איזה משחת שיניים טובה לנו? ואיזה מברשת?
אלו בין שתי השאלות ששואלים אותי הכי הרבה.
הרבה אנשים שואלים אותי על משחת שיניים טבעית שמצאו, מספרים על עשרות שקלים לשפופרת ושההבטחה היא שהחומרים כולם טבעיים ואורגנים.
אחרים שואלים על מברשת שיניים מומלצת.
אז בואו נתחיל מההתחלה ונעשה סדר כי הבלבול הוא גדול
הבטיחו לנו שאם נצחצח שיניים כל יום פעמיים ולפעמים אחרי כל ארוחה אז נשמור על השיניים.
בפועל גם אנשים שמקפידים על צחצוח תכוף סובלים מבעיות שיניים.
ואז עולה השאלה: “למה? הם מקפידים על צחצוח.”
הדבר הראשון שחשוב לדעת, שהגוף יודע לסתום חורים. מוכח מחקרית. ושמנגנון ההתחדשות הטבעי של השיניים עובד כל הזמן. כמו כל הגוף שלנו, גם השיניים עובדות בזמן ארוחה ובשאר הזמן אנחנו מצפים שישלימו ויחדשו את עצמן. והוא עובד הרבה יותר טוב בזמן הפסקת אכילה וככל שהפסקת האכילה ארוכה יותר ובתנאים מסוימים.
אממה, מה שקורה בפועל זה שהמזון שלנו היום יותר מעובד וחומצי ופוגע יותר בשיניים. הרגלי האכילה שלנו היום הם אכילה כמעט בלתי פוסקת ברוב שעות העירות שלנו. כל אלו מגדילים את הפגיעות של השיניים.
אבל אז מה שרבים עושים, זה מצחצחים שיניים כסימן שסיימו לאכול ומשתמשים במשחות שיניים.
לפעמים אומרים לי: אבל המשחה טבעית, אני לא מבין מה הבעיה?
כל משחת שיניים, אפילו הטבעיות שבהן, מכילה גליצרין. ומה שלא ידוע להרבה אנשים זה שהגלצרין הוא החומר ה”מדביק” שהופך אבקה למשחה. בלי גליצרין אין משחה. הגליצרין הזה כשהוא נמצא על השיניים מפריע למנגנון ההתחדשות הטבעי של השיניים לעבוד ויוצר שכבה של מעין ציפוי שמונע השלמה של השיניים.
זו הסיבה שלא משנה כמה משחת השיניים שלך טבעית, אורגנית ויקרה, רוב הסיכויים שהיא לא מסייעת למנגנון ההתחדשות הטבעי של השיניים. היא כנראה פוגעת בך פחות ממשחת השיניים התעשיתית שכוללת פלאוריד וחומרים נוספים אבל עדיין היא מעכבת את הפעלת מנגנון ההתחדשות הטבעי.
“טוב, אז אם אמרת שמשחת השיניים לא עוזרת, מה לגבי מברשת השיניים?”
מברשות השיניים נותנות לנו את האשליה של ניקיון, אנחנו משתמשים בהן כמו שמנקים את הכלים עם ברזלית כך אנחנו מתייחסים לשיניים.
לא נולדנו עם מברשת שיניים, ואני לא אומר לא להשתמש. אבל מברשת שיניים היא לא מברשת כלים. והחניכיים שלנו הן לא כלים ולא לכלוך שצריך להסיר. הן אלו ששומרות על יציבות השיניים כדי שלא ינשרו. כן אציין שיש להשתמש במברשת בזהירות על החניכיים ועל השיניים. כשהשיניים רגישות מברשת השיניים עשויה לפגוע בשכבת האמייל וצחצוח אגרסיבי עלול לפגוע בחניכיים.
אם בחרת להשתמש במברשת שיניים, אז כדאי לבחור במברשת רכה מאד, בעלת סיבים צפופים שיכולה להחזיק את אבקות השיניים ולהשתמש בשמנים אתרים ובכלל ההמלצה היא להמעיט בשימוש.
הדרך הנכונה לשמור על בריאות השיניים מתחילה במה שאנחנו אוכלים ושותים ובאיך שאנחנו מתנהלים, בחיטוי שפ הפה עם שטיפות פה טבעיות ובצומות לסירוגין ולא בחומרים תעשייתיים.
איך עובד מנגנון ההתחדשות הטבעי אני מסביר בהדרכה – להרשמה להדרכה הקרובה כאן בקישור.
עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה