טופהילהנחיות אכילה לתזונה מרפאה

שורש אותיות מאכל בהיפוך מרכיבות את המילה מלאך. מכאן שכשם שהמלאכים מלווים, מגנים ושומרים עלינו כך המזון הבא אל פינו הינו בחזקת מלאך השומר מזין ומאזן את מערכת הבריאות בתוכנו.

  1. "הנך מה שאתה אוכל " – אכול כדי לחיות ולא חייה כדי לאכול. אמן עצמך לאכול מתוך הקשבה לבטן ולא מבעד לעיניך המבקשות עוד ועוד, בחזקת "איזהו גיבור הכובש את ייצרו ? ".
  2. מבנה צלחת המזון יישאף ל- 20% חלבון, 50% ירקות ,30% דגנים מלאים 15-20% שומנים משלושה סוגים.
  3. אכול ארוחות קטנות ולעיתים קרובות, מדי שלוש-ארבע שעות ובצלחות בינוניות,כך תבטיח לעצמך אנרגיית עיכול תקינה, משק סוכרים מאוזן ואנרגיה אחידה לאורך שעות הערות שלך.
  4. למד עצמך ואמץ הרגל זה לאט ובהתמדה – אכילה ושתייה באותה עת אינה מומלצת, היות והיא מכבידה מאוד על מערכת העיכול. מומלץ לשתות חצי שעה לפני או שעה אחרי. במהלך הארוחה ניתן לשתות עד חצי כוס מים. שתה בעיקר בין הארוחות.(אתה כבר שם)
  5. לפני תחילת הארוחה מומלץ לברך את שפע המזון הבא אל פיך, מתוך הכרת תודה. מומלץ להריח את המזון,על מנת לעודד הפרשת חומצת קיבה הנחוצה לעיכול תקין.
  6. צינור העיכול מן הפה ועד הפי שזור בשרירים טבעתיים. דרך טובה לחזקם ולשמור על עיכול מלא הינה לעיסה טובה בשני צידי הפה, בישיבה ,התמסרות ושלוה.
  7. מומלץ לסיים ארוחה אחרונה בשעות הנעות בין 19:00 – 20:00 , טוב לאפשר מנוחה מוחלטת לאיברים הפנימיים ולאברי העיכול בפרט.
  8. סיבים תזונתיים הינם ערובה לבריאות העיכול ומערכות הגוף השונות. מומלץ על צריכת כ- 30 גרם סיבים ליום. פירוט : נבט חיטה, שומשום מלא טחון, סובין שיבולת שועל,פשתן מלא אדום/זהוב טחון, גרגרי לציטין, זרעי צ'יאה.לשמור בצנצנת בכמויות שוות. במקרר.מדי יום לצרוך 30-40 גרם. בסלט,יוגורט,מרק,דייסה וכד'. ניתן להשתמש כתחליף פירורי לחם בקציצות,פשטידה וכד', או במקום כוס קמח בעוגה עוגיות, בכמות של 2/3 הכוס מן התערובת.
    תרומת צריכת הסיבים משפיעה על קשת רחבה של תהליכי בריאות בגוף, בניהם: העלאת תחושת שובע ,איזון משק הסוכר וכתוצאה הוויטליות בגוף.  תסיסת הסיבים במעי יוצרת חומצות שומן קצרות בעלות תכונות אנטי סרטניות,  חלק מן הסיבים הינם התשתית והמזון של אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי.  עלייה בנפח הצואה – משמשים כמטאטא לצינור העיכול , הגברת תנועת המעי – פריסטלטיקה והגברת שחרור הפסולת. תהליך זה מייצר צואה צמיגה יותר ומונע מקרצינוגנים מגע רצוף עם דופן המעי.  סיבים אף משפרים את הקישור בין קרצינוגנים לחומצות מרה וכתוצאה הרחקתם מן הגוף. צריכת סיבים מעלה את כמות הנוגדי חמצון , סיבים מגבירים את הפרשת האסטרוגן בצואה ומונעים את ספיגתו מחדש. סיבים מעודדים הפרשת מיצי מרה ולכן ייעודיים בהורדת הכולסטרול ה"רע". סיבים נמצאו כיעילים בעיכוב ייצור אינטר לקונים דלקתיים (כגון אינטרלוקין 18-6-12 וכד') הקשורים בעמידות פלאק טרשתי. נמצא מחקרית כי צריכת סיבים מורידים מדדי דלקת CRP.  חשוב לדעת כי צריכת סיבים הוכחה כיעילה בירידה במשקל.
  9. צירופי מזון : מטרתם עידוד ספיגה, העשרת כמות החלבון,ויטמינים ומינרלים, הורדת רמת חומציות ותחושת שובע ארוכת טווח. חלבון מן החי + ירקות מבושלים (אין הכונה לבטטה או תפוח אדמה ) + סלט ירקות חיים + נבטים,    פרי + אגוזים או זרעים,            דגן מלא קיטנייה ייצרו חלבון מלא מן הצומח.
    להמנע לצרוך מזון עמילני לדוגמא לחם + תפו"א + בשר או צ'יפס + שניצל וכו'.
  10. להמנע משמוש במלח, להעדיף שימוש מאופק במלח ים אטלנטי אפור שמכיל מינרלים טבעים שלא עברו תהליכי עיבוד, ונוחים יותר לגוף.
  11. להמנע מחומרים משמרים, מקציפים,מתפיחים וצבעי מאכל שאינם טבעיים ככל האפשר. חומרים אלה נאספים בגופינו ומהווים טריגר עוצמתי להתפתחות מחלות דג נרטיביות.
  12. לאכול ירקות ופירות בעונתם בלבד. להעדיף גידולים אורגניים, או פחותי הדברה.