יוד הוא יסוד השייך למשפחת ההלוגנים, חיוני לתפקוד בלוטת התריס, לחילוף החומרים, ולתפקודים רבים אחרים בגוף.
“יוד הוא יסוד כל כך חיוני, שבלעדיו בעצם אין חיים” – הנטורופתית אביבה אברון (5)
“מעריכים כי ל-90% מאיתנו חסר יוד, וסביר שרובנו לא נחשוב על זה פעמיים. מה שאינכם יודעים על מחסור זה יכול להביא ישירות לאתגרי בריאות אדירים, מסרטן דרך אי ספיקת לב ועד למצבים רבים נוספים. ” –– ד”ר מרק סירקוס, בספרו “ריפוי עם יוד” – (אנגלית, 2018) (8)
בארץ, כמעט לכולנו חסר יוד. מדוע?
מלכתחילה המזון שלנו דל ביוד. וגם הכלור (שבמי השתיה), הפלואור (שבמי השתיה ובמשחות השיניים) והברום (שבחומרי ההדברה) מסלקים אותו החוצה.
האם את מקבלת מספיק יוד בהריון?
מחסור הריוני ביוד נקשר לסדרת מחלות ותסמינים קוגניטיביים ואחרים בילדים, החל מבעיות קשב וריכוז כתוצאה של מחסור הריוני קל, דרך אוטיזם ודיכאון, המשך בגמדות ובפיגור שכלי, וכלה בהפלות ובתמותת תינוקות גבוהה טרם הלידה ואחריה.
האם ילדך סובל מאתגרי התפתחות?
תפקודו של היוד בהתפתחות המוח והאינטליגנציה הוא כה מהותי, עד שארגון הבריאות העולמי מגדיר כיום את המחסור ביוד כגורם הבודד המשמעותי ביותר לפיגור שכלי בעולם. גם אחרי הלידה מחסור ביוד תורם לבעיות קשב, ריכוז, משכל ירוד ואף אוטיזם.
האם אתם חשופים למים מופלרים?
על ידי תיסוף יוד במינונים אורתומולקולרים, בתוספת גורמי תזונה חיוניים כוויטמין C, וויטמיני B שונים, סלניום, אבץ ומגנזיום, ומלח מלא, ניתן להביא למצב בו האלמנטים ההלוגנים הרעילים נפלטים מהגוף בבטחה.
האם יש לכם בעיות פוריות?
מחסור ביוד מביא לפוריות נמוכה אצל שני המינים וסביר כי תיסוף יוד יכול להועיל גם בפתרון של בעיות פוריות.
האם אתה חשוף לרעלים סביבתיים?
אחד הממצאים המעניינים היה כי בהמשך למתן היוד, אצל חלק מהטופלים עלו הרמות בשתן של כספית, עופרת וקדמיום בתוך כיממה, ושל אלומיניום לאחר כחודש, עדות ליכולתו של יוד במינון גבוה לסייע בניתוק וטיהור רעלים אלו.
חדשות טובות: יוד, במינון מספיק גבוה, יכול לסלק פלואור, ברום, כלור, ורעלים סביבתיים נוספים מהגוף.
לאיזה עוד מצבים יוד עוזר?
לין פארו, שחיברה את הספר “משבר היוד” אחרי שפגשה את הסרטן והתרפאה ממנו בעזרת יוד, וממובילות המחקר האינטרנטי, מסבירה שלעיתים אנו לומדים על תסמונות ומחלות הנובעות ממחסור ביוד רק כשיש הקלה או ריפוי שלהן, דבר הקורה לעיתים רק לאחר חודשים של תיסוף. מתוך המידע שנאסף ב”פרויקט היוד” האינטרנטי, עולה תמונה רחבה מאוד של בעיות שהוקלו או נפתרו אצל אלו שתיספו עצמם ביוד, לפעמים לאחר שנים של סבל. להלן רשימה חלקית של תופעות הנגרמות בשל חסר יוד (או ששופרו על ידי תיסוף יוד), המתבססת על
עדויות שנאספו על ידה בספרה [2, p. 82]: אלרגיות, מוח מעורפל, עור יבש, כולסטרול, צלקות, עייפות מתמדת, בעיות בלוטת התריס, בעיות בשחלות, מחזור בלתי סדיר, עודף משקל, תחושת קור, דלקת חניכיים, פסוריאזיס, סוכרת סוג 2, התדלדלות שיער, דיכאון, הפרעות בקצב הלב, בעיות לחץ דם, זיהומים, פיברומיאלגיה, איבוד שמיעה, מחלת בלוטת הערמונית, בעיות ריאות, עצירות, זיהומים ברחם, בעיות עיניים, כאב בצוואר, אקזמה, עמידות טובה יותר להתקררות והדבקות ויראלית, כאבים בשד ומחלת שד פיברוציסטית, סרטן ציסטות וגושים קטנים (nodules), ועוד.
איזה יוד מומלץ?
ישנם איברים בגוף הצורכים יודיד, כמו בלוטות התריס והרוק, ואחרים הצורכים רק יוד אלמנטארי כמו הקיבה והערמונית. לכן מומלץ להשתמש ביוד לוגול המכיל יוד ויודיד יחדיו. נמליץ על יוד לוגול של J Crows.
כמו כן יש גם מחקרים התומכים ב-Nascent Iodine, שממנו יש סוג שנבדק ונמצא נקי ממתכת כבדות . אין משלוח ישיר לארץ אך נוכל לעזור להביא אותו במידת הצורך.
איזה מינון לקבל?
מומלץ להתייעץ עם המטפל. בעיקר אלו שיש להם בעיות בבלוטת התריס. ד”ר אבני ממליץ לחולי סרטן לקחת 8 טיפות של יוד לוגול 5% ומעלה או 16 טיפות של יוד לוגול 2%. ולאנשים רגילים 2-4. את הטיפות אפשר לשתות עם מיץ או מים, ואפשר גם למרוח על העור (אמה, ירך, שוק). יוד רצוי לשלב עם סלניום – ד”ר אבני ממליץ על סופר סלניום קומפלקס, פורמולה המשלבת מספר סוגי סלניום בכמוסה אחת. שאלנו את ד”ר אבני – אפשר ומומלץ גם לקחת גם יוד לוגול 2%, לקחת 2 טיפות על כל טיפה של יוד 5%, וזוהי האופציה הזמינה כרגע.
עם מה לשלב תיסוף יוד?
תוצאות טובות דווחו בעיקר כשתיסוף היוד שולב עם תכנית תזונתית כוללת המדגישה מגנזיום על פני סידן.
אם אנו לא יודעים: לתסף סופר סלניום קומפלקס חודש לפני שמתספים יוד. השילוב עם סלניום מומלץ במיוחד לחולים אונקולוגיים.
אזהרות:
א. בתיסוף יוד ייתכנו לעיתים נדירות תופעות ניקוי חריפות, עקב הרעלים שהיוד מנקה מהרקמות. שתייה מרובה, צריכת מלח גופרית שחור מההימלאיה, לקיחת ויטמין סי ליפוזומלי ולקיחת סלניום עוזרים.
ב. אין לקחת אצות ודגי ים לטובת תיסוף ביוד – הן עלולות להכיל חומרים זרים, תכולת היוד נמוכה יחסית והוא מתנדף עם הזמן.
ג. חובה על המטפל ללמוד את הנושא לעומק לפני נתינת יוד למטופל. המידע בכתבה זו אינו מספיק לשם כך ויש לקרוא גם את הרפרנסים.
מקורות
- שילוב יוד עם סראפפטאז חיסל ציסטות סרטניות
- המדריך השלם לתיסוף יוד
- סדרת מאמרים מקיפה על היוד, בעברית, מאת גדעון כינר. “בעוד שהשימוש ביוד במינון גבוה חיוני לבריאותם של מרבית האנשים, חשוב מאוד להבין את ההשלכות של תיסוף זה וכיצד לנהל אותו ללא סיכונים, בעיקר אצל מי שיש לו עבר של בעיות בלוטת התריס.”
- פרוייקט היוד והמחקר המבוזר, ד”ר גיא אבּרהם (אנגלית).
- יוד מסלק פלואור, ברום וכלור מהגוף. מאמר מאת אביבה אברון.
- ד”ר מרק סירקוס, מאמר על יוד
- Iodine – Bringing back the Universal Medicine , by Dr Mark Sircus, 2011
- Healing with Iodine, by Dr. Mark Sircus, 2018
- יוד שנבדק ונמצא נקי ממתכות כבדות
מה אם היה ניתן לשפר את הבריאות שלך בתוך חודש? קבלו תמיכה מקצועית וצעדו בביטחון לעבר אורח חיים בריא יותר. אנחנו בטבע-לי נטורופתיה מתמחים בהתאמת פתרונות נטורופתיים לצרכים הייחודיים שלכם, במטרה לחסוך לכם זמן וכסף. כתבו לנו בוואטסאפ 055-966-3097, התקשרו לטלפון 03-956-9449 בשעות העבודה, או בקרו אותנו באתר teva-li.com