על תזונה, תרופות, ותוספים

רבים שואלים אותנו: מדוע אנו זקוקים לתוספים? מצד אחד, אולי מספיק מזון טבעי ואיכותי? ומצד שני, אולי מספיק תרופות? לגבי תרופות - אנו עדים כי המחלות הכרוניות הפכו למגפה בחברת השפע של…

pauling

רבים שואלים אותנו: מדוע אנו זקוקים לתוספים? מצד אחד, אולי מספיק מזון טבעי ואיכותי? ומצד שני, אולי מספיק תרופות?

לגבי תרופות – אנו עדים כי המחלות הכרוניות הפכו למגפה בחברת השפע של העולם המערבי. למרות הטיפול התרופתי המתקדם, במציאות של היום, הן גורמות סיבוכים קשים, פוגעת באברים ומערכות שונות בגוף: עיניים, גפיים, כליות, לב וכלי דם, עצבים. יש להכיר בכך שאנו לא יכולים להסתמך על תרופות לאורך זמן לקיום בריאות תקינה.

לגבי איכות המזון – עשוי להכיל את כל החומרים החיוניים לתהליכים ביוכימיים הדרושים לשמירה על הבריאות. וכפי שאמר הרמב”ם: “יהיו מזונותיך- תרופותיך“. אך לאמירה זו יש בימינו כמה וכמה מגבלות:

  • איכות המזון היא בירידה מתמדת, עקב ניצול יתר של הקרקע, ושימוש בחומרי הדברה וזבלים כימיים. מזון שגדל בקרקע עניה, עני במינרלים ויסודות קורט חיוניים!!!
  • סביבה – ירידה באיכות המים, האוויר והאווירה – גידול מתמיד של גורמי סטרס.
  • צריכה נמוכה של מזון טבעי עשיר בגורמי תזונה, שלא עבר תהליכי עבוד ותוספות של כימיקלים.
  • תהליכי עיבוד המזון גורמים לאובדן וויטמינים מינרלים וגורמי תזונה חיוניים, וגורמים להצטברות מזהמים רעילים.
  • אחסון – ככל שהמזון ישן יותר, גם אם אוחסן בקירור או הקפאה, איכותו נפגעת.
  • ספיגה – גם אם נהגנו נכון, ישנם בגופנו הפרעות  בספיגה ובמטבוליזם, ולכן גורמי תזונה אינם נקלטים במידה מספקת.
  • פליטה – חלק גדול מחומרי התזונה הם מסיסי מים ונפלטים בשתן. במיוחד לדוגמה אצל סכרתיים שאצלם קיימת השתנה מרובה.
  • נטיות גנטיות – תזונה מתאימה ותוספים משלימי תזונה, מפצים על נטיות תורשתיות.
  • תרופות – שימוש גובר בתרופות, שלהן תופעות לוואי, פוגע בקליטת גורמי תזונה ומשבש תהליכים מטבוליים. זכור! תרופות אינן במקום תזונה נכונה ותוספים!

המגבלות שלעיל גורמות להתפתחות חסרים המביאים חולשה, חוסר איזון, סיבוכים ומחלות. לכן חשוב לקבל תוספים או השלמות מזון. ככל שהמזון מאיכות מעולה יותר, והתזונה נכונה יותר, נזדקק לפחות השלמות. לפיכך, עלינו לבחור בתזונה מתאימה ובהשלמות תזונתיות על מנת להחזיר חסרים לאיזון בריאותנו. חיוני לנו ההליך המניעתי, כדי לשמור על בריאותנו. אימרת הרמב”ם המשופרת: “יהיו מזונותיך עם תוספי תזונתך- תרופותיך”.

“יהיו מזונותיך עם תוספי תזונתך – תרופותיך” – ד”ר Ph.D גדעון לבב

האם כולם זקוקים לאותם תוספים? לא, לכל אחד מחסורים שונים, וכל אחד זקוק לתזונה אחרת ולהשלמות תזונה אחרות.

איזה תזונה מתאימה עבורי? ואילו תוספים אני חייב לקבל בנוסף? כדי לדעת רצוי להגיע למומחה בתחום עם בדיקות דם עדכניות. חוסרים יעידו על התזונה והתוספים הנדרשים. גם הדיווח שלכם על עייפות, עצבנות, כאבים או בעיות גופניות מגוונות יסייעו למומחה לכוון אתכם לתזונה ולתוספים החיוניים לכם. חלק מהתוספים מסייעים בספיגה של רכיבים חשובים מהמזון הטבעי ואחרים ייספגו במחזור הדם שלכם בצורה היעילה ביותר עם הארוחה.

תוספי תזונה הם לא אופנה חולפת. מחקרים רבים מעידים שמדובר בצורך אמיתי, שלרובנו קשה לגשר עליו בתזונה היום יומית הטבעית.

האם כל התוספים נולדו זהים? לכאורה, אפשר היום להשיג תוספים בכל בית טבע. אולם, כשמדובר על תוספים נקיים איכותיים, רבים מהם ניתן להשיג רק בחו”ל, בחנות טופהיל בחרנו תוספים טיפוליים איכותיים, שניתן להשיג רק בחו”ל, ושילבנו תמיכה בעברית, אפשרות להתייעצות קצרה לגבי מינון, ומחיר שכולל הכל.

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן