חיפוש בטופהיל:

בדיקה סרולוגית לקורונה – למה כדאי ואיפה עושים?

למה כדאי לעשות בדיקה סרולוגית לקורונה? מדוע זה עדיף? איפה עושים את הבדיקה? והאם אפשר לעשות בדיקה גם באופן פרטי? מהי בדיקה סרולוגית לקורונה? בדיקה סרולוגית היא בדיקה שמראה את…

פענוח בדיקות דם

למה כדאי לעשות בדיקה סרולוגית לקורונה? מדוע זה עדיף? איפה עושים את הבדיקה? והאם אפשר לעשות בדיקה גם באופן פרטי?

מהי בדיקה סרולוגית לקורונה?

בדיקה סרולוגית היא בדיקה שמראה את רמת הנוגדנים בדם לאחר מחלה.

הבדיקה מיועדת למטופלים המעוניינים לדעת האם יש להם נוגדנים לוירוס הקורונה covid-19 .הנוגדנים יכולים להופיע כתוצאה ממחלה שעברו בעבר. הבדיקה מראה גם נוגדנים כתוצאה מחיסון למי שרוצה לבדוק סטטוס כזה.

מתי יש לעשות את הבדיקה?

אותם נוגדנים שנוצרים בצורה ספציפית נגד נגיף הקורונה, מופיעים בדם בין 6 ל – 21 ימים לאחר ההדבקה בנגיף. לכן יש לעשות את הבדיקה זמן מספיק אחרי ההידבקות (או אחרי ההחלמה).

למה זה כדאי?

עדכון 31.3.2021: במשרד הבריאות נאמר שמקבלים תעודת מחלים מקורונה כשיש תשובה חיובית לנוכחות נוגדנים.. ככל הידוע לנו תעודת מחלים מאפשר לקבל דרכון ירוק, למי שנזקק לכך ואינו רוצה לעשות בדיקת מטוש.

מדוע אנשים חוששים מבדיקת המטוש? א. יש לה אחוזי שגיאה עצומים, לפי מספר דיווחים עד 97%. לפי דיווחים גם פפאיה וגם קוקה-קולה יוצאות חיוביות בבדיקת המטוש.  ב. חשש שהיא גם מחדירה חומרים ויצורים זרים תוך הגוף. מסתובב ברשת סרטון שבו אנשים בודקים במיקרוסקופ את הבדיקת מטוש ומוצאים על המטוש תולעים. תולעים האלה ידועים כגורמים להמון בעיות בגוף: דימומים, כאבי ראש, איבוד טעם וריח, עליה בחום , ובעיות בריאות אחרות. ויש הרבה מקרים של אנשים שנדבקים אחרי הבדיקת מטוש).

הבדיקה הסרולוגית היא מדוייקת יותר, וגם יש לה פחות סיכונים.

האם ניתן לעשות בדיקה סרולוגית דרך קופת חולים או בית חולים?

ייתכן שכן, בדקו עם הקופה שלכם. כללית, מכבי, מאוחדת.

עדכון מתאריך 6.4.2021 : עוד תעלול של משרד הבריאות בעקבות הירידה החדה בהסכמה להתחסן: בצל הביקוש הגדול לבדיקות שמאבחנות הידבקות בקורונה בעבר – במשרד הבריאות החליטו לנקוט צעד חריג, בניסיון להגדיל את שיעור המתחסנים • עד עתה, בדיקות סרולוגיות בקופות החולים (כללית, מכבי, מאוחדת) ובבתי החולים (תל השומר, איכילוב, אסף הרופא) הוענקו לכל דורש. מעתה תינתן הפנייה לבדיקה סרולוגית רק לעונים על שני תנאים (מקור):

  1. סיבה רפואית כגון מערכת חיסון מוחלשת או נשים בהריון שאולי חלו בעבר.
  2. מי שהחלים או התחסן בחול ורוצה להוכיח זאת.

מה צריך להיות כתוב בהפנייה של רופא המשפחה? 

בקשו מרופא המשפחה שיוסיף להפנייה גם בדיקת נוגדנים לקוביד 19.

כמובן, האם ניתן לעשות בדיקה סרולוגית באופן פרטי?

כן, אפשר להגיע לדוגמה אל אי.אמ.סי מדיקל לבורטוריז – מעבדה במערב ראשון לציון, ליד קניון הזהב. הבדיקה עולה ל-350 ש”ח. דיברתי עם רחל המנכ”לית והשגתי הטבה שווה: לחברי טופהיל עלות הבדיקה 300 ש”ח בלבד. תגידו שהגעתם דרך “טופהיל”. הטלפון שלהם 039611124 . בדקתי עם המנכ”לית – המעבדה הזו עובדת בשיתוף עם אסף הרופא והנבדקים מקבלים את התעודות של אסף הרופא בסיום הבדיקה.

שאלנו את רחל, מנכ”לית אי.אמ.סי מדיקל לבורטוריז: “האם יש לך אחריות שמי שעושה את הבדיקה אצלך ויוצא חיובי מקבל תעודת מחלים?”

תשובתה: “התשובה שיוצאת מאסף הרופא מציינת במפורש שהבדיקה בוצעה לפי פרטוקול משרד הבריאות ויכולה לשמש לצורך הגדרת החלמה”.

יש גם מקומות אחרים שזה יותר זול – אבל לא בדקתי ולא יודע אם זה קביל לצורך קבלת תעודת מחלים והאם ימצאו תירוץ שזה לא נחשב. מי שצריך את זה בדחיפות, לדעתי שווה ניסוי.

המעביד דורש להתחסן / שואל האם כבר התחסנתי נגד הקורונה. מה עושים?

ביומיים האחרונים נשאלה שאלה זאת עשרות פעמים לפחות. כנראה שהתופעה נפוצה.

להלן מספר עובדות שחשוב לכל עובד לדעת ולכל מי שרוצה להכנס לכל מקום (מקור: קבוצת “נקים ישראל” בטלגרם):

  1. נכון להיום אין שום חקיקה שמחייבת עובדים בתחום כלשהו או מקצוע כלשהו לעבור חיסון נגד הקורונה. לכן הדרישה אינה רלוונטית לשום תפקיד. סירוב העובד לעבור חיסון או לגלות האם התחסן אינו יכול לשמש סיבה לפיטורין.
  2. אין בישראל שום תכשיר לחיסון נגד הקורונה שעבר את שלבי הבדיקה כדין. לפי תקנות הרוקחים (תכשירים) כל תכשיר רפואי חייב לעבוד בדיקה של הרכב ואיכות ולהירשם בפנקס התכשירים. זה לא נעשה. לכן ההרכב המלא של החיסונים אינו ידוע. לכן קיים סיכון גבוה לתופעות אלרגיות.
  3. התכשיר של פייזר נבדק על בני אדם במשך חודשיים בלבד. לכן לא ניתן להגיד לאילו תופעות יגרום מעבר לפרק זמן זה. ראו באתר ה-FDA.
  4. הנושא של חיסונים נהנה מסודיות רפואית. להתחסן או לא להתחסן – זה עניין אישי של כל אדם. העובד אינו חייב לגלות למעביד האם התחסן או לא ובכלל לנהל שיחה כלשהי בעניין זה.
  5. כל עובד זכאי לקבל החלטה לגבי שימוש בתכשיר רפואי זה או אחר באופן עצמאי וללא הפעלת לחץ. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתכשיר שלא עבר את שלבי הבדיקה והרישוי כדין.

כמובן שמי שהיה חולה בקורונה והחלים מוגן הרבה יותר טוב מאשר מי שקיבל זריקה. כדי לברר האם יש לכם כבר נוגדנים אפשר לבצע בדיקה סרולוגית דרך קופת החולים או באופן פרטי.

עדכון (10.2.2021): עו”ד איתי יפה הודיע שמוכן לייצג את האנשים שנפגעו בעבודה ללא תשלום מוקדם מראש, על בסיס הצלחה בלבד.

“אציין כי במקרה של פיטורין בגלל סירוב העובד להתחסן או לעבור בדיקות קורונה הסיכוי להצלחה, כלומר להחזרת העובד לעבודה ותשלום פיצויים, הוא גבוה ביותר”.

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן