חיפוש בטופהיל:

רפואות ביתיות לחורף, שכל אחד יכול להחזיק בבית

נמאס לכם לשמוע על שפעת העופות? החזירים? האסייתית? בשבועות הקרובים יוצפו מסדרונות בתי החולים במאות זקנים וילדים הלוקים בשלל מחלות החורף. מה צפוי השנה, האם בכלל אפשר להתגונן ומה הם…

רפואות טבעיות לחורף
רפואות טבעיות לחורף
סלסילה סרוגה עם לימונים, עשבי תיבול ותבלינים על שולחן עץ.

נמאס לכם לשמוע על שפעת העופות? החזירים? האסייתית? בשבועות הקרובים יוצפו מסדרונות בתי החולים במאות זקנים וילדים הלוקים בשלל מחלות החורף. מה צפוי השנה, האם בכלל אפשר להתגונן ומה הם הטיפולים?

רופאים ואחיות בתי החולים כבר נכנסים ל”דיכאון החורף”. לא, זה לא בגלל שעון החורף או השמים המעוננים, אלא בשל המראות הקשים החוזרים על עצמם מידי שנה: חדרי המיון מפוצצים בחולים, מסדרונות חסומים במטופלים הנבדקים לעיני העוברים והשבים, ועומס בלתי נתפס כמעט, על הצוותים הרפואיים הקורסים. השפעת באה למרות החיסונים. גם השנה לא צפויה התמונה להשתנות בהרבה.

אנו מופצצים בהרבה שמות: שפעת, נזלת, התקררות, שיעול, ליחה, דלקת שקדים, דלקת ראות, דלקת גרון, צרידות, דלקת אוזניים, דלקת מערות האף, דלקת סמפונות, דלקת קרום המוח, אסטמה, סינוסיטיס, גריפה..

האם בכלל אפשר להתגונן ומה הם הטיפולים?

כללים בסיסיים

  1. כשמתחילה שפעת לא להוריד את החום בעזרת תרופות כמו אקמול, אספרין. החום הוא מערכת ההגנה של הגוף. תפקידו לרסן את הפולש, עד שיגיעו הכדוריות הלבנות. תהליך שזקוק לזמן. גם הסימפטומים האחרים הם תוצאה של מנגנוני ההגנה – מערכת החיסון.
  2. שתייה מרובה. מיצים טבעיים של ירקות ופירות טריים – לדלל. מרק ירקות\אחר.
  3. להימנע מחלב ומוצריו. להימנע מקמח ומוצריו.
  4. הגברת הלחות בחדר, בבית או במשרד. מכשיר אדים או קומקום על התנור.
  5. תוספת ויטמינים וגורמים מגבירי חיסון. ויטמין C ליפוזומלי, ויטמין A, אבץ, B קומפלקס אקטיבי, אכינצאה, שיטקי ועוד.
  6. טיפוח הפלורה של המעיים עם פרוביוטיקה (חמוצים תוצרת בית ו\או נבגי פרוביוטיקה איכותיים) + פולאטה הנחוצים למערכת החיסון.
  7. צמחים בעלי תכונות נגד וירוסים, וחיידקים ושיפור התמודדות הגוף עם מחלות.

התמיכה הנטורופתית

למניעה ולחיזוק כללי: אחד הסיבוכים האפשריים של הצטננות הוא היחלשות של מערכת החיסון והתפרצות הרפס. לחיזוק כללי של מערכת החיסון, למניעה, לרגישים להרפס ולמחפשים קיצורי דרך – מומלצת להחזיק בבית פורמולה כוללת לחיזוק מערכת החיסון המכילה ליזין, ויטמין C, אכינצאה, פרופוליס, תמצית שום וחותם זהב. מתאימה לצמחונים.

לצרידות (נחוץ במיוחד כאשר נוצר גרויי עקב שעול ממושך וברונכיטיס): סמבוק. להכין תה, 1 כף לכוס. או מהצמחים הבאים: לחך – פלנטגו, חלמית – מלווה, חוטמית – אלטאה. להכין חליטה (תה). הומאופתיה: 45 – R , או פוספורוס הומקורד.

דלקת שקדים:  אבץ פיקולונט, מומלץ ביותר. אבץ מגביר את החיסון הטבעי, וכן פועל ישירות על החיידקים. לילדים נעדיף אבץ למציצה – להמס באיטיות 1 כל שעתיים, למשך כמה ימים. מיץ לימון לגרגר מספר פעמים ביום. או C למציצה כמה פעמים ביום. מור 1/2 כפית להמס בכוס מים חמים. לגרגר מספר פעמים ביום. סוכריות פרופוליס. הומאופתיה: אנגינהיל או טראומל. הומאופתיה: “אנגינהיל”. או טראומיל.

דלקת אוזניים: הומאופתיה: טראומיל טיפות אוזניים/ לשתיה. וכן טיפול עם נר אינדיאני. שואב גודש מצטבר.

נזלת: חשוב לקנח את האף. שטיפות במי מלח. 1 כפית שטוחה ! בכוס מים. לשים מעט מים בכף היד לשאוף עם הנחיריים עד להתנקות האף. תה: שתיית תה מפרחי אזוביון (לבנדר), מעולה נגד נזלת. הומאופתיה: “נאזוהייל “.

שיעול: לאנגינות ושעול יבש, להכין מירתח של עלי מרווה (בשימוש רב ע”י הדרוזים), אפשר להוסיף קורנית או חומץ תפוחים. לגרגר מספר פעמים ביום. או סירופ צמחים מוכן. דרוזרה בתמצית, מרגיע שיעול, מכייח. הומאופתיה: “דרוזרה”. או 8 -R .

שפעת: תמצית פרח הסמבוק, או פירות סמבוק. בצל מרוסק עם דבש. ויטמין סי למציצה טבלייה כל שעתיים. הומיאופתיה: “גריפ- היל”.

אם נדרש להוריד חום: קינמון. 1/2 כפית קינמון ציילון טחון לכוס מים. גורם להזעה ולהורדת חום. טירזה (טיליה). 1 כף עלים לספל. אשכרוע –  כנ”ל. בן חרצית – כנ”ל. הומאופתיה: אקונייט. “גריפ- היל”.

ממדף הרפואות בבית

תרזה – טיליה (ליפא – רוסית, חלמור – טורקית, צאי – רומנית, לינדן – גרמנית): להכין חליטה (תה), טוב להרגעה והורדת חום.

זנגביל: מעורר את מחזור הדם, כלי הנשימה, עיכול ועצבים. מקל על הסימפטומים של הצטננות – שפעת, משחרר את הגרון והראות מליחה, מרגיע שעול.

חרדל: לחימום אברים קפואים או כאבים ראומטיים. להכין קערה ולטבול את הרגלים. לפיפות – קומפרסים על המקום הכואב.

חזרת – מרור: שייכת למשפחת החרדל – המצליבים. עשירה במינרלים – אשלגן וויטמין C. טעמה החריף, נובע משמן החרדל שבה. יש לה תכונות אנטיספטיות, מדללת ליחה, משתנת, מעוררת תאבון ומגבירה יצירת מיצי קיבה. אין להגזים במינון. אפשר לשמור במקרר למשך כמה חודשים, אבל לא מקולפת או קצוצה.

גרגיר הנחלים (רשד): מעולה להוצאת ליחה.

חריפים נוספים: צנון שחור, כורכום, פלפל אדום חריף. בצל ושום. אדי המזון  מגיעים לאף ודרכי נשימה, מורידים את כמות הליחה.

אבץ למציצה: אבץ מגביר תפקוד מערכת החיסון. בדלקת גרון קיימת גם פעולת חיטוי ישירה על החיידקים. להמס באיטיות 1 טבלית כל שעתיים למשך מס’ ימים. במצב קשה להגביר, ובמצב משתפר להמעיט בהדרגה.

שמן דגים: מכיל ויטמין A. חיוני לשמירה על תקינות הרקמות הריריות: בריאות, בעיניים, במערכת העיכול ובכליות. ניתן לקבל בכמוסות – אין צורך להתענות.

חילבה (בעברית – גרגרנית) מועילה בהמסת גודש שנצבר במערכת העיכול עקב שפעת. להכין תה מגרגירים, 1 כף לספל.

דרוזרה – דרוזרה בתמצית, מרגיע שיעול, מכיח, טוב באסטמה ודלקת סמפונות.

פרופוליס: אנטי בקטריילי – אנטיביוטיקה טבעית –  אין התחסנות של החיידק לפרופוליס. 20 – 10 טיפות,  3 פעמים ביום עם תה צמחים. או בכמוסות, או בסוכריות.  בכאב גרון – 10 טיפות כל שעתיים

אכינצאה – צמח אינדיאני, המגביר את מערכת החיסון. קיים בכמוסות. או בטיפות.

קדד – אסטרגלוס – צמח סיני, מגביר את מערכת החיסון, למחלות דרכי נשימה.

אונה דה גאטו – ציפורני חתול: צמח דרום אמריקאי למערכת החיסון. פועל נגד וירוסים ובקטריות.

שוש קרח – ליקוריץ: צמח ים תיכוני, מגביר את מערכת החיסון. נמליץ על תמצית איכותית בשיטת מיצוי פטנטית, שעוצמתה הוכחה במחקרים מדעיים.

סמבוק: אנטי-ויראלי, מייזע, ממריץ/משפעל חיסון, מפחית ליחה, משלשל עדין, משתן מטבולי, נוגד אלרגיה.
שימושים מקובלים עיקריים: זיהומים ודלקות במערכת הנשימה העליונה, חום גבוה, שפעת והצטננות.
שימושים מקובלים משניים: אלרגיות, אסטמה, ברונכיטיס (אקוטי), נזלת, סינוסיטיס, קדחת השחת.

גוגול-מוגול – תרופת סבתא (שגם אני התנסיתי בה בילדותי). 4 חלמונים מביצים אורגניות + 1 כף דבש + חלב, לערב היטב ולשתות חם. זה היה המולטי-ויטמין של פעם. אחד החומרים הפעילים והחשובים בחלמון הוא הציסטאין. פיתוח שלו הוא: נ- אצטיל- ציסטאין, מעולה להוצאת כיח וגודש בריאות, טוב לבעיות נשימה, ברונכיטיס, וכיח סמיך.

פרוביוטיקה: חיידקים ידידותיים. האצידופילוס ובני משפחתו חיוניים למערכת החיסון. מנה כל בוקר תרחיק דלקות גרון.  נמליץ להתחיל עם חמוצים תוצרת בית. אפשר גם להשיג כרוב אורגני מוחמץ בכל חנות טבע. למתקדמים נמליץ על נבגי פרוביוטיקה איכותיים – בעלי ציפוי  מיוחד שעמיד בפני חומצת המעי.

מיצי ירקות ופירות: מיץ לימון והדרים, מיץ גזר, סלק, סלרי וכו’. מכילים ויטמינים כגון : C  , A – בטא- קרוטן וכן מינרלים חיוניים, המגבירים את פעולת מערכת החיסון.

פשתה. זרעים: עוזרים להוציא ליחה, עוזרים נגד אסטמה.

שיטקי – תמצית פטרייה יפנית לשיפור מערכת החיסון, למניעה ולטיפול בזמן המחלה.

ארומהטרפיה – טיפול ע”י שמנים אתרים

טיפול באדים: לגודש באף – טיפות איקליפטוס + מנטה.

לשפעת עם חום – טיפות איקליפטוס + שמן קינמון.

לכיוח – טיפות איקליפטוס + ברגמוט.

לחיזוק כללי של מערכת הנשימה, ד”ר עדיאל תל-אורן ממליץ להשתמש בAIR+ –  מולקולות ביואקטיביות שנחקרו מדעית, ולפזר אותן בחדר עם diffuser בזמן השינה.

המלצות טופהיל

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להוקדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן