חיפוש בטופהיל:

אפילו חשיפה מועטה לרעלי חקלאות פוגעת ביכולת הקוגניטיבית

באנגליה, ערכו במשותף חוקרים מהקולג' האוניברסיטאי לונדון והאוניברסיטה הפתוחה מחקר על נזקי חשיפה ממושכת לרמות נמוכות של קוטלי חרקים בחקלאות. מחקר זה פורסם בכתב העת  Critical Reviews in Toxicology.   במחקר…

article 31 3 17 (1)

באנגליה, ערכו במשותף חוקרים מהקולג’ האוניברסיטאי לונדון והאוניברסיטה הפתוחה מחקר על נזקי חשיפה ממושכת לרמות נמוכות של קוטלי חרקים בחקלאות. מחקר זה פורסם בכתב העת  Critical Reviews in Toxicology.   במחקר נמצא, שרבים מקוטלי חרקים אלו גורמים לפגיעה ביכולות הקוגניטיביות של בני אדם. במסגרת מחקרם, ערכו החוקרים סקירה כללית על נתונים שנלקחו מ- 14 מחקרים נפרדים, בהם שותפו 1,600 בני אדם.

במחקרים אלו נבדק הקשר בין פעילויות נוירולוגית וקוגניטיבית לבין חשיפה לרמות נמוכות של קבוצת חומרים קוטלי חרקים המכונים זרחנים אורגניים. לדברי החוקרים, “חובה ליישם מסקנות של מחקרים אלו בחיי היומיום”. זוהי הפעם הראשונה שמישהו סקר סקירה כללית את נתוני הספרות המקצועית לגבי רעילות למערכת העצבים כתוצאה מחשיפה נמוכה לקוטלי חרקים מסוג זרחנים אורגניים, תוך שימוש סטנדרטי בכללי מחקר מטא-אנליזה”.

אמרה מרכזת המחקר שרה מקנזי רוז. “המחקר הראה, שבמרבית המחקרים שנערכו בנושא זה בעשרים השנים האחרונות, נמצא קשר משמעותי בין חשיפה לרמה נמוכה של זרחנים אורגניים לבין הפרעות קוגניטיביות”. הפגיעה העיקרית הייתה בזיכרון. יכולת התבטאות נפגעה פחות.

[section label=”החשיפה היא יומיומית” anchor=”exposure”]

החשיפה היא יומיומית

זרחנים אורגניים לסוגיהם הם החומרים קוטלי החרקים בחקלאות, בהם ישנו השימוש היותר נרחב. לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, הם אחראים למקרי הרעלה רבים כל שנה. הם נכללים בין הרעלים היותר מסוכנים לבעלי חוליות, כולל יונקים, עופות, זוחלים ועוד. הם אף שולבו כגזים לשימוש מלחמתי במלחמת העולם השנייה.

עד לאחרונה, מרבית המחקרים עם רעלים אלו נערכו עם חשיפה רבה אליהם, כפי שיכול לקרות בתאונה במפעל המייצר אותם. מחקר אחרון זה הראה שהם מזיקים גם בחשיפה מתמשכת לרמות נמוכות, כפי שנשארות על פני מוצרי חקלאות שרוססו עם חומרים אלו או עם חשיפה של אלו המתגוררים בקרבת שטח חקלאי מרוסס.

אין כל חדש בנתון שרעלי חקלאות כאלו פוגעים במוח. במחקר שפורסם בשנת 2010 בכתב העת  Pediatrics נמצא שלילדים שאצלם בשתן היו שאריות של זרחנים אורגניים, היה כפליים יותר סיכון לפתח הפרעות קשב וריכוז, לעומת  לאלו שהיו נקיים משאריות כאלו. חשיפות לזרחנים אורגניים יש בעיקר לעוסקים בחקלאות לא אורגנית ובמתגוררים בישובים בהם מרבים לרסס שטחי חקלאות.

בארץ, שטחים נרחבים של פרדסים, מטעים, כותנה וירקות מרוססים, מן האוויר או מן הקרקע. רק לאחרונה הוצגו נתונים על כך שבארץ מרססים לאין ערוך יותר מאשר במדינות אירופה. בחקלאות האורגנית יש חלופות לכך. ירקות אורגניים אינם מרוססים. לא מוכרחים להרעיל כל מה ששתול ונטוע וכל מה שזז…

[sc name=”tevali”]

:References

Americans are back on the road for the long Memorial Day weekend after more than two months of coronavirus lockdowns, with beach-area traffic at the start of the summer-vacation season tripling since mid-April.

Low-level pesticide exposure damages cognitive ability

 

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן