חיפוש בטופהיל:

גאבא – תרופת ההרגעה הטבעית המושלמת

גאבא (Gamma Amino Buteric Acid) היא חומצה אמינית הנוצרת מחומצה גלוטמית. פועלת כנאורו טרנסמיטור (מעביר בין עצבי) במוח. בעלת השפעה מרגיעה ומאזנת על מערכת העצבים המרכזית, ובחילוף החומרים במוח. משמשת…

dmg b15

גאבא (Gamma Amino Buteric Acid) היא חומצה אמינית הנוצרת מחומצה גלוטמית. פועלת כנאורו טרנסמיטור (מעביר בין עצבי) במוח. בעלת השפעה מרגיעה ומאזנת על מערכת העצבים המרכזית, ובחילוף החומרים במוח. משמשת לטיפול בחרדות ובמצבי מתח, יעילה למצבי חוסר שינה. תורמת לרגיעה ולשקט נפשי, לטיפול במחלת הנפילה, כול אלה על-ידי עיכוב טרנסמיטורים כימיים. נמצא כי במחלות המלוות בעוויתות, בתנועות גוף לא רצוניות ובבעיות מוטוריות, כגון אפילפסיה, קיים חסר ברכיב חיוני זה.

מחסור בגאבא עלול לגרום: לחרדה, דיכאון, פרכוסים ועוד. ביכולתה של החומצה האמינית גאבא להיטיב עם מצבים אלה, באופן טבעי ובטוח לחלוטין.

התרופות משפיעות כמעט על כל תפקודי גופנו – הן מתמרנות את הכימיה הפנימית שלנו בדרכים המונעות התקפים אפילפטיים, מורידות לחץ הדם, מרגיעות עצבים, מעוררות מערכת חיסון עצלה ועוד.

החומצות האמיניות מבצעות את אותן פעולות בדיוק. ההבדל היחידי הוא, שהן פועלות באופן טבעי ומספקות לגוף את החומרים להם הוא זקוק כדי לבצע את עבודתו, ללא כל אותן תופעות שמתלוות תמיד לשימוש בתרופות. כדי לשמר ולשפר בריאות ולרפא מחלות, אנו זקוקים להן בכמויות ובצירופים שאינם במזון הרגיל.

החומצה האמינית גאבא היא תרופת הרגעה טבעית, יעילה ובטוחה לחלוטין לשימוש. לצערנו תעשיית התרופות בחרה להמציא את הוואליום, תרופה ממכרת, שגורמת לחקוי פעילות הגאבא במוח.

פעילות GABA

  • הרגעה ותחליף לתרופות נוגדות-חרדה שאינו ממכר.
  • הקלה על הפרעות שינה.
  • טיפול ביתר לחץ-דם. ויסות קרדיו-וסקולרי.
  • הגברת הפרשתו של הורמון הגדילה.
  • האטת תהליכי הזדקנות.
  • טיפול בסכיזופרניה.
  • טיפול יעיל באפילפסיה ודיסקנסיה בשל השפעתה נוגדת-הפרכוסים של הגאבא.

מדוע נגרם חסר בגאבא?

תיאורטית, רק מעט אנשים זקוקים לתוסף זה, אולם במציאות, בגלל חשיפה לאסטרוגנים, רדיקלים חופשיים, סליצילאטים (אספירין), או חומרים אחרים שמצויים במזון, יורד מלאי הגאבא שבגופנו. בנוסף, תפריט דל חלבונים יכול אף הוא למנוע את ייצור החומצה, וכן חסר באבץ או ויטמין B6, הדרושים לייצור גאבא.

מהן ההפרעות הקשורות למחסור בגאבא?

כאשר קיים חסר בגאבא, עלולות להתפתח כמה הפרעות:

  • חרדה – כ-15% מהאמריקאים השתמשו בתרופות נגד חרדה: וואליום, ליבריום ובתרופות אחרות ממשפחת הבנזודיאזפינים, בימי הזוהר של תרופות אלה. התרופות גורמות לשינויים בביוכימיה של המוח, שאותם אמורהה לחולל באופן טבעי הגאבא. ההבדל הוא שגאבא אינה ממכרת או מזיקה בשום צורה. גאבא היא תרופת הרגעה טבעית שלא מוציאה אתכם מכלל פעולה. ניתן ליטול גאבא במהלך שעות היום בביטחון מלא, להבדיל מהחיקוי הסינתטי שמקבלים במרשם רופא! ד”ר אטקינס: “אני נוהג לרשום גאבא לעיתים קרובות למטופלים הנראים מרוטי עצבים. כאשר הם מגיעים לפגישה שנייה איתי, כמעט כולם מדווחים על שיפור”.
  • דיכאון – בין אם מדובר בדיכאון כהפרעה רגשית בפני עצמה, או בדיכאון שהוא תופעת לוואי של התסמונת הקדם-וסתית, נראה כי יש קשר בין הדיכאון לבין רמה נמוכה של גאבא. במחקר נמצא שלנשים החוות דיכאון בשלל שינויים ההורמונאליים, יש רמות גאבא נמוכות באופן משמעותי, בהשוואה לנשים שמצב רוחן לא מושפע משינויים במחזור החודשי. תוספת גאבא סייעה לרומם את רוחן.
  • פרכוסים – נמצא כי קיים קשר בין התקפי אפילפסיה לבין רמה נמוכה של גאבא, והדבר נכון במיוחד אצל ילדים. היכולת של החומצה האמינית טאורין לרסן התקפים נובעת מיכולתה להעלות את רמת הגאבא במוח. התרופה נוגדתת הפרכוסים סודיום ולפרואט (דפלפט, אורפיריל, ואלפוריל), פועלת באותו מנגנון.
  • שבץ – גאבא משפר את יכולת הדיבור ומסייע במצבים של אובדן זיכרון אצל אלה שלקו בשבץ. מינון יומי: 2 גרם.
  • סוכרת – גאבא מפחית רמה גבוהה של סוכר בדם, (מינון יומי של 2 גרם).
  • יתר לחץ דם –  גאבא מוריד את לחץ הדם ומשפר באופן כללי את תפקוד הלב. מינון יומי של 3 גרם.

מהו המינון היומי?

בד”כ מסוגל גופנו, לייצר בעזרת כמה חומרי תזונה נוספים את כל כמות הגאבא הדרושה. חסר באבץ או בוויטמין B6, גורמים להורדת ריכוז הגאבא במוח במידה שתעורר פרכוסים או הפרעה עצבית אחרת.

מינון יומי של 500 מ”ג עד 4 גרם, מועיל בדרך כלל להפגת חרדה ואי שקט. מגבירים יעילות: אינוזיטול, ניאצינאמיד.

עדיף לקחת על קיבה ריקה (אפשר עם מיץ) אבל לא עם ארוחה  חלבונית.

איפה להשיג

גאבא איכותית קונים בחו”ל, במחירים מוזלים. שתי אפשרויות מומלצות:

  • למבוגרים נמליץ על גאבא עוצמתית וכשרה.
  • לילדים נמליץ על “תוספת קשב” – פורמולה נוזלית טעימה המילה גאבא, DMAE, וויטמיני B חשובים. מוצר צמחוני. או לקחת GABA באבקה ולערבב בשייק או במאכל האהוב עליהם

מקורות:

  1. Progressive Laboratories, Inc
  2. עוצמת הריפוי של תוספי התזונה, מאת: ד”ר רוברט אטקינס, הוצאת פוקוס

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן