חיפוש בטופהיל:

לא רלוונטי? בודקי עובדות? סמוך על עצמך, לא על רשתות!

ראיתם בפייסבוק אזהרה שמידע מסויים לא רלוונטי? ברשתות החברתיות אנחנו עדים לפריחתן של תיאוריות מניפולטיביות ואינטרסנטיות, הנקראות "פייק ניוז" (בעברית: חדשות כזב), במטרה להסיט את השיח הציבורי למחוזות המבוקשים על…

facts fake

ראיתם בפייסבוק אזהרה שמידע מסויים לא רלוונטי? ברשתות החברתיות אנחנו עדים לפריחתן של תיאוריות מניפולטיביות ואינטרסנטיות, הנקראות “פייק ניוז” (בעברית: חדשות כזב), במטרה להסיט את השיח הציבורי למחוזות המבוקשים על ידי בעלי עניין. כבר לפני עשור הוקם אתר ישראלי בשם “לא רלוונטי” (8) שאפשר היה לבדוק דרכו האם הודעה מסויימת שקיבלתם ב-SMS אכן רלוונטית וראוי להפיץ אותה. יוזמה מבורכת בתחילתה. אבל לאחרונה פותחה טכנולוגיה חדשה: בודקי עובדות. בודקי העובדות משמשים את כל חברות הטכנולוגיה הגדולות: פייסבוק, אינסטגרם, גוגל, טויטר ועוד.

האם בודקי העובדות באמת בודקים עובדות?

והאם המידע הנפסל באמת לא רלוונטי? 

מתברר שארגון בודקי העובדות הבינלאומי, השולט בתחום, מקבל תרומות עתק מגופים אינטרסנטיים ויש לו הטיות מסחריות ופוליטיות בהתאם  (1).

בצד ההיבט החיובי של מלחמה בפדופילים, מתבצעת מחיקת מחקרים ומידע לגיטימי של רופאים ונטורופתים, שאינם מיישרים קו עם הנרטיב (זוית הראיה) הממסדי.

אנחנו עדים למעשה לתופעה שבה תחום ‘בודקי העובדות’ נהיה למשטרת מחשבות, הצנזורה החדשה. זו הצנזורה שמחקה קבוצה ענקית נגד 5G, שהפילה את הקבוצה של מפלגת “רפא” והדף של ד”ר אבני, שמונעת מרופאים רבים וטובים כמו ד”ר מיכל הרן וד”ר כרמל להתבטא בחופשיות, ומשתפת פעולה עם הממסד במלחמה נגד כל מי שמעז להביע את דעתו.

אז איך יודעים אם זה רלוונטי או לא?

לפני מספר שנים , היה קמפיין ענק של שלטי חוצות . על השלטים היה כתוב:

“סמוך על עצמך, לא על פרסומות!”

וזה בדיוק העניין:

“סמוך על עצמך, לא על רשתות!”

יש מה לעשות:

להתמקד ביכולת שלנו לדעת לזהות את האמת בלי תלות בגורם חיצוני כלשהו. יכולת אינטואיטיבית זו מקורה בהקשבה פנימה, בכתיבה, בתפילה, במדיטציה. גם אכילת מזון בריא וטהור, שתייה מרובה, צ’יקונג, יציאה לטבע, אור טבעי, שינה מוקדמת, מלטונין (5) וכלים להגברת אנרגיית החיים (7) יכולים לעזור לפיתוח האינטואיציה . מנסיוני, די פשוט ללמוד להשתמש במטוטלת והיא מהווה עבורי מגבר אינטואיציה מצויין.

להחליף דפדפןלעבוד לדפדפן Brave – מהיר עד פי 3 מגוגל כרום, 35% פחות צריכת סוללה בנייד, ושומר הרבה יותר טוב על הפרטיות שלכם. כברירת מחדל יש לו גם מנוע חיפוש חדש ללא צנזורה, כך שגוגל לא יוכלו לרגל אחריכם.

לעבור לצריכת תקשורת דרך רשתות חברתיות ללא צנזורה כגון טלגרם (התחברו לערוץ טופהיל בטלגרם, וכן לקבוצות נוספות שם, והפכו את טלגרם למנוע החיפוש האלטרנטיבי שלכם ).

סובלים מצנזורה ברשתות החברתיות? מחקו לכם פוסטים? הגבילו את תפוצתם? מנעו מכם לפרסם? חסמו לכם חשבונות? הכפישו רופאים או נטורופתים שאתם מאמינים בהם?

“כל מה שקורה עכשיו בעולם לא קורה לנו, הוא קורה בשבילנו! כל זה קורה כדי שנתעורר (כן גם מי שכבר חושב שהוא ער!). שנתעורר ונצא מהנוחות שהיינו בה, שנתחיל באמת להתחבר ביחד ולפעול. לפעול ליצירת העולם החדש שאנחנו חולמים עליו כבר שנים 😊” – ניב אמיר, מייסד ארגון “ביחד”  (6).

להשקיע בפרוייקטים מבטיחים. נושא טכנולוגיית המידע הוא התעשייה המוצלחת וזו שמתפתחת הכי מהר. חשוב שתדעו על פרוייקט חדש, “ראש בריא“, רשת חברתית-עסקית בינלאומית ללא צנזורה המהווה גם חממה עסקית ונמצאת בימים אלו בפיתוח אינטנסיבי ותושק בחודש יולי, במטרה לעזור לציבור ולבעלי העסקים שנפגעו מהמשבר. לפרטים צפו בראיון עם היזמית, מילנה גורנשטיין. לזמן מוגבל ניתן עדיין לרכוש מנוי עסקי פרמיום במחיר מוזל – ל-2000 המנויים הראשונים הם במחיר מוזל של 99 יורו בלבד. נשמח לחיבור עם מובילי דעה שיספרו על זה לחברי שלהם.

מקורות להרחבה

  1. בודקי עובדות – האמת שמאחורי המזימה. חלק 1, חלק 2. עיתונות אזרחית 2020
  2. מי בודק את בודקי העובדות – מידה
  3. Facebook fact-checker is funded by the Chinese – NaturalNews, December 2020 – בודק העובדות של פייסבוק ממומן על ידי הסינים.
  4. Research: Facebook fact-checking system “vulnerable” to bias and abuse – NaturalNews, Sep 30 2020
  5. מלטונין מעודד חלומות ערים וצלולים – Lucid Dreaming
  6. פוסט מאת ניב, מייסד ארגון “ביחד”, 9 לאפריל 2021.
  7. טכנולוגיית טקיון להגברת אנרגיית החיים  – אני לובש תליון מדהים באופן מתמיד.
  8. אתר “לא רלוונטי” הישראלי

כתבות 3 ו-4 פורסמו באתר NaturalNews, אתר ענק ומומלץ המצונזר על ידי בודקי העובדות של גוגל עד כדי כך שאני לא יכול לשים אליו קישור. מומלץ לקבל משם מייל. פשוט חפשו NaturalNews.

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

להורדת מדריך מתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן