אנשים רבים חושפים את עצמם לכימותרפיה למרות תופעות הלוואי הקשות, מתוך הנחה שהנזק והסבל שהטיפול גורם הוא חיוני לריפוי, ומן הסתם, מסוכן פחות מהסרטן עצמו. אך בשנים האחרונות יוצאים עוד ועוד מחקרים רפואיים הבוחנים את השפעות הכימותרפיה, ומהם עולה תמונה שונה, לפיה הכימותרפיה עלולה לא רק לגרום יותר נזק מהסרטן עצמו, אלא אף להחמיר את המחלה.
שנייה לפני שממשיכים…
המידע הזה עשוי להציל את חייכם!
טיפים טבעיים למניעה וטיפול בסרטן- חינם להורדה
בכתבה הבאה נבחן כמה מחקרים עדכניים שמצאו השפעות מדאיגות של כימותרפיה ומעידים שהטיפול הכימותרפי, כמו גם ההקרנות, עלולים לגרום לנזקים חמורים כגון התפשטות וגדילה של תאי הסרטן, עמידות מוגברת לטיפול והיווצרות של גידולים חדשים.
האם כימותרפיה מלבה את הסרטן?
מחקר שנערך במרכז הרפואי בית ישראל בארה”ב (Beth Israel Deaconess Medical Center) מצא שטיפולי כימותרפיה והקרנות, אשר הורגים תאי סרטן, למעשה גורמים לגידולים סרטניים לגדול ולהתרבות.
למה זה קורה?
הטיפול הכימותרפי וההקרנות גורמים לגסיסת תאי הסרטן, אשר בתמורה גורמים לדלקת, שמובילה לצמיחה אגרסיבית יותר של הגידול הסרטני.
מחבר המחקר, ד”ר דיפאק פניגראפי מסביר: “במחקר זה אנחנו מדגימים כיצד פסולת מתאי סרטן מתים או גוססים יכולה ללבות את צמיחת הגידול…(ולכן) טיפול קונבנציונלי בסרטן, שנועד להרוג את תאי הגידול, הוא למעשה חרב פיפיות”
כימותרפיה עלולה לחזק את תאי הסרטן
מחקר שנערך בשנת 2013 ופורסם במגזין Nature מצא ממצאים דומים, ומדאיגים לא פחות, לפיהם כימותרפיה גורמת לגידול והתרבות תאים סרטניים, כיוון שהיא פוגעת ברקמות הבריאות שסביב הגידול.
חמור מכך, המחקר העלה כי הטיפול גרם לתאים סרטניים לפתח עמידות לכימותרפיה וכך, למעשה, הפך אותם ל’תאי על’ של סרטן (‘super cancer cells’), אשר עמידים גם לטיפולים האגרסיביים ביותר, ולכן הופכים את הסרטן לקטלני עוד יותר משהיה.
כימותרפיה עלולה לגרום להתפשטות הסרטן
מחקר חדש שפורסם במגזין המדעי האמריקאי Science Translational Medicine, מראה שטיפול כימותרפי לפני ניתוח עלול להגדיל את תאי הגידול בגוף, ואף לגרום לסרטן להתפשט לאזורים נוספים.
המחקר, שהתמקד בסרטן השד, מצא שכמה סוגים נפוצים של תרופות כימותרפיה, המשמשות לטיפול בסוגים שונים של סרטן השד, למעשה גרמו לעליה במספר המבנים המיקרוסקופיים בגידולים. מצב זה שנקרא tumor microenvironment of metastasis (או בקצרה TMEM), מסייע לתאי סרטן פולשניים להתנתק מהגידול ולהתפשט ברחבי הגוף.
ממצא זה חשוב במיוחד כיוון שאלה אותן גרורות, אשר נגרמות כשתאים מגידול ‘ראשוני’ בשד יוצרים גידולים נוספים באזורים אחרים בגוף, אשר גורמות למותם של חולים בסרטן השד ולא הגידול בשד עצמו.
מה גורם יותר נזק – כימו או סרטן?
כתוצאה מכל העדויות הללו עולה מן הסתם השאלה האם הטיפול הכימותרפי בעצם מסוכן יותר מהסרטן שהוא נועד לרפא?
בעוד שהתשובה לכך לא חד משמעית, ישנם לא מעט מומחים הטוענים שכימותרפיה הורגת חולי סרטן מהר יותר מאשר הימנעות מטיפול. כך, למשל, הפרופסור לפיסיולוגיה ופיסיקה רפואית באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, ד”ר הרדין בי ג’ונס, טוען שהממצאים שלו מעידים על כך שאנשים שמסרבים לקבל טיפול כימותרפי לסרטן חיים בממוצע 12.5 שנים, בעוד שאלה שכן מקבלים את הטיפול חיים בממוצע 3 שנים בלבד. כלומר, הימנעות מקבלת טיפול קונבנציונלי לסרטן גורם לאנשים לחיות כמעט פי 4 מאלו שבוחרים בטיפול זה.
רוצים לשמוע עוד? מוזמנים לצפות בהרצאות של ד”ר אבני בנושא:
מקורות:
להורדת ספר מתנה-
טיפים טבעיים למניעה ולטיפול בסרטן
עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"