כפי שכתב ד”ר מרדכי הוכברג – “לויטמין C מסיס שומן יכולות מרפא לעין ערוך“. ויטמין סי ליפוזומלי יעיל בהרבה מאשר ויטמין C רגיל. הכי פשוט זה לרכוש אותו (הנה השווואה בין האופציות השונות). האם ניתן להכין אותו גם בבית? כן. מצ”ב סרטון.
הערה לגבי המרכיבים:
- עדיף קלציום אסקורבט מאשר חומצה אסקורבית – שכן הוא לא חומצי ומתאים גם לקיבה רגישה.
- עדיף לציטין חמניות מאשר לציטין סויה – פחות חשש להנדסה גנטית ולחומרי הדברה. ועדיף לציטין חמניות נוזלי – יותר טהור ולא צריך לחכות שעתיים עד שיינמס.
- יש לערבב קודם את הקלציום אסקורבט עם הלציטין , ורק אח”כ להוסיף את המים.
הקישורים שלמעלה מפנים לרכישת המרכיבים בחו”ל במחירים מוזלים.
[sc name=”tevali”]
הערה לגבי תהליך ההכנה:
- המהדרין ישתמשו כמובן ב-ultrasonic cleaner כמו בסרטון, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בבלנדר רגיל.
- הסרטון מתייחס לגרגרי לטיצין סויה. היחסים לגבי לציטין חמניות שונים במקצת אולם לא באופן דרמטי. מה שהכי חשוב שזה יינמס. התנסו!
- קודם מערבבים את האבקה עם הלציטין, ורק אז מוסיפים את המים.
- ככל שתוסיפו יותר מים, יהיה יותר דליל.
למידע נוסף
- המדריך המפורט של גדעון כינר לויטמין C על סוגיו השונים.
- אתר המתאר איך מכינים ויטמין C ליפוזומלי בבית לפרטי פרטים: http://qualityliposomalc.com