חיפוש בטופהיל:

מחסור בוויטמין D – מעלה סיכון של נשים הרות לסוכרת הריון, לניתוח קיסרי ועוד

כיום, יותר ויותר נשים הרות מפתחות סוכרת הריון, בדרך כלל בסביבות השבוע ה- 24 להריונן. זה אומר, שגופן של נשים הרות רבות לא יכול לייצר ולנצל את כל כמות האינסולין…

article 31 3 17 (1)

כיום, יותר ויותר נשים הרות מפתחות סוכרת הריון, בדרך כלל בסביבות השבוע ה- 24 להריונן.

זה אומר, שגופן של נשים הרות רבות לא יכול לייצר ולנצל את כל כמות האינסולין לו הוא זקוק בזמן ההיריון. כך, יש גם יותר סיכון לצורך בניתוח קיסרי – לא מתאפשרת לידה טבעית.

באגודה האמריקאית לסוכרת מנסים לקשור מצב זה לכל מיני סיבות כמו גנטיקה, גזע וגיל האישה בהריון. הם פשוט פוסחים על הקשר בין תזונה ומצב האישה ההרה, כשם שבמקרים רבים אחרים רופאים לא  מודעים לעובדה שבן אדם נבנה ומתוחזק, בין השאר, ממה שהוא אוכל.

איך יכולים באגודה האמריקאית לסוכרת להסביר את העלייה בתחלואה בסוכרת הריון? האם יותר נשים הרות הן ממוצא אתני מסוים? האם ליותר נשים הרות יש תורשה גרועה משל הוריהן?  השאלות האמיתיות הן אלו: מה חסר כיום לגופן של נשים הרות? מה קורה להן במישור המולקולארי? שום תועלת לא תצמח כל עוד מתעלמים מנושא המחסורים התזונתיים.

[section label=”הסיבה – מחסור בויטמין D ” anchor=”shortage”]

הסיבה – מחסור בויטמין D

על כל פנים, מחקר שנעשה בקוריאה הדרומית שיקף את המציאות כמו שהיא – הסיבה העיקרית היא מחסור בוויטמין D.

מחקר זה הראה איך נשים הרות יכולות לצמצם את הסיכון שלהן לסוכרת הריון ולידה עם ניתוח קיסרי, על-ידי נטילת תוספי ויטמין D. כאמור, ההנחיה היא שיחד עם ויטמין D יש ליטול ויטמין 2K, בכמות של 180-200 מק”ג לכל 1000 יחב”ל של ויטמין D. נטילת 10,000 יחב”ל ויטמין D ביום היא שוות ערך, מבחינה כמותית, לחשיפה נכונה לשמש. עם כמות כזו לא נמצאו שום בעיות. במרבית המקרים, גם כמויות של בין 4,000 ל- 8,000 יחב”ל יספיקו לשמירת על רמת ויטמין D בגוף.

השתזפות נכונה בשמש, של כ- 40% משטח הגוף, כחצי שעה בחורף וכ- 20 דקות בקיץ, בשעות החמות ובלי קרם הגנה, יספקו את הדרוש. למי שלא מורגל לשמש, עליו להתחיל בהדרגה – אף פעם לא להגיע לכוויות שמש. כמו כן, להימנע מלסבן במשך 24 שעות את האזור שנחשף לשמש.

רמות ויטמין D אצל נשים הרות נבדקו במחקר זה, לגבי השפעתן על התפתחות ובריאות היילוד ועל מניעת סוכרת הריון לאישה ההרה. להלן מספר מסקנות שהופקו ממחקר זה:

קודם כל, נמצא שמחסור בוויטמין D היה אצל 20-85% מן הנשים, בבדיקות שנעשו במדינות שונות.

עוד נמצא, שיש מספר הורמונים שקשורים להריון ולתוצאותיו – הורמונים אלו קשורים בפעולתם עם וויטמין D, שגם הוא, הופך בגוף להורמון. רמות סבירות של ויטמין D בגוף הן בין 32 ל- 80 נ”ג למ”ל. אם המדידה היא בננומול, יש להכפיל מספרים אלו פי 2.5. רמות נמוכות יותר מ- 32 נ”ג מובילות לאי סבילות לגלוקוז. מחסור בוויטמין D בגוף נמצא מעלה את הצורך ללידה בניתוח קיסרי. ויטמין D מסדיר את הפרשת האינסולין מן הלבלב ובכך קובע מה תהיה רמת הסוכר בדם. מחסור בוויטמין זה מחליש גם את פעולת המערכת החיסונית בגוף. אצל נשים נשאיות של וירוס HIV, מחסור בוויטמין D מגביר את הסיכון שהיילוד שלהן יהיה אף הוא נשא של וירוס זה.

עבור היילוד יש גם שורת סיכונים נוספת, ואלו הם: משקל גוף ירוד, עצמות שלד חלשות, הפרעות בהתפתחות בגולגולת, אי-ספיקת לב שקשורה ברכית, יותר מחלות של דרכי הנשימה, אסתמה, סוכרת מסוג 1 והפרעות בהתפתחות השלד.

ברשותנו *ויטמין די* – נעזור לכם לבחור.

[sc name=”tevali”].

References

Vitamin D deficiency increases pregnant women’s risk of gestational diabetes, C-section delivery and other health conditions . NaturalNews, Tuesday, December 10, 2013 by: L.J. Devon, Staff Write

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן