חיפוש בטופהיל:

ניתן להקל על הפרעות נפשיות עם חיזוק מערכת החיסון

בכל פעם שאדם חולה, אפילו במחלה קלה כמו הצטננות,  הוא יכול להרגיש רע מבחינה נפשית: יש ירידה באנרגיות, במוטיבציה  וביכולת לעסוק במטלות היומיומיות. לפעמים, אף קורה, שאחרי יום-יומיים אדם יכול…

article 31 3 17 (1)

בכל פעם שאדם חולה, אפילו במחלה קלה כמו הצטננות,  הוא יכול להרגיש רע מבחינה נפשית: יש ירידה באנרגיות, במוטיבציה  וביכולת לעסוק במטלות היומיומיות. לפעמים, אף קורה, שאחרי יום-יומיים אדם יכול להטיל ספק בכך, שאי-פעם הוא יחזור להרגיש טוב כבעבר.  זה דומה מאוד למה שחש אדם הנתון בדיכאון.  מדענים כיום מתחילים להבין שאין זה צירוף מקרים שלמחלות גופניות ונפשיות יש אותן התבטאויות בהרגשה.

מספר מחקרים חדשים שהתמקדו במחלות נפשיות כמו מניה-דפרסיה, סכיזופרניה ודיכאון הראו שיש קשר הדוק בין מחלות גופניות ומחלות נפשיות, יותר ממה שחשבו בעבר. עוד הם מצאו, שלשיפור תפקודי המערכת החיסונית יש חשיבות בשני המצבים, הן הגופני והן הנפשי.

לדברי  אנדרו מילר, פרופסור לפסיכיאטריה באוניברסיטת אמורי, מחקרים אלו הראו שלפעילות מוגברת של המערכת החיסונית או לכל הפרעה אחרת במערכת החיסונית יש מקבילות במוח.

תגובה למצב דלקתי, למשל, יכולה להסביר מדוע מחלות נוירולוגיות, כמו מחלת אלצהיימר ומחלת פרקינסון, יכולות להשפיע על מצב הרוח ומדוע לחולים רבים בסכיזופרניה יש במקביל אינפקציות בדרכי השתן. לנשים עם מחלות אוטואימוניות, כמו מחלת זאבת אדמתית מערכתית (לופוס), יש יותר סיכון ללדת ילדים עם אוטיזם.

מחקר שהוצג בכנס השנתי של האגודה למדעי המוח הראה שאנשים להם יש בגוף יותר מצבים דלקתיים  סובלים יותר מדיכאון, לעומת מה שקורה אצל אנשים עם מערכת חיסונית חזקה.

למעשה, השינוי במערכת החיסונית מתרחש לפני שחל שינוי נפשי. חוקרים סבורים שמחלות נפשיות מוכחות גורמות ליותר  מאשר שינוי שהוא רק במישור הנפשי או קוגניטיבי – באותה מידה יכולות להיות להן השלכות על המצב הגופני.

תוצאות אלו מאפשרות לחוקרי מוח ומחלות נפש להרחיב אופקים, בחפשם טיפול מועיל אפשרי למצבי רוח, מחלות נפשיות ומצבים עצביים-התפתחותיים כמו אוטיזם. כך ניתן גם להסביר מדוע טיפול ייעודי למצבים נפשיים לא תמיד עובד. יש יותר סיכוי שטיפולים מסוג חדש, שיתמקדו במערכת החיסונית ובהשפעותיה הנפשיות, אכן יעזרו עבור מצב הנפש.

[section label=”נדרשת זהירות מפני טיפולים כוזבים במערכת החיסונית” anchor=”caution”]

נדרשת זהירות מפני טיפולים כוזבים במערכת החיסונית

כאשר מנסים לחזק את פעולת המערכת החיסונית במצבים נפשיים, חובה להיזהר מטיפולים כוזבים. אנטיביוטיקה ותרופות כימיות נוגדות דלקות לא יעזרו. אם הרפואה המערבית הייתה עוסקת באיך ניתן, בדרכים טבעיות, להגביר את פעולת המערכת החיסונית – למסקנות המחקרים המקשרים גוף ונפש היו השלכות הרבה יותר טובות. מרבית הרופאים ימשיכו לתת תרופות כימיות ואנטיביוטיות, שיחמירו עוד יותר את מצב החולים. לעומת זאת, מנקודת מבט של הנוקטים בדרך הריפוי הטבעי, גילויים אודות הקשר בין מצב הגוף והנפש מספקים עוד סיבה מדוע עליהם להמשיך בדרכם זו.

References

Mental health disorders may improve by treating the immune system:

Research.NaturalNews.. Tuesday, December 10, 2013 by: Mike Bundrant

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן