בשבועות האחרונים יותר ויותר אנשים בארץ ובעולם מקבלים הודעה כי הם נמצאו “חיוביים לקורונה“. לרובם אין תסמינים כלל אבל הם עדיין מודאגים מהאפשרות להחמרה במצב.
ריכזנו עבורכם 11 עצות קלות ומהירות להתמודדות
- נכפה עליכם “חופש” של שבועיים. נכון, הוא קצת דומה לכלא אבל בואו נעשה לימונדה מהלימון. אז ראשית: להירגע ולסמוך על הגוף שלנו. ככל שאנחנו יותר בסטרס, כך מערכת החיסון עובדת פחות טוב. עשו פעולות שעוזרות לכם להירגע: יוגה, תרגילי נשימה, דמיון מודרך, מדיטציות… היעזרו בסרטונים כגון זה. דמיינו שאתם בסוויטה יוקרתית: הבעירו נרות ופזרו שמנים אתרים (הם גם מטהרים את האוויר), הורידו הילוך, נצלו את הזמן למחשבה וריסט לגוף ולנפש.
- הקפידו על תזונה טבעית ובריאה: הפחיתו מוצרים מהחי, הגבירו צריכת ירקות ופירות, הימנעו ממוצרים מעובדים (נקנים באריזות בסופר), הימנעו מחלב ניגר מהחי.
- בצעו פעילות גופנית כל יום, גם אם אתם בבידוד בחדר קטן. יש המון סרטונים ברשת, לדוגמה זה.
- אל תתפתו ללכת לישון מאוחר, השינה חשובה מאוד לניקוי והתחדשות הגוף, לתהליכים אלו יש שעות קבועות בכל לילה וכאשר משבשים שעות אלה תהליכי הניקוי משתבשים גם הם. להרחבה בנושא שינה. באילו תוספי תזונה ניתן להיעזר?
- התוסף שנחקר רבות ונמצא יעיל בהקשר להתמודדות הגוף עם וירוסים. AHCC– מיצוי פטנטי של פטריית המרפא שיטאקי. לילדים שאכלו בעבר פטריות נמליץ על הנוזל הטעים מניפיקה.
- תערובת השמנים המופלאה שעשויה להעלות את תנגודת הגוף וגם לעזור להתמודד במידה ויש סימפטומים- סינרג’י מסטר בלנד המקורית מבית שלוס.
- הוויטמין שבלעדיו מערכת החיסון “היא לא אותו דבר”- ויטמין סי– להעדיף את הצורה הליפוזומלית.
- התערובת שמחזקת את חיידקי המעיים החיוביים שלהם חלק חשוב במערכת החיסון- פרוביוטיקה איכותית.
- הוויטמין שהוא בעצם קדם-הורמון ונמצא כי לרמתו בדם יש קשר ישיר לחומרת המחלה- ויטמין די– נמליץ על הצורה החדשנית של ויטמין די בספריי שמכיל גם שמן מרווה (אומגה 3 צמחית שלה תכונות אנטי דלקתיות) ומתאים גם לילדים.
- עדויות מצביעות על כך ששומני אומגה 3 EPA ו- DHA משפיעים על דרכים ביולוגיות שעשויות להשפיע ישירות על הנדבקים ב- COVID-19. לאומגה 3 השפעה ישירה בתגובה החיסונית לזיהומים נגיפיים. שומני אומגה 3 על בסיס בעלי חיים, ובעיקר DHA, מסייעים גם במניעת פקקת (קריש דם בתוך כלי דם) על ידי הפחתת צבירת הטסיות. אומגה 3 מורידה גם את הסיכון לתפקוד לקוי של הריאות, מגנה מפני נזק לריאות וזיהומים חיידקיים משניים ומשפרת את תפקוד המיטוכונדריה (איבר הנשימה התאי). בנוסף, מחקרים מראים שעל ידי הפחתת הטריגליצרידים ניתן להפחית את הסיכון לפתח סערה ציטוקינית. תוספי אומגה 3 ידועים כמורידים את הטריגליצרידים. ומה עוד?
- “תנו לשמש לעלות” או “שיזוף מרפסות“- היחשפות מבוקרת לשמש משפרת מצב רוח (שמשפר את פעילות המערכת החיסונית), מעלה את רמות ויטמין D, מסייעת בהורדת לחץ דם ובאיזון רמות האנרגיה בגוף, משפרת את השינה ועוד. אם יש לכם חלון בזוית טובה או מרפסת- זה הזמן ל”התחרדן” בשמש לכ- 20 דקות ביום ללא תכשירי הגנה וללא משקפי שמש.
המון בריאות!