טופהילזרעים זהו פלא

שיר על נבטיםחודש טוב, ירוק ומבורך, וחורף גשום ושמח,  מבית לבב.

יחד עם הגשם הראשון, והנבטים שמתחילים לצמוח בכל פינה בטבע, נביא הפעם מספר עצות להנבטה ביתית - הדרך הקלה ביותר להכנת מזון זול, בריא, טבעי, וטעים.

ומהו הקשר בין נבטים לשמחה? על כך נביא בהמשך מספר מילים שכתבנו בעבר בעלון 'טבע הגאולה'.

עצות להנבטה ביתית

האם ידעת , שישנה דרך נוספת ( שאיננה בישול !) לעשות את זרעי הדגנים והקטניות ראויים למאכל אדם? דרך זו נקראת הנבטה.

מדוע נבטים?

  • לכל זרע, בצורתו המונבטת יש ערך תזונתי רב בהרבה מאשר לזרע בצורתו הגולמית. חומרי התזונה שבו יותר זמינים לגוף.
  • נבטים (בהנבטה ביתית) הם מזון זול, זמין, ואיכותי, שניתן לאכילה בצורתו הטבעית, ללא בישול או חימום.
  • נבטים הם מזון מרוכז ועשיר בחלבון, באנזימים ובויטמינים ששומר על חומרי התזונה שבו גם כשלוקחים אותו לטיול או לעבודה. הוא ממשיך לצמוח בדרך!
  • נבטים הם 'חטיף' זול, משביע ומזין, שאפשר לנשנש אותו ללא תופעות לוואי, שמעודד את יצר הלעיסה, שאי אפשר להתמכר אליו.
  • מה הסיבה שלכם?

מאילו נבטים מומלץ להתחיל?

  • פעמים רבות אנו שואלים את עצמנו אילו מהזרעים שאותם אנו קונים בחנויות התבלינים, בבתי הטבע, ובמרכולים הם המתאימים ביותר עבורנו. כלל בסיסי כדי לבדוק אם מזון הוא ראוי לאכילה: לנסות להנביט אותו ולבדוק את התוצאות. מה שנובט, סימן שיש בו חיות. ומה שאינו נובט - כנראה שאין בו חיות. (ייתכן שעבר חיטוי בעזרת קרינה רדיואקטיבית [פרקטיקה מקובלת לגבי כ-50% מסוגי הדגן המתועש והמיובא] או שעבר חימום או קלייה [ש"משפרים" את הטעם אך מחסלים את החיות ויוצרים רעלים חדשים]).
  • עדיף להשקיע בזרעי קטניות (כמו עדשים ירוקים ומש). זרעים אלו הם הכי קלים להנבטה, אפשר לאכול אותם חי. אין צורך לבשל אותם, ולכן הם מחזיקים מעמד יפה, ואינם מתקלקלים מחוץ למקרר.
  • אם יש לכם עודף משקל, עדיף להתחיל מנבטי חילבה. צמח החילבה מאט את עליית רמת הסוכר בדם אחרי ארוחות. יש בו ריר שמאט את המעבר של המזון מן הקיבה למעי הדק וכך יש עלייה מתונה יותר של רמת הסוכר אחרי ארוחות. שיתפנו בעבר את הסיפור האישי המרגש של משה שני, שהצליח להוריד את הסוכר מ-240 לפחות מ-100 תוך חודש וחצי, ללא תרופות. לנבטי החילבה היה חלק חשוב בעניין. משה הנביט חילבה ושילב אותה בתפריט היומיומי שלו.

כמה זה זול?

  • קונים קילו זרעי עדשים בחנות תבלינים ב-7 ש"ח. מקילו זרעי עדשים יוצאים כחמישה קילו של נבטים. לעומת זאת מחיר הנבטים המתועשים בסופרמרקט מתחיל מ-6 ש"ח ל-250 גרם. כלומר חסכנו 113 ש"ח (וזה חסכון אמיתי!) וקיבלנו שפע בריאות בתמורה.

איך להנביט?

  • משרים חצי כוס זרעי עדשים (או גרגרי חילבה) בתוך ארבע כוסות מים ,בכלי מכוסה למשך הלילה. בבוקר שופכים את העדשים שתפחו וגדלו לתוך מסננת ומרוקנים את מי ההשריה.
  • משאירים את העדשים במסננת , שוטפים אותם בזרם המים מתחת לברז ולאחר מכן מציבים את המסננת על קערה או צלחת לקליטת עודפי המים. במשך 3 ימים שוטפים את המסננת פעמיים ביום במי ברז זורמים, ומרוקנים את המים העודפים. הזרעים מוציאים שורש קטנטן ונעשים מתוקים, טעימים ומשמחים!

אוהבות את השיר? 

כתבו לאורית והיא תשמח לשלוח לכן לינק להשמעתו לילדים.

מתכונים שתוכלו ללמוד בצימר הפעיל ובמסעדה הלימודית:

(מספר דוגמאות מתוך עשרות מתכונים ייחודיים, טעימים ומרגשים שהופכים את ארוחות הבריאות במסעדה הלימודית לחוויה אמיתית לכל החושים!)

  • נבוטמוס ממרח מגרגרי חומוס נבוטים
  • נבוקי ממרח מפולי אזוקי נבוטים
  • מג'דה - רך "מג'דרה" ראשונית בשיטת "בישול ללא בישול"

בהצלחה במלאכת ההנבטה, ולהתראות בקרוב,

אורית, אמנון, מיתר וטוב לבב.

לתיאום ביקור שלחו SMS \ וואטסאפ לאורית בטל' 0522710036.

 

בית לבב

[html]

נבטים של שמחה

מה הקשר בין נבטים לשימחה?

כידוע , בתורת החסידות , מובא הרעיון כי ''השמחה פורצת גדר''. כונת הדבר בפשטות , שאת כל המכשולים והמגבלות בהתקדמותנו בעבודת ה' , ניתן לפרוץ ולבטל, לא בדרך כח, כעס ומאבק , אלא דוקא ע"י שמחה !

הוספה בבריאות היא הוספה בכוחות שמחה. הקטניות והדגנים המונבטים , מעניקים לנו בנוסף לאבות מזון זמינים ועשירים לבניין חוזקנו הגופני , גם דבר נוסף , מופלא ... מה הדבר ??? זוהי חיות מיוחדת מסוג "ופרצת" ...שהזרע מבטא ומשחרר כשהוא פורץ ונובט .ואותה אנחנו מפנימים אותה לתוכנו ע"י אכילתו , ובונים בכך גם את חוסננו הרוחני והנפשי.[/html]

 

נבטי חילבה - לאיזון הסוכר

נבטי עדשים

גם פעוטות זוללים נבטים

גם פעוטות זוללים נבטים

חשוב לתת לנבטים מקלחת פעמיים ביום