מי לא אוהב פירות? אנחנו אפילו מציעים אותם כתחליף לממתקים לילדים, נותנים אותם בתור קינוח מתוק ו”בריא” בסוף ארוחה, ואוהבים לספר שאנחנו אוכלים ושותים שייקים של פירות.
לפירות יש תדמית של הדבר הכי בריא בעולם. יפה, צבעוני, מתוק.
“אפשר לאכול כמה פירות שרוצים?” שאלה שירה.
אכילת פירות לא תמיד בריאה לכולם, עניתי.
מה שלא סיפרו לנו זה שרוב הפירות (לא כולם) הם חומציים.
ובתזונה שלנו אנחנו אוכלים גם ככה הרבה יותר מידי מזון חומצי. זה אומר שגם בפה וגם בגוף בכלל אנחנו נמצאים ברמת חומציות גבוהה מדי. ועם כל השם הטוב של הפירות, יש גם אופנה של דיאטה פירותנית. ואז התוצאה של דיאטה כזו היא שלכאורה אנחנו בריאים עם המון ויטמינים ומינרלים והמון טוב, אבל בפועל אנחנו נשארים עם פה חומצי שפוגע באמייל של השן ויוצר בעיות שיניים.
וגם, הסוכר (ולא משנה אם הוא מגיע מפרי או שהוא מגיע מממתק), חילוף החומרים שלו גורם לפירוק הסידן שבעצמות הלסת, ובכך תורם לנסיגת חניכיים ופוגם בחוזק השיניים.
“אבל פירות זה מהטבע!”, המשיכה שירה.
“איך יכול להיות דבר רע במשהו שמגיע ישר ממקורו הטבעי, ללא עיבוד תעשייתי”?
לא כל הפירות אותו דבר, עניתי.
רוב הפירות המתורבתים מלאים בסוכר מעל ומעבר. וכבר דיברנו בעבר על המנגנון איך סוכר גורם לגוף לשדוד סידן מעצמות החניכיים ובכך להאיץ את נסיגת החניכיים. בנוסף, הסוכר שבפירות גם מעודד דלקתיות.
אתגרים דומים ישנם גם בשיטות תזונה אחרות. ואת כולן אפשר לשפר. כל בן אדם ייחודי, ויש מה לעשות. להרחבה, מציע שתירשמו להדרכה: https://topheal.link/w1
עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה