מה הם פצעי לחץ?
פצעי לחץ הם כיבים עמוקים המתפתחים, כאשר קיים לחץ באזורי העצמות. הגבלה בזרימת הדם, מובילה למות תאים באותם האזורים שנלחצים. האזורים האופייניים הם: אגן הירכיים, עכוז, חגורת הכתפיים, ברכיים, קרסוליים, עקבים. פצעים אלה מתפתחים אצל אנשים הנאלצים לשכב תקופות ממושכות במיטה. פצעים אלה עלולים להתפתח גם אצל אנשים הרתוקים לכסא גלגלים. המונח הרפואי: כיב פחֶסֶת. לכן לאנשים אלה, דרוש טיפול סיעודי מונע.
מה הם כיבים סוכרתיים?
כיבים המתפתחים אצל חולי סוכרת בגלל זרימת דם לקויה. הכיב הסוכרתי מתפתח מנקודת מוצא אחרת מאשר פצעי לחץ, אבל התוצאה היא דומה. לסוכרתיים חשוב לשמור על כפות רגליים נקיות, יבשות וחמות, לגרוב רק גרבי כותנה לבנות ונעלים נוחות. חוסר בחמצן, (בשל זרימת דם דלה) ונזק עצבי פריפריאלי (עם אובדן תחושת כאב), הנם גורמים עיקריים ומובילים להתפתחות של כיבים סוכרתיים בכפות הרגליים.
חשוב להימנע מפציעה ולנקוט בצעדים לשיפור זרימת הדם, הרגליים ובכפות הרגליים. לבדוק יום יום את כף הרגל. אם מוצאים כתם אדום קטן, הוא עלול להיות תחילתו של כיב סוכרתי, שלאחר מכן יגרום לבעיות חמורות ביותר.
עקרונות הטיפול בפצעים עם קושי להרפא:
- המשחק הפנימי הוא 90% מהעניין. חייבים לשפר את יכולת ההחלמה הפנימית של הגוף.
- תזונה המבוססת על מזון חי, מיצים של ירקות ועלים ירוקים.
- תוספי תזונה התומכים בשמירה על כלי דם וזרימת דם.
- תוספים המשפרים אספקת חמצן ואנרגיה לתאים,
- תוספים המפחיתים ומאזנים רמות סוכר. (דגש לחולי סכרת).
מחסורים תזונתיים
אופייניים מבוגרים עם חסרים תזונתיים. במיוחד ב: אבץ, ויטמינים A, E, B2, C, ולרוב גם רמת ה-PH שלהם לא מאוזנת.
המלצות תזונתיות:
לאכול דיאטה מאוזנת כאשר 70% מהמזון הם פירות וירקות חיים. 30% דגנים מלאים, קטניות, שקדים, אגוזים, טחינה, פישתה טחונה, אבוקדו ושמנים צמחיים מכבישה קרה. לחולי סוכרת יש לשים דגש על ירקות ועלים ירוקים ולצמצם את הפירות.
נוזלים: להרבות בשתיית נוזלים “סביב השעון”, כשני ליטר ליום, גם כשאין תחושת צמא. רצוי לשתות מים מינרלים, תה צמחים ומיץ מפירות שאינו מומתק בסוכר. לחולי סוכרת מומלצים מיצים של ירקות ועלים ירוקים. ימי מיצים יש בהם ערך בריאותי לניקוי הדם והגוף. יש לציין את חשיבות הנוזלים ותרומתם לתפקוד מערכת העיכול ותפקוד הכליות ושלפוחית השתן.
מומלץ להימנע מ: שומן מהחי, מרגרינה, ממזון מטוגן, מאכלים משומרים, סוכר ו”ג’אנק פוד”.
סיבים: מומלץ להשתמש בשבולת שועל “קווקר”, פשתה טחונה, (2-3 כפות ליום), סיבי פסיליום. הסיבים מונעים עצירות וסופגים רעלים (טוקסינים) מזיקים במערכת העיכול. חשובה פעילות מעיים יום יומית. ביום שאין פעילות מעיים מומלץ לבצע חוקן.
הערה: סיבים עשויים לספוג חלק מהתרופות. לכן לא רצוי לקחת סיבים בסמוך לנטילת תרופות, או תוספות מזון.
רמת חומציות הדם: הפחתת רמת החומציות PH לפחות מ: 5.5. זאת בכדי למנוע התפתחות והתרבות בקטריות באזור הפצע.
הפחתת רמת חומציות:
לערב עם כוס מים, 2- 3 כפיות של חומץ תפוחים, להוסיף מעט דבש, אותם יש לשתות במהלך הארוחה.
תוספי תזונה
התזונה ותוספים מהווים גורם מרכזי בריפוי. מצבם הירוד של החולים הוא גורם מאיץ להתפתחות פצעי הלחץ, וגורמים קשיים ברפויים. בנוסף הגוף מאבד דם וחומרים חיוניים דרך הכיב.
חשובים מאוד
דבש מאנוקה
לצורך המחקר, סקרו החוקרים דבש Manuka בפרט כטיפול חלופי פצעים, בגלל פעילותו אנטי בקטריאלית, הספקטרום הרחב שלו, וחוסר היכולת של חיידקים לפתח עמידות נגדו. המחקר הצביע על כך כי דבש עשוי למנוע התיישבות חיידקים, ולחסל מושבה שכבר הוקמה. יתר על כן, הם דיווחו כי דבש Manuka יכול לשמש בהצלחה לחיסול כל החיידקים העמידים את כל ה- MRSA* בפצע כרוני. החוקרים תומכים בשימוש בסוג זה של דבש, כטיפול מקומי יעיל לטיפול בדלקות, ובפצעים כרוניים.
נאטוזים, 2000 – 7000 FU ליום, על קיבה ריקה. לניקויי כלי דם וזרימת דם.
סראזים 250000, 3-9 ליום, על קיבה ריקה. לניקויי כלי דם ותאים מתים (מוגלה).
בלוקבסטר אולקליר – על קיבה ריקה, פורמולה משולבת המכילה את שני האנזימים הקודמים ועוד נוספים.
ג’ל NMN ליפוזומלי – מוכח מחקרית לשפר את רמת האנרגייה בתאים.
יוביקוינול (קואנזים Q10 פעיל) 100 עד 200 מ”ג – עם הארוחה, משפר אנרגיה לתאים.
ויטמין E עם טוקוטרואינולים – משפר זרימת דם ומאפשר התחדשות נימי דם סתומים
אבץ גליצינאט 50 מ”ג ליום. אין לעבור מעל 100 מ”ג ליום. רמת האבץ בדם יורדת עם השנים ובמיוחד לאחר גיל שישים. קיים חסר כרוני של אבץ באוכלוסייה הבוגרת.
נחושת 3 מ”ג לאיזון אבץ.
חומצות שומן – אומגה 3 צמחית ממרווה מרושתת.
חשובים:
אנזימי עיכול עם הארוחה, לשיפור עיכול החלבונים. חומרי הבניין לרקמות חדשות.
חומצות אמיניות בצורתם החופשית. החלבונים דרושים לריפוי הפצעים.
בטא קרוטן. או קרוטנואיד קומפלקס.
קואנזים B קומפלקס. 100 מ”ג 1 ליום.
מתיל 12 B 5000 מק”ג ליום., למציצה B12 ראה >> חיוני לחלוקת תאים תקינה וליצירת תאי דם אדומים למניעת אנמיה. לקשישים ולמבוגרים הסובלים מבעיות ספיגה אפשר לתת השלמה זו ללא בדיקה, משום שבגיל זה חלה ירידה ברמות ה-B12.
ליפוזומל ויטמין C (או ויטמין C. רצוי נטול חומצה – קלציום אסקורבט). 3 עד 10 גרם ליום מחולקים למנות. C נחוץ ליצירת קוֹלָגֶן.
פרוביוטיקה – במינונים גבוהים,
תוספים לסוכרתיים במיוחד:
כרום 500 1X2 ליום + תוספים לאיזון הסוכר.
חומצה אלפא ליפואית, לשמירה על כלי הדם.
עוזרים:
מגנזיום 1000 מ”ג ליום.
שום – 2 קפסולות 3 פעמים ליום עם הארוחות. השפעה אנטיביוטית טבעית. מגן מפני זהומים.
אצות ים – KELP. 500 – 1000 מ”ג ליום. יוד ומינרלים נדירים.
ויטמין A. 50,000 יחידות ליום במשך חודש ואז להפחית ל 15,000. דרוש לריפוי תאי העור ורקמה מקשרת. (הערה: לנשים בהריון לא מומלץ מינון מעל 10000 יחידות ליום).
כסף קולואידלי – פועל כאנטיביוטיקה טבעית, הורס בקטריות, וירוסים ופיטריות. מגן מפני זיהומים ומסייע לריפוי.
פצעים שלא מתרפאים – מקורות להרחבה
מה אם היה ניתן לשפר את הבריאות שלך בתוך חודש? קבלו תמיכה מקצועית וצעדו בביטחון לעבר אורח חיים בריא יותר. אנחנו בטבע-לי נטורופתיה מתמחים בהתאמת פתרונות נטורופתיים לצרכים הייחודיים שלכם, במטרה לחסוך לכם זמן וכסף. כתבו לנו בוואטסאפ 055-966-3097, התקשרו לטלפון 03-956-9449 בשעות העבודה, או בקרו אותנו באתר teva-li.com