חיפוש בטופהיל:

איך להסיר את האבנית בשיניים ולחזק אותן באופן טבעי  בלי ללכת לשיננית ובלי שיכאב לנו 

האם יכול להיות שכולם טועים? שהתפיסה שניקוי אבנית שומר עלינו ועל השיניים איננה נכונה? בחיפוש ברשת יש הרבה מאד כתבות שמדברות על חשיבות השיננית וכמה היא עוזרת לנו למנוע בעיות…

האם יכול להיות שכולם טועים? שהתפיסה שניקוי אבנית שומר עלינו ועל השיניים איננה נכונה?

בחיפוש ברשת יש הרבה מאד כתבות שמדברות על חשיבות השיננית וכמה היא עוזרת לנו למנוע בעיות חניכיים ולשמור על בריאות הפה והשיניים. ויכול להיות שגם לך זה נראה חשוב, כי הרי כולם אומרים את זה כל הזמן. קופות החולים אפילו נותנות שיננית מספר פעמים בשנה בחינם. 

כולנו יודעים שטיפול שיננית הוא כואב, להרבה מאיתנו יורד דם במהלך הטיפול ונוצרת רגישות שלפעמים נשארת מספר ימים. לימדו אותנו שכדי להבריא אנחנו צריכים לעבור דרך אי נוחות, אפילו כאב נוסף ושהסבל משתלם.

אנחנו שואלים: האמנם?

רוב רופאי השיניים והכתבות ברשת מדברות על כך שהאבנית בשיניים היא שאריות רוק בשילוב עם שאריות מזון שצחצוח השיניים לא מגיע אליהן ולכן הן מצטברות. 

לשאול כהן אין יותר אבנית כבר שנה וחצי והוא לא הולך יותר לא לרופאי שיניים ולא לשיננית.
לשאול כהן אין יותר אבנית כבר שנה וחצי והוא לא הולך יותר לא לרופאי שיניים ולא לשיננית.

הנסיון הקליני שלנו בתכנית הליווי מראה אחרת.  הצטברות אבנית לא מחוייבת המציאות, אני יודע בוודאות שאין לי אבנית ולמשתתפי תוכנית הליווי פותחים פה לבריאות לרובם גם לא מצטברת אבנית. ויכול להיות שתגידו שזה בעקבות צחצוח שיניים תכוף יותר. אבל האמת היא שלא.  לא רק שרובם הפחיתו משמעותית את כמות הצחצוח וחלקם אפילו הפסיקו לגמרי לצחצח שיניים, אלא גם שרבים שהגיעו עם הרבה אבנית על השיניים מדווחים שהאבנית פשוט נושרת במהלך התוכנית ומפסיקה להצטבר.  כתבה אסתר:

צילום מסך של הודעת וואטסאפ בעברית על תהליך והתקדמות הטיפול באדם בשם אסתר, הבעת תודה ותיאור שלבי הטיפול.

אז למה יש לנו אבנית?

גוף האדם הוא מכונה מופלאה! ולכל תופעה יש תפקיד. 

כמו שכאב או דימום הוא סימן לבעיה, גם האבנית היא סימן של חוסר איזון בגוף. 

על איזה חוסר איזון האבנית מאותתת? 

על חוסר איזון של החומציות בגוף – הגוף חומצי מדי. 

ואז הגוף מושך סידן מעצמות הלסת, כי הסידן הוא חומר בסיסי ומסייע באיזון החומציות. 

את הסידן שהגוף משך מעצמות הלסת, 

הוא לא יכול להחזיר אותו לעצמות הלסת או לבנות איתו את השיניים בגלל מחסורים תזונתיים, ואז בתנאם מסויימים הוא מצטבר כאבנית. לא משנה כמה נסיר אותה, אם לא נשנה כמה הרגלים, האבנית תמשיך להצטבר.

הפתרון הוא לאזן את החומציות באמצעות תזונה מותאמת מצד אחד, ולבנות את העצמות מצד שני. לא פחות חשוב הוא להבין שהאבנית היא סמפטום מקומי שצריך להיות מטופל ברמה מערכתית והסרה מכנית (שיננית) לא תמנע את הצטברות האבנית.

אז מה הפתרון?

א. לא להסיר את האבנית בצורה מכאנית – זה עלול לפצוע את החניכיים וחסר תועלת כי הגוף ממשיך למשוך עוד סידן מעצמות הלסת. בנוסף, חשוב לדעת שההשפעה של יציאת הסידן מעצמות הלסת יש לה השלכות על חוזק השיניים שלנו, ועל החניכיים. כשהסמפטום של האבנית מתחיל, הוא מסמן על נסיגת חניכיים ותהליך שעם הזמן עלול לגרום לאיבוד שיניים. 

ב. ולכן העניין החשוב ביותר הוא הסתכלות מערכתית ומענה הוליסטי שמורידים את החומציות ובונים את העצם. 

איך עובדים המנגנונים של בריאות הפה, אני מסביר בהדרכה: בריא בפה בלי ללכת לרופא

להרשמה להדרכה הקרובה כאן בקישור.

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

בריא בפה בלי לגשת לרופא

איך לצאת באופן טבעי מבעיות שיניים וחניכיים ללא טיפולים כואבים ויקרים, ולמנוע בעיות עתידיות

להדרכה חינם

תמונה מפוצלת המציגה שיניים בריאות וירק בצד שמאל, בניגוד לשיניים רקובות ואדמה יבשה ועקרה מימין. נחל קטן זורם במרכז, ומגשר בין שני הצדדים.

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן