרוגסטרון, שמתפרקים להורמונים מסוג  Dihydroxy testosterone –DHT,  הידועים  כמחמירי אקנה.

  • מחקר על 47 אלף  נשים (!!!) בארה”ב הראה שלנשים ששתו יותר משתי כוסות חלב לשבוע  היה ב- 44 אחוזים יותר סיכון ללקות באקנה לעומת  נשים ששתו  כוס חלב אחת או פחות. לא  נמצא  הבדל מהותי בין חלב  רזה לשומני. חלב  סויה לא ממותק יכול להיות תחליף  טוב.
  • נמצא גם שנשים שדיווחו על אכילת יותר ממנה  ליום  של  גבינת קוטג’, גבינה למריחה מעל  30%  שומן,  ומשקאות  על בסיס חלב בהיותם בני  נוער –  לקו  באותה  תקופה יותר באקנה . (סיכון  של  63  אחוז יותר  – לעומת  אלו  שהפחיתו  במאכלים  אלו).

קוסמטיקה: לטיפוח נוסף ולשמירה על ניקיון עור הפנים , יש להיעזר במוצרים קוסמטיים טהורים, ללא נפט ו-SLS.

ועשה טוב

חשוב לשים דגש על תזונה נכונה ובריאה. להוסיף ויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הכללית ולבריאות העור.

מה מומלץ לאכול ?

להרבות בירקות, במיוחד ירקות עלים. ויטמין A ובטא קרוטן, משפיעים לטובה בהפחתת פצעי הבגרות.

לעבור למזונות מלאים גולמיים: דגנים: חיטה, כוסמת, קינואה דוחן תירס, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, (קווקר). לחם, אטריות, מציות וכדומה מקמח מלא. קטניות: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, אזוקי, מש וכו’. לשיפור העיכול ושיפור הבריאות, ניתן להנביטם.

נבטים! אין כמוהם לשיפור הבריאות!

ההנבטה מפרקת את החומצה הפיטית, המפריעה לספיגת המינרלים.

ההנבטה מגבירה את הויטליות של המזון-כמויות הויטמינים, והאנזימים גדלות.

ההנבטה מקלה על עיכול הקיטניות הדגנים והגרעינים.

הערה בקשר להנבטה: חשוב מאד לדעת שלא מנביטים עם צמר גפן. זה הנבטה ליופי. אבל אם רוצים לאכול.. לחצו כאן להסבר איך מנביטים בקלות.

דגים? יש הממליצים לאכול יותר דגים (סלמון, טונה, סרדינים). דגים אלו מכילים חומצות שומן חשובות מסוג Omega-3 ועשויות להועיל גם לעור וגם  לבריאות הכללית. אנו מסתייגים מכך בגלל תהליך הטיגון, ובכלל כמות המתכות הכבדות והרעילות שבתוכם. כתחליף יכולים ליטול כמוסות שמן דגים אומגה 3, DHA מאצות ים.

מים: מומלץ לשתות הרבה מים. כדאי להתחיל את היום בשתייה של שתי כוסות מים ולהמשיך בשתייה של לפחות 8 כוסות מים נוספות  במהלך היום.

האם  שוקולד  מחמיר אקנה ? נראה שהקקאו בפני עצמו לא מחמיר אקנה. מה שיכול להחמיר אקנה הם הסוכר והחלב  שנמצאים בתוכו. לכן כדאי לוותר על שוקולד. במידה  ותרצו  שוקולד כדאי לחפש שוקולד מריר דל סוכר שמכיל אחוז  גבוה של קקאו (70% -100%).

כלל חשוב: יש להוציא את ה”גאנק פוד” מהתפריט

  • לצמצם בצריכת מזונות מכילי סוכר וקמח לבן. להימנע מעודף פחמימות. פחמימות שאינן נשרפות, הופכות לשומנים: עוגות ועוגיות, וופלות, משקאות קלים, שוקולד.
  • להימנע ממשקאות אלכוהוליים: בירה, יין, ויסקי, קוניאק וכו’
  • להימנע ממזונות מהחי המכילים אחוז שומן גבוה: נקניקים, בשר, גבינות שמנות, גבינה צהובה, חמאה, שמנת.
  • להימנע ממזונות מלוחים. גבינות מלוחות, דגים מלוחים, זיתים וחמוצים, מזון משומר.
  • להימנע ממזונות שומניים שעברו: טיגון, קלייה או אפייה, ועיבוד תעשייתי – מרגרינה, פיצוחים וכו’.
  • להימנע ממזונות גורמי אלרגיה, או לפחות לצמצמם: “צבעי מאכל”, גבינה צהובה, שוקולד.
  • לשמור על ניקיון עור הפנים, לא לפוצץ ולא לחטט בפצעים. ויטמין E מצמצם את הצלקות האדומות, שנשארו לאחר הפצעונים. לקחת ויטמין  E לתקופה ארוכה.

תרופות ותופעות הלוואי שעליהן חייבים לדעת

הערה חשובה: שימוש באנטיביוטיקה נגד אקנה, מביא אמנם להקלה זמנית. אך כתוצר לוואי משימוש באנטיביוטיקה, מקבלים ברוב המקרים, התרבות של קנדידה (פטריות), דלקות חוזרות ונשנות בדרכי שתן וירידה במערכת החיסון. כלומר, מוסיפים לעצמנו צרות חדשות. שוקלים אנטיביוטיקה? יש אלטרנטיבות!

רפואה קונבנציונלית: ראוקוטן, לא מתאים למי שיש לו נטייה לדיכאון, משפיע נפשית. אין הוא טיפול מהיר.

על תרופות רעילות נוספות אפשר לקרוא בכתבה של ד”ר מרקולה (1).

המלצות לתוספי תזונה לאקנה

אבץ פיקולינאט – מינרל חיוני במאות תהליכים ביולוגים. נחוץ לבריאות העור, לצפרניים, לריפוי פצעים, לאקנה ולמניעת נשירת שער. חשוב בתפקוד מערכת החיסון ובפעילותה נגד זיהומים. מסייע במאבק מול תהליכים דלקתיים בעור, ובהגלדת פצעים. האבץ קשור לייצור ההורמונים האנדרוגנים (הורמוני המין). לכן משפיע לטובה לטיפול ומניעת אקנה. (במצב של אקנה מוגברת פעילות האנזים: 5 אלפא רדוקטז, הגורם להפיכת הטסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון, הגורם לשומניות העור ויצירת פצעי בגרות. האבץ משפיע לטובה נגד המנגנון האנזימתי הזה). אבץ חסר בדרך כלל במזון הרגיל. הוא נמצא בשפע: באגוזים, שקדים, גרעינים שומניים. אותם יש לאכול בלתי קלויים. מינון מומלץ: 1 -2 טבליות אבץ ליום על קיבה ריקה. 30-60 מ”ג. (הרחבה על אבץ).

Herbal Liver Support: פורמולה צמחית מרוכזת לניקוי הכבד, לטיהור הגוף וטיפוח מערכת החיסון. תמיכה בכבד היא מיסודות הטיפול באקנה, ובריאות העור. או פורמולה אחרת לתמיכה בכבד לפי המלצת הנטורופתית.

קואנזים בי קומפלקס פעיל: תשלובת מקיפה של ויטמינים מקבוצת B בצורת הקואנזים הפעילה שלהם. ויטמינים מקבוצת B, מסייעים בטיהור הדם ונחוצים לחידוש תאי העור ולשמירה על עור בריא. ויטמיני B מסייעים בהתמודדות עם מצבי סטרס – עקה, לכן מקלים במצב של אקנה, שהיא לעיתים על רקע נפשי. ויטמיני B קשורים לשרפת הסוכר. סוכרים שאינם נשרפים, הופכים לשומנים – טריגליצרידים, והתוצאה היא עור שומני והשמנה. ויטמין B6 מונע התפרצות אקנה לפני מחזור. ויטמין B2 מקל במצבי מתח. ויטמין B3 משפר זרימת דם, מפחית כולסטרול, משפיע לטובה על מראה העור ופצעי בגרות. המינון: 1-2 טבליות ליום עם הארוחה.

ספירולינה:  הספירולינה היא מזון על העשיר בחלבון ובגורמי תזונה רבים. עשויה לעזור בשיפור הבריאות והעור.

Reference

  1. ד”ר מרקולה – על טיפול טבעי באקנה ונזקי התרופות. 
  2. מחקר: אחוז קטן מהמטופלים באנטיביוטיקה נגד אקנה עלולים לפתח מחלות מעי דלקתיות.

 

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן