חיפוש בטופהיל:

פלפל קאיין – “פלפלת חריפה”

פלפל קאיין - "פלפלת חריפה" פלפל קאיין (Cayenne Pepper) הוא סוג של פלפל אדום חריף. הפלפל נקרא על שם העיר קאיין, בירתה של גינאה הצרפתית. משתמשים בפלפל זה בעיקר בבישול…

1
צ'ילי אדום ואבקה ליד.

פלפל קאיין – “פלפלת חריפה”

פלפל קאיין (Cayenne Pepper) הוא סוג של פלפל אדום חריף. הפלפל נקרא על שם העיר קאיין, בירתה של גינאה הצרפתית.

משתמשים בפלפל זה בעיקר בבישול של מנות חריפות. לעתים ניתן למצוא אותו בצורת אבקה, אשר מופקת מפירות של כמה צמחים ממשפחת הסולניים. פלפל קאיין מדורג בין 40,000 ל- 90,000 בסולם סקוביל*.

*סולם סקוביל: סולם מדידה למידת חריפותם של פלפלים חריפים על פי תכולת הקפסאיצין שבהם. הסולם נקרא על שם יוצרו,  הכימאי האמריקאי ווילבור סקוביל, שהמציא את השיטה בשנת 1912 .

מאוד בריא לאכול פלפל זה וכאשר הוא מגיע בצורת אבקה הוא חזק ועוצמתי במיוחד. את האבקה מייצרים על-ידי ייבוש פלפלי קאיין וכתישתם לאבקה.

במשך מאות שנים השתמשו בפלפל כתבלין וכצמח מרפא. בנוסף הוא זוכה להערכה רבה בקרב קהילת הרפואה הטבעית, הודות  ליתרונותיו הבריאותיים הרבים.

היתרונות הבריאותיים של פלפל קאיין:

  • מספק ללב חומרים מזינים חיוניים, ומשפר באופן כללי את בריאות הלב.
  • מסוגל להפסיק התקף לב!!!- 1 כפית =( 5 גרם).
  • מסלק רובד תרשתי ומפחית את הכולסטרול.
  • מסייע בבנייה מחדש של איבר שנהרס או נפגע מכווית/מכות קור.
  • מסייע בבנייה מחדש של רקמה בקיבה,
  • מרפא כיב קיבה – אולקוס.
  • מרפא טחורים.
  • מגביר את הבריאות הכללית ומקל במחלות הכואבות ביותר.
  • משפר את הסירקולציה ומסלק רעלים של מחזור הדם. החריפות גורמת לטמפרטורת הגוף לעלות, שהיא וזרימת
    הדם לעור. סוגים אלה של צמחים ותבלינים שגורמים לזיעה, יכולים להיות נפלאים אם יש לכם חום, צינון או
    סינוסיטיס.
  • להיפטר מתולעים או טפילים – להוסיף 1/4 כפית של פלפל קאיין לכוס מים או מיץ, לערבב היטב ולשתות.
  • משמש כדוחה חרקים מעולה.

כפי שצוין לעיל, פלפל קאיין מסוגל לרפא אולקוס וגם להפסיק התקף לב, דבר שלמראית עין נמצא בסתירה עם החריפות והחום שלו. סיפור מעניין הוא סיפורו של ד”ר ג’ון כריסטופר, ההרבליסט המומחה  (MH) המפורסם מארה”ב.
כשד”ר ג’ון כריסטופר סבל מאולקוס בקיבה
כאשר היה עוד תלמיד. המורה לצמחי מרפא המליץ לג’ון הצעיר, לשתות יומיום תמיסה של אבקת פלפל קאיין ומים. תחילה, ד”ר כריסטופר חשב שמדובר בסתירה. איך דבר כל-כך חריף יסייע לאולקוס שלו? אך באומץ רב הוא שמע לעצה ולהפתעתו האולקוס נרפא. בעקבות התנסות זו, ד”ר כריסטופר הפך לתומך נלהב בפלפל קאיין גם לבעיות לב וגם על מנת לשפר את היעילות של כמה מהנוסחאות הצמחיות האחרות שלו.

כריסטופר אף תעד מקרים בהם הוא עזר למטופלים להתגבר על התקף לב, שהוא השתמש אך ורק בכפית של אבקת פלפל קאיין בכוס של מים חמים. הוא אינו האדם היחיד שעשה זאת; ישנן מספר אנקדוטות על אנשים שהתגברו על התקף לב רציני באמצעות נטילת חליטה או תמצית קאיין.

אחד מהתלמידים של ד”ר כריסטופר, ד”ר ND ריצ’ארד שולץ, המשיך את דרכו של מורו והצהיר “אם אתה רק מתמחה בצמח מרפא אחד בחייך, התמחה בפלפל קאיין. הוא יותר עוצמתי מכל אחד אחר”. גם שולץ וגם כריסטופר המליצו לשתות בין חצי כפית לכפית מלאה של אבקת פלפל קאיין במים פעמיים עד שלוש פעמים ביום, כל יום, בתור טוניק כללי לשיפור הבריאות.

הוכח מדעית שפלפל קאיין, באמצעות המטבוליט המשני שלו “קפסאיצין”, מחסל תאי סרטן הערמונית. במחקרים שנערכו עם פלפל קאיין, מדענים הציגו הפחתה של 80% בסרטן הערמונית בעכברים ובתאי סרטן ערמונית של בני אדם בתרביות רקמה. הקפסאיצין בפלפל קאיין גורם למעשה לאפופטוזיס (הרס עצמי של תאים) מואץ בתאים סרטניים.

אם אתה משתמש בפלפל קאיין ודא שהוא אורגני. האבקה שלו מגיעה ממגוון סוגי פלפל חריף אשר מכילים קפסאיצין. כמות הקפסאיצין קובעת את רמת החריפות של אבקת הקאיין, אשר נמדדת ביחידות חום בסולם סקוביל (SHU או HU) .

הרמה הטיפולית הנמוכה ביותר של יחידות חום היא 35,000. ישנן אבקת קאיין ברמות חום של 40,000 , 60,000 , 90,000 או 100,000 . אם אינך רגיל לאוכל חריף, מומלץ להתחיל ברמת חום של 40,000. בסופו של דבר מומלץ לעלות ברמות החום להשגת יעילות אופטימלית.

מינון ואופן השימוש

“המחיה” – ד”ר כריסטופר אהב לערבב אבקת קאיין במים חמים מטוהרים: חצי כפית או כפית של אבקת קאיין לחצי כוס או כוס מלאה של מים, אותה ניתן לגמוע במהירות. לאפשר לחום לחלחל. זה חלק מהערך המרפא של אבקת קאיין, וזו הסיבה שד”ר שולץ בז לקפסולות של קאיין. ד”ר שולץ תומך גם בשימוש בתמצית קאיין תוצרת בית. תמצית היא קלה לנשיאה ויכולה לספק מענה מידי להתקף לב כאשר נמצאים הרחק מהבית. אהבת חריף זה עניין של הרגל.

המלצות טופהיל

תבלינים רגילים המשווקים בארץ מוקרנים בקרינה רדיואקטיבית. נמליץ לחפש תבלינים אורגניים, ללא הקרנה. ואם לא ניתן להשיג בבתי טבע בארץ, אז אפשר בחו”ל.

אבקת קיין כשרה, אורגנית, לא מוקרנת של 35,000 יחידות חום בסולם סקולביל תוכלו למצוא בחו”ל במחיר משתלם – תוכלו לקנות שקית של פאונד (כ-453 גרם). מנסיוננו, אפשר להשתמש בזה כתבלין לסלטים ולמיני תבשיל. אם אתם לא אוהבים חריף ניתן להשיג גם אבקה של 40,000 יחידות חום בכמוסות.

למצבים טיפוליים כדאי להחזיק גם את הנוסחה המקורית של ד”ר כריסטופר, בנוזל. – בכל טיפה יש 180,000 יחידות חום במדד סקובל.

למקרי חירום ד”ר אריה אבני ממליץ להתחיל עם חוזק של לפחות 500,000 יחידות חום (אפשר להשיג ב-AMAZON).

אפשר אף להשיג ב-eBay חוזק של 6,400,000 יחידות חום.  אבל דרושה זהירות מופלגת בטיפול בו .

References

  1. אמת מן הטבע – סגולות הריפוי המופלאות של פלפל קאיין

2. Cayenne Pepper: The King of Herbs

3. Сayenne Pepper Healing Properties

4. היתרונות של פלפל הקאיין

5. התבלין הביתי הזה הורג את הסרטן, מונע התקפי לב, ומשפר את העיכול

מילון מונחים:

אפופטוזיס: מוות תאי מתוכנת, מנגנון גנטי האחראי להשמדה עצמית של תאים בגוף. בתגובה לגירוי מסוים מופעל בתא תהליך מוגדר של ריאקציות רצופות המביא למות התא, תהליך שהוא חיוני להתפתחות התקינה של הגוף.

טוניק: קיצור של המונח “טוניק צמחי”. ברפואת צמחי מרפא משמעו תמיסה או תערובת של צמחי מרפא שנעשה בה שימוש לשקם, לחזק או להמריץ מערכות בגוף או קידום הבריאות וההרגשה הכללית.

מטבוליט: הוא שם כולל לכל תרכובת המיוצרת בתהליך של חילוף חומרים (מטבוליזם) ביצורים חיים. סולם סקוביל: סולם מדידה למידת חריפותם של פלפלים חריפים על פי תכולת הקפסאיצין שבהם. הסולם נקרא על שם יוצרו, הכימאי האמריקאי ווילבור סקוביל, שהמציא את השיטה בשנת 1912 .

רובד טרשתי: הצטברות של כולסטרול, סידן, פסולת תאית, וכו’ בחלק הפנימי של כלי דם. הצטברות רובד זה בעורקים גורמת להקשחה, התעבות והצרות של העורק ובשל כך להגבלת זרימת הדם דרכו. באנגלית plaque (פלאק).

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת המדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן