סלניום – יכול למנוע סרטן וגם קשקשים

כמעט לכולנו מוכרת הכותרת – היום כמעט הכול יכול לגרום לסרטן. הסיבות לסרטן רבות, ואזהרות נמצאות בכל מקום. אבל אלה מאתנו שמחפשים תשובות לחיים מלאים ללא מחלות כרוניות, הימנעות מסרטן…

סלניום

כמעט לכולנו מוכרת הכותרת – היום כמעט הכול יכול לגרום לסרטן. הסיבות לסרטן רבות, ואזהרות נמצאות בכל מקום. אבל אלה מאתנו שמחפשים תשובות לחיים מלאים ללא מחלות כרוניות, הימנעות מסרטן היא נושא שקשה להתמודד איתו.

המינרל נוגד הסרטן

כשאתם חושבים על בריאות, אריכות חיים, ומניעת ממחלות האם סלניום הוא המינרל הראשון שחושבים עליו? מניעת סרטן מקובלת בדרך כלל מסתכמת בשלושה נושאים קטנים: הימנעו מהשמש, אל תעשנו והגבילו את חשיפתכם לכימיקלים.

בטיפים למניעת סרטן האלה יש שבריר של אמת – למרות שלמדנו עכשיו שהפחד שלנו מהשמש שקשור לסרטן גרם לבעיות אחרות, בעיקר חוסר עולמי בוויטמין D שמתקשר למחלות כרוניות – אבל זאת עדיין לא התמונה הגדולה. מה שלא תשמעו מהתקשורת ויכול להיות שגם לא מהרופא שלכם הוא זה: מניעת סרטן, שידועה גם כמעיין הנעורים המודרני, מגיע מבפנים החוצה ולא מבחוץ פנימה. לא פופולרי להגיד שבחירות אורח החיים שלנו יכולות לגרום לסרטן, אך זה נכון. סוכר בדיאטה קושר לסיכון מוגבר לסרטן. ב1931 דוקטור אוטו וורבורג ממוסד מקס פלאנק בברלין קיבל פרס נובל על שהוכיח שסרטן מגיע מחוסר תפקוד בנשימת התא הנגרם על ידי  עודף גלוקוז בגוף 1.

אורח חיים בלתי פעיל, שכבר מקושר עם השמנת יתר, מחלות קרדיווסקולריות וסכרת, יכול להעלות את הסיכוי לסוגים מסוימים של סרטן, בהתבסס על ממצאים שפורסמו במגזין של המכון האמריקאי הלאומי לסרטן 2.

מחקר של סרטן בבריטניה אומר אפילו שמעל 4 מתוך כל 10 מקרי סרטן יכלו להימנע על ידי שינויים באורח החיים. גורמי מניעת הסרטן העיקריים נמצאים בידינו – לאכול בריא, להישאר פעילים, לשמור על משקל גוף בריא, להקטין צריכת אלכוהול, חשיפה מתונה לשמש ולהפסיק לעשן 3.

מניעת הסרטן שלכם יכולה להימצא בצלחת שלכם – במאכלים עמוסי גורמי התזונה שאתם אוכלים ובתוספים שאתם לוקחים. מינרלים חיוניים, כמו סלניום, הם הגיבורים הנסתרים של מניעת המחלות. סלניום משחק תפקיד חשוב במלחמה בסרטן ומספק אינספור שיפורי בריאות נוספים.

למה הבריאות שלכם תלויה בסלניום

המחקר ברור. סלניום הוא מינרל חשוב שיש לו איכויות נוגדות סרטן. לפי וועדת הרופאים לרפואה אחראית, סלניום הוא מינרל עוצמתי שנדרש על ידי הגוף כדי להגן על תאים בריאים מסרטן. ספציפית, סלניום נצרך על ידי אנזימים בגוף שמנטרלים רדיקלים חופשיים מזיקים, שיכולים ליצור נזק חמצוני רווח שמוביל לסרטן. סלניום גם ממחזר נוגדי חמצון בגוף שיכולים להגן אפילו מעוד נזק של רדיקלים חופשיים 4.

ויש עוד – לא רק שלמינרל הזה יש את הכוח להגן על הגוף ממזהמים חיצוניים ולשפר את אלימינציית התאים הסרטניים, אלא גם שלקיחה גבוהה יותר מהכמות המינימלית המומלצת של סלניום יכולה להגן יותר טוב על הגוף מסוגים מסוימים של סרטן. תוצאות מרתקות נראו בסין באזורים שסרטן במעי ובסרעפת הגיעו לכמויות של מגיפה. הסיכון לסוגים אלה של סרטן נחצו לחצי כאשר ניתנה למשתתפים כמות גדולה של סלניום. המחקר מסכם כי “השינוי ברמות הסלניום משפיע על הסיכון לסוגים שונים של סרטן” 5.

ההשפעות הבריאותיות החיוביות של סלניום לא מוגבלות למניעת סרטן. במחקר על 24 חולי אסתמה, למשתתפים שלקחו סלניום יותר מ14 שבועות היו פחות תסמינים. אסתמה נקשרה לרמות נמוכות של סלניום בדם 6. הגוף גם צריך סלניום כדי לתמוך במערכת החיסון ולפוריות גברית. סלניום יכול לתגבר את החסינות על ידי עבודה עם מינרלים אחרים לבניית תאי דם לבנים שנלחמים בזיהומים ומחלות. הוא גם תומך בנוגדי חמצון חיוניים המייצרים את החלבון שנמצא בזרע.

סלניום ומעיין הנעורים

כולנו רוצים לחיות יותר בריא ויותר זמן. מניעת סרטן היא רק פיסה אחת בפאזל. בנוסף ליכולות הלחימה בסרטן העוצמתיות שלו, סלניום יכול להיות מעיין הנעורים שחיפשנו. כשחקרו את הבסיס הביולוגי של סלניום ואיך שהוא משפיע על פעילות הטלומראז שבתא ועל אורך הטלומרים, מדענים הגיעו לפריצת דרך: סלניום עוזר לגרות את הטלומראז, אנזים שנצרך כדי לשחזר טלומרים. טלומרים המכסים כל קצה של מולקולת DNA , ומגנים על כרומוזומי הגוף. חוסר טלומרים הוא סמן להזדקנות 7.

תכונות האנטי אייג’ינג של סלניום הפכו מוחשיות יותר כשמדענים חשפו את יכולתו להאט את  תהליך ההזדקנות. סלניום מאט את תהליך ההזדקנות על ידי עזרה לתאים לבנות מחדש את הטלומרים. חוקרים מצאו כי טלומרים בריאים הם סימן ראשוני לתאי גזע בריאים יותר 8. וזה מחזיר אותנו למעגל המלא: סרטן זוהה כמחלת תאי גזע. טלומראז משחק תפקיד גם בהתפתחות של סרטן וגם בהזדקנות. היכולת המוכחת של סלניום לגרות את הטלומראז הופכת את המינרל נוגד החמצון ומונע ההזדקנות הזה ליותר עוצמתי משחשבנו.

מחסור בסלניום: צעד אחד קרוב יותר לבריאות גרועה

למינרל האנטי אייג’ינג, ונוגד החמצון הזה עשויה להיות השפעה מקיפה על הבריאות שלכם. אפילו אם עוד אין לכם מחלה כרונית, אפשר לראות את הסימנים של חוסר: אתם עלולים לסבול לסבול מסימפטומים של תשישות, עור יבש וקשקשים.

טיפול נפוץ ומקובל למצב עור מעצבן ומגרה כמו קשקשים, שמאופיינים בקרקפת יבשה ומתקלפת, הוא הוספת סלניום כדי לתקן את החוסר. במקרים שקשקשים נגרמים על ידי גדילה של פטריות על הקרקפת, סלניום יכול להיות חלק משמפו; היכולות הורגות הפטריות של סלניום יכולות להרוס תאים פטרייתיים ומנוע מוות של תאים בריאים בקרקפת.

כשהחוסר בסלניום מחמיר, הסימפטומים אפילו יותר חמורים. נשים עם חוסר בסלניום יכולות לנטות להפלה. בגלל שסלניום הוא קו-פקטור חיוני ליוד, רמות סלניום נמוכות בגוף יכולות להשפיע על בלוטת התריס ולתרום לתת פעילות בלוטת התריס, עם סימפטומים נלווים כמו הפרעות רגשיות, דפיקות לב, ורגישות לאור. ילדים עם חוסר בסלניום עלולים להיות בסכנה ממשית – מצב שנקרא מחלת קשן, שנגרם על ידי חוסר בסלניום, יכול להחליש את שריר הלב 9.

דבר אחד הוא בטוח: הבריאות שלכם תלויה במינרל החיוני הזה. מה הדרך הכי טובה לתת לגוף שלך את כמות הסלניום היומית שאתם צריכים?

איפה משיגים סלניום ?

אפילו עם הדיאטה הטובה ביותר, לפעמים קשה להשיג כמות מספקת של סלניום. בגלל הצורה שבה החקלאות המודרנית עובדת, האדמה שלנו חסרה בסלניום. גם מאכלים עשירים בסלניום כמו אגוזי ברזיל (הגדלים היום בצורה מתועשת), דגים, צדפות, וגרעיני חמנייה, אולי לא יכילו מהמינרל הזה את הכמויות שאתם חושבים. אדמה ענייה בסלניום לא יכולה לייצר אוכל עשיר בסלניום – זה כה פשוט.

אם רוצים למנוע סרטן, לתגבר את החיסוניות, להרגיע את הקשקשים ועוד הרבה דברים, תוסף סלניום הוא פתרון פשוט. אבל עם כל כך הרבה תוספים בשוק, איפה להתחיל? סלניום יוני הוא אפקטיבי ונקלט הכי טוב על ידי גופכם. כשגופכם “פוגש” את הסלניום בפעם הראשונה, הוא יכול לספוג ולהשתמש במינרל כמו שצריך. סלניום יוני נשאר בטוח וגמיש בצורת נוזל, דבר המאפשר להגביר את פעילותו נוגדת החמצון ולספק יתרונות נוגדי סרטן נוספים.

סלניום הוא תוסף נהדר בגלל יותר מסיבה אחת. סלניום הוא התוסף היחיד עם טענת מניעת סרטן שמאושרת על ידי הFDA. ארגון ממשלתי גדול הכיר בכך שהגוף שלכם צריך סלניום באופן דחוף כדי לתפעל את התהליכים היומיומיים שלו ולהגן מפני מחלות. האיחוד האירופאי מאשר שתיסוף סלניום יכול לתרום לתפקוד רגיל של המערכת החיסונית ובלוטת התריס, להגן על תאים נגד לחץ חמצוני, לתרום לתחזוקת שיער וציפורניים נורמלית, ולתרום ליצירת תאי זרע בריאים.

סלניום כמינרל יוני מביא לתוצאות הטובות ביותר. תוסף סלניום יוני נוזלי מרוכז משומש הכי ביעילות על ידי הגוף ומגיע לאן שהוא צריך. לקיחה של סלניום יוני נוזלי היא גם כלכלית: בקבוקון אחד יכול לספק עד 48 מנות של המינרל המרוכז הזה. סלניום יוני נוזלי יכול להספיק לשישה שבועות ברמה המומלצת של מנה אחת ליום.

אפשר להשיג סלניום יוני גם בכמוסות בשילוב שני סוגי סלניום נוספים בספיגה גבוהה .

אל תעשו את הטעות הנפוצה הזאת עם הסלניום

לקחת את הסוג הנכון של סלניום זה השלב הראשון והכי חשוב אם אתם רוצים לראות כל סוג של שיפור בבריאות שיש למינרל הזה להציע. אבל שוב, יש עוד לסיפור – סלניום הוא תוסף שמשפיע על מספר של תהליכים חיוניים בגוף. הוא יכול גם להשפיע על איך שהגוף של משתמש במינרלים חיוניים אחרים. סלניום לבדו הוא חזק מאוד. אך כשהוא נלקח עם המינרל החיוני יוד, הוא אפילו יותר טוב.

אם אתם כבר לוקחים יוד כדי לתמוך בבלוטת התריס, באנרגיה ובחיסוניות שלכם, סלניום יוני עושה הבדל. הגוף שלכם צריך את שני המינרלים האלה כדי לתמוך בבריאות היומיומית שלכם. אי אפשר להשתמש באחד בלי השני. זכרו, כדי לווסת הורמונים של בלוטת התריס, יוד צריך סלניום. כשיש חוסר של יוד בגוף, מחסר בסלניום נהיה אפילו יותר גרוע. מחסרים ארוכי טווח של סלניום ויוד יכולים לגרום לחוסר איזון משמעותי בבלוטת התריס.

סלניום ויוד הם הזוג המושלם. כשאתם לוקחים סלניום יוני נוזלי אתם גורמים לתוספי יוד לעבוד הרבה יותר טוב. רבים לא מבינים זה שזה יהיה בזבוז של זמן וכסף לקחת תוסף יוד שמשפר חיסוניות ותומך בבלוטת התריס, בלי לקחת קו-פקטור סלניום. סלניום ויוד עובדים יד ביד. ביחד, הם מגנים על תאים בריאים מנזק של רדיקלים חופשיים שמתקשר לסרטן.

כשאתה יודע אילו מינרלים הגוף שלך צריך כדי להנמיך את הסיכוי למחלות, מניעת סרטן היא כבר לא תעלומה. סרטן ורב המחלות הכרוניות האחרות קשורים באופן ישיר בחירות באורח החיים ומחסרים בגורמי תזונה. תיסוף של סלניום ויוד יכול לגשר על הפער.  הגוף שלכם צריך סלניום, קו-פקטור חיוני של יוד ומינרל “אנטי-סרטני”, כדי לתמוך בבריאות היום ולמנוע מחלות מחר.

מוצר מומלץ

סלניום יוני – נותן 300 mcg של סלניום יוני לכל מנה. הדרך הטובה ביותר ושהכי מזוהה על ידי הגוף לתיסוף סלניום. 48 מנות בבקבוק. ללא גלוטן, מתאים לטבעונים. מגיע מאנגליה לסניף הדואר תוך כ-10 ימים.

ד”ר אריה אבני ממליץ על תשלובת סלניום בכמוסות, המכילה את ה-Sodium Selenite שבסלניום היוני בשילוב שני סוגי חדשניים נוספים בספיגה גבוהה ובקשירה ביולוגית – סלניום מתיונין, ומתיל-סלנו-ציסטאין.  כך נהנים מכל העולמות.

האם אפשר לקחת עודף סלניום?

המינון המינימלי הנדרש של סלניום הוא 55 מק”ג ליום עבור רוב האנשים מגיל 14 ומעלה. 60 מק”ג לנשים הרות ו-70 מק”ג לנשים מניקות. לפי ה-NIH האמריקאי, המינון המקסימלי הבטוח למבוגר נקבע ל-400 מק”ג ליום. המינון הממוצע שאנשים מקבלים בארה”ב מהמזון הוא 108.5 מק”ג מהמזון, ו-120.8 מק”ג אם כוללים גם את התוספים שאנשים לוקחים (10).

הסימן הראשון שהגעתם לעודף סלניום (או סלנוזיס) הוא טעם שום בנשימה. הסימן הבא הוא אבדן שיער, אבדן ושבירות ציפורניים , כמו גם קשיים בעיכול ובעיות נוירולוגיות. עודף סלניום עלול לגרום גרם לשלשול ולבחילות, לגירודים בעור ולעייפות ועוד (10)..

References

  1. Clin Orthop Relat Res. 2010 Nov; 468(11): 2831–2832.
  2. JNCI J Natl Cancer Inst (2014) 106 (7): dju206. doi: 10.1093/jnci/dju206
  3. “Can cancer be prevented?” Cancer Research UK.
  4. “How Selenium Helps Protect Against Cancer.” Physicians Committee for Responsible Medicine.
  5. Mark SD, Qiao Y, Sanford DM, et al. Prospective study of serum selenium levels and incident esophageal and gastric cancers. J Natl Cancer Inst. 2000;92:1753-1763.
  6. Shaheen SO, Newson RB, Rayman MP, Wong AP, Tumilty MK, Phillips JM, Potts JF, Kelly FJ, White PT, Burney PG. Randomised, double blind, placebo-controlled trial of selenium supplementation in adult asthma. Thorax. 2007 Jun;62(6):483-90.
  7. Sheng Wu Hua Xue Yu Sheng Wu Wu Li Xue Bao (Shanghai).
  8. Br J Cancer. 2007 Apr 10; 96(7): 1020–1024.
  9. Asia Pac J Clin Nutr. 2012;21(3):320-6.
  10. What is the danger of too much selenium

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן