לפני מספר חודשים הקשבתי להרצאה של ד”ר עדיאל תל-אורן : “טעויות, שגיאות, ומיתוסים נפוצים בתנועת הרואו פוד”. תוך כדי ההקשבה, יצרתי אינדקס של הנושאים בוידאו, שיקל על הצפיה. צפו ותיהנו!
1:00 הטעות הראשונה – מיתוס החלבון. חלבון מרוכז אינו בריא. אנו זקוקים להרבה פחות חלבון ממה שנדמה לנו. חלבון מסרטן, גורם לחומציות.
7:25 דיאטת פליאו – עובדת בתחילה אך מכניסה רעלים רבים לגוף בהמשך.
11:38 – האם החלבון ממכר?
11:45 – הטעות השנייה – הטעות של השומן המעופש. הרבה רופודיסטים אוכלים יותר מדי שומן מעופש. זרעי המפ, זרעי צ’יה, זרעי פשתן טחונים, ועוד. עדיף לשמור בקירור ככל האפשר ולאכול חי (לא לייבש). להשרות במקרר ולאכול מיד אחרי ההשריה.
15:25 – הטעות השלישית היא הסגידה הבלתי מרוסנת לחומרים ממריצים (קפה, תה, שוקולד…) , הגורמים לנו להרגיש באופן זמני שיש לנו יותר אנרגיה.
21:00 – שוקולד נא – ממכר.
21:10 – אגבה – כמות עצומה של פרוקטוזה, מזיקה מאד לכבד.
24:35 – הטעות הרביעית הוא הנושא של סופרפוד. כל מזון חדש שלא שמעתם עליו פתאום קוראים לו סופרפוד. ולכם קל למכור זאת. קל מאד לנצל את התמימות שיש בארץ בנושא. יש כל מיני מוצרים כמו המאקה (MACA) , אצות כחולות ירוקות שכולם באות בדיוק מאותו אגם, ועוד. למה דוקא אנחנו הרואו פודיסטית זקוקים ל-20 תוספים? לכן למטרות מכירות יצרו מושג כמו סופרפוד כדי למכור לכולם. לאף אחד אין מחסור בספירולינה, כלורלה. תאכלו אוכל אמיתי! תוכלו עלים ירוקים כמו שיש בטבע. עלים, שורשים, פרחים!
32:50 זאוליט.
35:30 – הטעות הבאה – עלים ירוקים. להרבה אנשים יש עודף חומצת אוקסאלית. דבר זה נמדד על ידי בדיקות חומצות אורגניות בשתן. הסיבה העיקרית לעודף חומצה אוקסאלית היא בעיות במערכת העיכול. אנשים רבים היום סובלים מבעיות בעיכול שומנים. והשומן נשאר במערכת העיכול, לוכד את הסידן שהיה במזון, שניהם יוצאים החוצה בצואה, והחומצה האוקסאלית, במקום שתילכד על ידי סידן ותצא החוצה, נכנסת לתוך הגוף. מיתוס החומצה האוקסאלית משמש את התומכים באכילת בשר כדי לנגח את הטבעונים אבל למעשה, אם אנחנו בריאים והכליות שלנו מתפקדות ויש מספיק סידן באופן טבעי במזון, ואנחנו מעכלים שומנים וסופגים אותם, לא תהיה לנו בעיה עם חומצה אוקסאלית.
40:05 הטעות הבאה היא שרוב האנשים מאשימים רק דבר אחד. חושבים שפשוט לאכול מזון בריא (RAW FOOD) יכול לטפל בכל הבעיות שלנו. אבל, יש בעיות מכל כך הרבה סוגים! ובמקרים רבים הבעיות מחמירות. כמובן שעדיף לא לעבד את המזון. והבישול הוא עוד סוג של עיבוד מיני רבים. לא צריך להיטפל לנושא של RAW FOOD בפני עצמו. לא להפוך את זה לדת של “אם זה RAW זה טוב”.
42:00 לדוגמה: סוכר קוקוס RAW – אין שום דבר בינו ובין RAW FOOD. הוא עבר בישול במשך אש חמה ביותר במשך שעות כדי להיות סמיך ומתוק.
43:00 הבעיה הנוספת היא לקחת דוגמה, ולהפוך אותה לאורח חיים. דוגמה, זה משהו שהמציאו בני אדם והתחילו לצטט אחד את השני שוב ושוב, עד שנוצרה תורה מסויימת. למשל מרכז רפואי מסויים שבו משלמים 15,000$ ולא אוכלים פירות. הבעייה – שאנשים פשוט לא מקבלים מספיק אנרגייה. הם מגיעים הביתה, שטופי מוח, ואחרי כמה שבועות מגיעים הביתה ומתחילים לאכול לחם עם ריבה כדי להחליף את הפירות שאסור. דוגמה נוספת היא שתוך “שבוע” של שהייה באותו מקום, 60%-70% מהרעלים שלהם יצאו מהגוף. להיזהר מדוגמות – צריך לראות אם יש אסמכתא. לכו לטבע, ובדקו אם בטבע אפשר היה לאכול אותו דבר. לא לאכול דברים שבטבע לא היינו אוכלים אותם.
50:20 הטעות החמורה הבאה – שהרבה אנשים נופלים בה – היא הימנעות משומן. יש אנשים רבים שנמנעים מחלוטין מאכילת שמנים או שומנים, אלא אם כן זה נמצא באופן טבעי בתוך האגוז.
המשך יבוא.
עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה