ביסוס הגוף – השער לבריאות

רקע: חומציות ובסיסיות pH הוא מדד לרמת חומציות של תמיסה. ערכי pH הגבוהים מ-7 הם בסיסיים יותר, וערכים נמוכים מ-7 מייצגים חומציות כאשר הנוזלים הניטראליים הם בעלי ערך 7. התחום…

מזון בסיסי
שייק ירוק, מזון בסיסי

רקע: חומציות ובסיסיות

pH הוא מדד לרמת חומציות של תמיסה. ערכי pH הגבוהים מ-7 הם בסיסיים יותר, וערכים נמוכים מ-7 מייצגים חומציות כאשר הנוזלים הניטראליים הם בעלי ערך 7. התחום הנפוץ של סולם ה-pH הוא בין 0 ל-14, ורוב התמיסות בטבע הן בתחום pH זה.

לכל נוזל ניתן למדוד רמת pH – רמת חומציות וגם הנוזלים בגופנו אינם יוצאי דופן. לכל נוזל בגוף כמו הדם, הרוק והשתן יש את רמת החומציות האופטימאלית שלו, שהגוף מווסת באופן טבעי:

  • נוזל הדם – ערך ה-pH התקין לנוזל הדם הוא 7.35 עד 7.45 – מעט בסיסי. הגוף משמר אותו בעזרת תהליך ההומאוסטאזיס.
  • נוזל הרוק – ערך pH תקין של נוזל הרוק הוא בין 7.0 ל-7.5 (למרות שזה משתנה בין הארוחות). pH רוק מעל 7.0 יוצר סביבה בסיסית ואנטי-בקטריאלית שבה דנטין השיניים יכול להתחדש (3).
  • נוזל השתן – ערך ה-pH הרגיל של השתן הוא 6.0 עד 7.0 .

למעשה, לכל חריגה מהערך האופטימלי של החומציות הרצויה של הנוזלים בגוף יש השלכות בריאותיות שונות. זוהי הסיבה שרמת החומציות נמדדת ומופיעה בכל בדיקת שתן, בדיקות דם וכו’.

בסביבה חומצית, הגוף לא יכול להתקיים.

  • אחד מהמנגנונים בו הגוף מנסה לפצות על חומציות היתר הוא שחרור סידן מהעצמות. כתוצאה מכך העצמות הופכות שבירות יותר.
  • בנוסף חמצן לא יכול להיצמד לכדוריות הדם אם הן חומציות.
  • כמו כן, נמצא קשר ישיר בן גוף חומצי למחלות שונות ובניהן למחלות הסרטן. כל שמתבגרים הדם הופך באופן טבעי לחומצי יותר. לפי מחקר של הנוזלים בגופם של 600 חולי סרטן, 85% מהנבדקים היו בעלי חומציות גבוהה.

בסביבה בסיסית חלשה (בסיס = ההיפך מחומצי), תאים סרטניים לא יוכלו לגדול, או אפילו לשרוד.

“בתהליך ביסוס הגוף לחולים אונקולוגיים נשאף להגיע לערך pH בשתן של 7.5 עד 8.5” – ד”ר אריה אבני

גם בסיסיות יתר (נדירה ביותר) עלולה לפגוע גם במוח ולגרום להפרעות נפשיות. ד”ר אריה אבני : “עוד לא ראיתי כזה מקרה”.

הנמכת החומציות וביסוס הגוף הוא הצעד הראשון לשימור הבריאות, ולחזרה לבריאות תקינה.

חומציות גבוהה בגוף בולטת בעיקר ב:

  1. עור ללא ברק
  2. תחושת עייפות אפילו אחרי פעילות גופנית מועטה
  3. קשיי נשימה בעליה וירידה במדרגות.
  4. שומן בבטן תחתונה.
  5. תזוזה איטית.

מדוע החומציות בגוף עולה?

  1. צריכת יתר של מזון חומצי: בשר עוף, בקר, מוצרי חלב, ביצים, וכו’ – הם מזון חומצי ï צריכה גבוהה של מזון חומצי גורמת לדם להיות חומצי וצמיגי, ומקשה על זרימת הדם לנימים הקטנים, דבר שמוביל לרגליים וברכיים קרות, כתפיים נוקשות ונדודי שינה. כשאדם צעיר וחזק, הוא יכול לאכול כמות גדולה של בשר, אבל לאנשים מבוגרים מתאימה דיאטה שהיא בעיקר ירקות או דגים קטנים.
  2. אורח חיים לא סדיר גורם לרמת החומציות בגוף לגדול: * אי סדירות באורח החיים מוביל ללחץ נפשי וגופני. * לפי סטטיסטיקות, לאנשים הישנים מאוחר יש סיכוי גבוה יותר פי 5 לפתח סרטן, מאשר לאנשים הישנים בשעות סבירות. * במקור, בני אדם צריכים לחיות בסדר קבוע. לא ניתן לאחסן שינה או מזון, ולא ניתן לשנות את סדר החיים על ידי ערבוב היום והלילה. * אברי האדם נשלטים על ידי מערכת עצבים האוטונומית. במהלך היום הפעילות העיקרית היא של מערכת העצבים הסימפתטית, ובלילה, עיקר הפעילות היא של מערכת העצבים הפארא-סימפתטית, אם הסדר יתהפך, הגוף יהפך לפגיע למחלות.
  1. מתחים נפשיים גדולים: * החיים בחברה מתורבתת גורמים למתחים. * עבודה קבועה תחת לחץ גדול גם כן גורמת למתחים נפשיים. * אדם הסובל ממתח נפשי, גורם נזק, או ליקויים, בתפקוד בלוטת יותרת הכליה.
  2. מתח פיזי. להימנע מעבודה פיזית מאומצת, אימון יתר, בילויים ליליים מאוחרים, נהיגה מרובה וכו’ הגורמים למתח פיזי גבוה.

רמת חומציות/בסיסיות  המזון:

גם אם קראתם על כך בעבר, קראו שוב. במיוחד את רשימת המזונות החומציים והבסיסיים, טוב לקרוא מספר פעמים ולזכור.

חומציות גבוהה:   חלמון ביצה, גבינות,  עוגות/עוגיות עם סוכר לבן/חום, ביצי דגי בורי, בקלה מיובש.

חומציות מתונה:   בשר עוף, לחם, חיטה, חמאה.

חומציות נמוכה:    אורז לבן, בוטנים, בירה, אלכוהול, טופו מטוגן בשמן.

בסיסיות נמוכה:   שעועית אדומה, תפוחים, כרוב, בצל, טופו.

בסיסיות מתונה:   צנון, צנונית, סויה, גזר, עגבניות, בננות, תפוזים, תות שדה, דלעת, חלבון ביצה, שזיף מיובש, לימון, תרד.

בסיסיות גבוהה:   ענבים, עלי תה ירוק, יין ענבים, נבטים, אצות. במיוחד אצות ירוקות טבעיות אשר מכילות כמות עשירה של כלורופיל הינו מזון בסיסי בריא מאוד. רצוי לשתות תה, במיוחד בבוקר.

* שימו לב: ככל שהמזון חומצי יותר, ה-pH שלו נמוך יותר. ככול שהמזון בסיסי יותר, ה-pH שלו גבוה יותר.

כיצד מאזנים חומציות יתר?

ראשית אוכלים מזון בסיסי יותר.

שנית, מאזנים את סדר היום ומורידים מתחים.

במקביל – חשוב למדוד באופן שוטף את רמת ה-pH בגוף כדי לעקוב אחרי תהליך האיזון.

בנוסף – אפשר להאיץ את תהליך הביסוס בעזרת ביקרבונאט (חומרים המכילים ביקרבונאט הם סודה טבעית לשתיה או pH Adjust). יש לציין שהשימוש בחומרים אלו אינו מחליף את הצעדים הקודמים אלא בא בנוסף להם.

מדידת רמת ה- PH בגוף

כדי לעקוב אחר תהליך הביסוס של הגוף, נמליץ להשתמש בנייר לקמוס (pH paper) ברגישות גבוהה. בהתחלה נמליץ למדוד 3 פעמים ביום, בזמנים קבועים. ואח”כ מספיק פעם ביום, או אף פעם בשבוע. אם מודדים פעם ביום, רצוי לבדוק בבוקר, לפני אכילה או שתייה. ניתן להשיג נייר לקמוס מתאים ב”טבע-לי נטורופתיה”.

ביקרבונאט – עזר לביסוס הגוף

יון הביקרבונט הוא מרכיב עיקרי בגוף שלנו. הוא מופרש על ידי הקיבה, והכרחי לפעולת העיכול. כשבולעים אותו לדוגמא עם מים מינרלים, הוא מסייע למגר את החומצה הלקטית המופקת במהלך פעילות גופנית ובנוסף מפחית את החומציות של רכיבים תזונתיים. בנוסף, הוא בעל השפעה מניעתית על חורים בשיניים.

ביקרבונט נוכח בכל נוזלי הגוף והאיברים ומשחק תפקיד עיקרי באיזון החומצה-בסיס בגופנו. האיבר הראשון אשר בו מזון, משקאות ומים נותרים בגופנו הוא הקיבה. ממברנת הריר של הקיבה האנושית מכילה 30 מיליון בלוטות אשר מפיקות מיץ עיכול המכיל לא רק חומצות, אלא גם ביקרבונט. זרימת הביקרבונט בקיבה נעה בין 24 מ”ג לשעה ועד בערך 73 מ”ג לשעה לתפוקה מקסימאלית. לכן לפחות חצי גרם של ביקרבונט מופרש יום-יום לקיבה שלנו. שיעור הפרשת הביקרבונט בקיבה נע בין 2-10% מהקצב המקסימלי של הפרשת החומצה. בקיבה, ביקרבונט משתתף במחסום הריר-ביקרבונט הנחשב לקו הראשוני של מנגנוני ההגנה והשיקום. כשביקרבונט מנוטרל על ידי חומצה, נוצר פחמן דו חמצני.

השפעות הביקרבונט

ביקרבונט מופק באופן אוטומטי על ידי ממברנה קיבתית בקיבה. התפוקה הזו נמוכה כשהקיבה במצב בסיסי, ועולה במצב חומצי. אצל אנשים בריאים, מנגנון הסתגלות הזה ישלוט על ה-pH באופן מושלם. נערכו ניסויים קליניים במטרה לשנות את ה-pH הזה בעזרת נטילת מינון חיצוני של ביקרבונט עד ל-6 גרם. היתה לכך רק השפעה חולפת. זה די אפשרי שביקרבונט במים עשוי למלא את תפקיד החוצץ לגבי אנשים הרגישים לחומצת קיבה. לכן, ביקרבונט עשוי לסייע בעיכול.

איזון pH: ההשפעה המהותית ביותר של עיכול ביקרבונט היא השינוי באיזון חומצה-בסיס, כמו גם בחומציות הדם ובריכוז הביקרבונט בנוזלים ביולוגיים. הדבר נבדק בייחוד באנשים הפעילים גופנית. בין סוגי החומצה שהופקו, חומצה לקטית אשר מופקת תוך כדי אימון גופני מבודדת על ידי ביקרבונט. במחקר על ספורט, ניתן לנבדקים מינון של 0.3 גרם נתרן ביקרבונט לכל ק”ג משקל גוף (15.25 גרם ביקרבונט לגבר השוקל כ- 70 ק”ג). המינון ניתן לפני 30 דקות רכיבה באופניים. אצל הנבדקים שקיבלו ביקרבונט, חומציות הדם עלתה ואז נשארה יציבה. בקבוצת הבקרה, נצפתה חומציות מוגברת והפחתה בריכוז הביקרבונט בדם.

מניעת אבני כליות: ביקרבונט אף מפחית את החומציות של רכיבים תזונתיים כגון חלבונים. לדוגמא, הוספת סודיום או אשלגן ביקרבונט לנבדקים הצורכים דיאטה עתירת חלבונים (הידועה כאחת שהופכת את השתן לחומצי ומובילה להיפרקלצמיה (רמה גבוהה של סידן בשתן)), הפחיתה באופן משמעותי את כמויות הסידן המופרשות דרך השתן. השפעה זו נצפתה לאחר קבלת 5.5 גרם של תוסף ביקרבונט יום-יום למשך שבועיים. מחקר שפורסם לאחרונה מדגיש כי השימוש במים מינרליים מועשרים בקרבונט עשוי להיות יעיל במניעה של הישנות של אבנים בכליות (uric acid renal stones וכן calcium oxalate).

שולט בספיגת המים: פתרונות הידרציה אוראלית רבים המכילים ביקרבונט, מציגים את היעילות של ביקרבונט לשליטה בספיגת המים אצל מטופלים בעלי סיכון להתייבשות.

מאיפה מקבלים ביקרבונאט?

אפשרות ידועה וזולה לקבלת ביקרבונאט היא להיעזר בנתרן ביקרבונאט (הנקרא גם סודה לשתיה) להאצת תהליך ביסוס הגוף (4). חשוב שזו תהיה סודה לשתיה איכותית, ללא אלומיניום וכימיקלים. וחשוב להשתמש בפרוטוקול מתאים (ראו בהמשך 2 פרוטוקולים לבחירתכם) אך גם סודה איכותית מכילה כמות גדולה של נתרן, ומנסיוננו ועלולה לשבש את לחץ הדם ואף לפגוע בראייה אצל אנשים רגישים.

על כן, נמליץ יותר על “סותר החומציות” (pH Adjust), מוצר איכותי המכיל שילוב של אשלגן ביקרבונט, מגנזיום קרבונט, אשלגן גליצינאט ונתרן ביקרבונט .

להלן פירוט על האופציות השונות.

אופציה א’ – ביסוס הגוף בעזרת סודה לשתיה וסירופ מייפל

להלן תרגום פרוטוקול איזון חומצית הגוף עם סודה לשתייה וסירופ מייפל (ג’ים קלמון)

מאת: ד”ר וובסטר קהר, הקרן העצמאית לחקר הסרטן (ICRF).  עודכן לאחרונה ב- 29/12/2013

מקורות

  1. להתחכם לסרטן – גישות לא רעילות לריפוי. גדעון כינר.
    להתחכם לסרטן – גישות לא רעילות לריפוי. גדעון כינר.

הקדמה: מטרת הטיפול של קלמון – לבסס את הגוף (להעלות אלקליניות). אך איני ממליץ להשתמש בטיפול הזה לבד, בכדי להבריא מסרטן, אלא רק כחלק מפרוטוקול שלם. אחד הפרוטוקולים השלמים המומלצים הוא פרוטוקול “זיל הזול” (7) והטיפול הזה של קלמון מופיע בו.

לידיעתכם, טיפולים שמעבירים את הגוף למצב בסיסי קיימים בעוד פרוטוקולים, ובהם משתמשים בחומרים כמו צזיום כלוריד (cesium chloride) או סידן (calcium). יש להשתמש רק בטיפול מבסס אחד בכל זמן נתון.

הטיפול: חומרי הגלם בטיפול הנם סירופ מייפל טהור ואבקת סודה לשתייה נטולת אלומיניום. סירופ המייפל מגיע ישירות לתאי הסרטן (תאי סרטן צורכים פי 15 יותר גלוקוז מתאים רגילים). יחד עם הסירופ מקבלים התאים הסרטנים את הסודה לשתייה. אבקת הסודה לשתייה, שהיא מאוד בסיסית היא החומר האנטי סרטני. סירופ המייפל הוא “הנשא” שמוביל את הסודה לתאי הסרטן. הסודה הורגת את תאי הסרטן.

למידע נוסף קראו את המאמר: “מה גורם לסרטן” (באנגלית, באתר CancerTuror).

חומרי הגלם: יש להקפיד על איכותם של חומרי הגלם. סירופ המייפל צריך להיות סירופ מייפל טהור 100%. (בישראל יש בבתי הטבע סירופים איכותיים מיובאים). לגבי אבקת הסודה לשתייה, אין להשתמש במוצר הרגיל שנמכר במכולת, אלא במוצר שנקרא “סודה לשתייה ללא אלומיניום”. יש אפשרות להשתמש בדבש או במולסה במקום סירופ מייפל. (אין צורך לחמם את התערובת כשמשתמשים בדבש).

כמויות: לערבב חלק אחד של אבקת סודה לשתייה עם שלושה חלקים של סירופ מייפל (1:3 או 4:12), אין להוסיף מים לתערובת.

אופן ההכנה: חממו מים בסיר לטמפרטורה מעט יותר גבוהה ממים חמימים (כ- 50 מעלות) הניחו סיר נוסף מלמעלה וכבו את האש.

מיזגו את המרכיבים (סודה לשתייה וסירופ המייפל) לסיר העליון, וערבבו בזריזות. זמן הערבוב הוא בערך בין 5 – 10 דקות.

המטרה שלכם היא לגרום למרכיבים להתמזג, אך לא לשרוף את התערובת. אתם תחליטו לבד מהי הטמפרטורה האידיאלית ליצירת התרכובת. כשאתם מצליחים, התערובת אמורה להיות די טעימה. אם כשטועמים הטעם נורא, כנראה ששרפתם את התערובת.

המרכיבים אמורים להתערבב בקלות. אם הם לא מתערבבים היטב, הדליקו את האש, חממו מעט את המים, כבו את האש וערבבו שוב.

לעיתים  התערובת  מתפרקת לאחר ההכנה. זו תופעה רגילה ואין צורך לדאוג.

כדי להימנע מהפרוק, עליכם למצוא בזמן החימום את  הטמפרטורה הגבוהה ביותר (כ- 50 מעלות) שבה התערובת לא תישרף. לעיתים גם לאחר החימום התערובת שוב תתפרק. כשזה קורה, יש לערבב שוב את התערובת ולחמם מעט לפני השימוש.

מומלץ להכין כל פעם כמות לתשעה ימים ולא יותר. לא מומלץ לאחסן את התערובת במקרר. ניתן להשאיר אותה בטמפרטורת החדר (שימו לב, ההמלצות האלו לא נכתבו לאקלים החם של ישראל).

כדי שהטיפול הזה יצליח, יש לעשות שינוי תזונתי. הורידו את הבשר, הסוכר, הקמח הלבן והמזון החומצי. כך אתם מעלים את הסיכוי שהתערובת תיספג היטב בגוף לתוך תאים הסרטניים. אנו רוצים את תאי הסרטן רעבים לסירופ. ראה פרק “התזונה לסרטן”, לתזונה שיש לנקוט בה בעת הטיפול.
למידע נוסף – ראו את המאמר “דיאטת הסרטן” (6) 

מינון: כל יום קחו בין שתיים לארבע כפיות מהתערובת. רצוי להגיע למינון של ארבע. אל תיקחו אותן ביחד, פזרו את הכפיות האלו למשך כל היום. בהתחלה קחו כפית אחת עד שהגוף יתרגל ותגיעו למקסימום. אין לצרוך מינון זה במשך יותר משישה שבועות ברצף.

לחולים שהסרטן בגופם מתקדם, מומלץ  להגיע ל – 16 כפיות ביום. אך לא יותר משבוע.

הערות: *השתמשו בסיר איכותי מנירוסטה או פיירקס, אין להשתמש בסיר מאלומיניום. (באופן כללי מאוד לא מומלץ להחזיק במטבח סירים מאלומיניום, הם מסוכנים לבריאותכם).

* קישור למאמר המקורי על טיפול קלמון

* אני ממליץ (למי שיכול להרשות לעצמו) להוסיף לשימוש בפרוטוקול זיל הזול את פרוטוקול ה- “GB-4000 M.O.P.A” שהוא פרוטוקול אלקטרו-תרפי עוצמתי. החיסרון שלו הוא במחירו הגבוה, מדובר בעלות של  $4,500. כאן במאמר הוא נקרא פרוטוקול תדרי רדיו גבוהים-פלזמה (GB-4000 M.O.P.A)

* מדוע בחרתי לכתוב על הטיפול של ג’ים קלמון: הבחירה שלי להתייחס כאן באתר לטיפול, מורכבת משתי סיבות. הסיבה העיקרית היא מספר עדויות מרשימות שהגיעו ממקורות שונים. הסיבה השנייה היא עלותו הנמוכה. יש הרבה חולים שלא יכולים להרשות לעצמם שימוש בפרוטוקולים יקרים בעלי עוצמה גבוהה (כמו קולקט בודוויג Cellect-Budwig, צזיום כלוריד וכד’). החולים האלו צריכים להשתמש בפרוטוקולים אפקטיביים אך זולים. פרוטוקול אפקטיבי כזה הוא פרוטוקול “זיל הזול” שבתוכו קיים הטיפול של קלמון.

כללי ואזהרות:

אין להוסיף שום טיפול מבסס אחר (צזיום כלוריד, סידן) לפרוטוקול בנוסף לטיפול זה. טיפול זה הוא מקסימום הביסוס הנדרש.

אין לצרוך יותר מ- 4 כפיות מהתערובת שהם כפית אחת של סודה לשתייה, ביום. חולי סרטן במצב מתקדם יכולים לצרוך עד 16 כפיות מהתערובת במשך שבוע אחד בלבד. לאחר שבוע זה עליהם לרדת למינון של 4 כפיות תערובת ליום (שווה ערך לכפית אחת של סודה לשתייה נטו ליום).

עלון זה נערך לפי פרוטוקול הטיפול באתר   Cancertutor, המשתמשים בטיפול זה יכולים לפנות במייל (אנגלית) לסיוע בחינם מד”ר וובסטר קהר:- “אנא שילחו אלי אימייל (אנגלית) מיד כאשר אתם מתחילים בטיפול. ספרו לי איך הרגשתם והאם הוא עזר לכם”.  כתובו המייל נמצאות במקור 8 למטה.

אופציה ב’ – איזון חומצית הגוף עם סודה לשתייה בלבד

מדובר בפרוטוקול פשוט יותר וקל יתר לביצוע.
זהו הפרוטוקול בו משתמש ד”ר אריה אבני בטיפול בחולי סרטן.

הרעיון העומד מאחורי הפרוטוקול הינו שוב כי תאים סרטניים לא שורדים בגוף בסיסי.

ראשית יש למדוד את רמת החומציות בשתן- לשם כך יש להשתמש בנייר לקמוס ייעודי. טווח pH תקין בשתן לאנשים בריאים הינו 4.6 עד 8.0. באופן תקין שתן טרי הוא מעט חומצי, עם pH 6.0 .

על פי ד”ר אבני חולה אונקולוגי צריך לשאוף לPH של 8-8.5 (שתן בסיסי יחסית).

באם ה-PH במדידה הוא חומצי יותר (כלומר נמוך מ-8) יש לערבב כפית סודה לשתייה בכוס מים ולשתות.

יש לחזור על הפעולה בוקר וערב עד לאיזון החומציות.

אופציה ג’ – ביסוס הגוף בעזרת “סותר החומציות” – pH Adjust

pH Adjust מיועד לפעול נגד מצבים של חומציות יתר במע’ העיכול, בדם ובכליות; להעלות את חומציות הרוק והשתן לרמות בריאות; ולהעשיר את הגוף במינרלים אשלגן, מגנזיום ונתרן.

המוצר מכיל (בצורת אבקה) אשלגן ביקרבונט, מגנזיום קרבונט, אשלגן גליצינאט ונתרן ביקרבונט (“סודה לשתיה”). כל מנה (כ ¼ כפית) מכילה כ -300 מ”ג ביקרבונט, 260 מ”ג קרבונט, 142 מ”ג אשלגן, 105 מ”ג מגנזיום, 48 מ”ג נתרן ו- 100 מ”ג גליצין.

המינרלים אשלגן, סודיום ומגנזיום הם חומרים מהותיים המעורבים בהרבה תפקודים קריטיים בגוף. כאשר משלבים אותם כביקרבונטים (אשלגן ונתרן), קרבונטים (מגנזיום) וגליצין (אשלגן), חומרים אלו עשויים לסייע לנו לכוונן ולאזן את רמות ה-pH החיוניות לתפקוד הגוף.

ביקרבונט הוא מרכיב עיקרי בגוף שלנו. מופרש על ידי הקיבה, הוא הכרחי לפעולת העיכול. כשבולעים אותו לדוגמא עם מים מינרלים, הוא מסייע למגר את החומצה הלקטית המופקת במהלך פעילות גופנית ובנוסף מפחית את החומציות של רכיבים תזונתיים. בנוסף, הוא בעל השפעה מניעתית על חורים בשיניים. כל ¼ כפית של pH Adjust מכילה בערך 300 מ”ג של ביקרבונט.

ביקרבונט נוכח בכל נוזלי הגוף והאיברים והינו בעל תפקיד עיקרי באיזון החומצה-בסיס בגופנו. האיבר הראשון אשר בו מזון, משקאות ומים נותרים בגופנו הוא הקיבה. ממברנת הריר של הקיבה האנושית מכילה 30 מיליון בלוטות אשר מפיקות מיץ עיכול המכיל לא רק חומצות, אלא גם ביקרבונט. זרימת הביקרבונט בקיבה נעה בין 24 מ”ג לשעה ועד בערך 73 מ”ג לשעה לתפוקה מקסימאלית. לכן לפחות חצי גרם של ביקרבונט מופרש יום-יום לקיבה שלנו. שיעור הפרשת הביקרבונט בקיבה נע בין 2-10% מהקצב המקסימלי של הפרשת החומצה. בקיבה, ביקרבונט משתתף במחסום הריר-ביקרבונט הנחשב לקו הראשוני של מנגנוני ההגנה והשיקום. כשביקרבונט מנוטרל על ידי חומצה, נוצר פחמן דו חמצני.

השפעות הביקרבונט: ביקרבונט מופק באופן אוטומטי על ידי ממברנה קיבתית בקיבה. התפוקה הזו נמוכה כשהקיבה במצב בסיסי, ועולה במצב חומצי. אצל אנשים בריאים, מנגנון הסתגלות הזה ישלוט על ה-pH באופן מושלם. נערכו ניסויים קליניים במטרה לשנות את ה-pH הזה בעזרת נטילת מינון חיצוני של ביקרבונט עד ל-6 גרם. הייתה לכך רק השפעה חולפת. סביר להניח שביקרבונט במים עשוי למלא את תפקיד החוצץ לגבי אנשים הרגישים לחומצת קיבה. לכן, ביקרבונט עשוי לסייע בעיכול.

pH Adjust מכיל בערך 260 מ”ג של קרבונט (ו- 105 מ”ג של מגנזיום) בצורה של מגנזיום קרבונט. מגנזיום קרבונט משמש כנוגד חומצה המומר למגנזיום כלוריד ופחמן דו-חמצני על ידי חומצת הקיבה. מגנזיום כלוריד הוא צורה של מגנזיום הנספגת היטב.

pH Adjust מכיל בערך 260 מ”ג של קרבונט (ו- 105 מ”ג של מגנזיום) בצורה של מגנזיום קרבונט. מגנזיום קרבונט משמש כנוגד חומצה המומר למגנזיום כלוריד ופחמן דו-חמצני על ידי חומצת הקיבה. מגנזיום כלוריד הוא צורה של מגנזיום הנספגת היטב.

מינרלים

התפקידים של המינרלים העיקריים ב- pH Adjust מתוארים מטה. כל מנה (בערך ¼ כפית) של pH Adjust מכילה בערך 300 מ”ג של ביקרבונט.

אשלגן:

רמות האשלגן משפיעות על מספר הליכים פיזיולוגיים, כולל: השבת הפוטנציאל לממברנה התאית והתפשטות פוטנציאל הפעולה ברקמה העצבית, השרירית והלבבית. עקב היכולות האלקטרוסטטיות והכימיות, יונים חיוביים של K (אשלגן) גדולים יותר מיונים חיוביים של Na (נתרן), וערוצי יון ומשאבות בממברנות התא מצליחים להבדיל בין שני היונים. על ידי כך, באפשרות קרום התא (הממברנות) לשאוב באופן אקטיבי או להעביר באופן פאסיבי אחד מתוך שני היונים החיוביים תוך כדי חסימת האחר. כמו כן:

  • תומך בהפרשת הורמונים ופעולותיהם.
  • משפר את טונוס כלי הדם.
  • מווסת לחץ דם מערכתי.
  • מגביר את תנועתיות מערכת העיכול.
  • נדרש כדי להשיג למצב של הומיאוסטזיס על בסיס חומצה.
  • תומך במטבוליזם הגלוקוז (הסוכרים) והאינסולין.
  • ממלא תפקיד בפעילות המינרלוקורטיקואידים, המסייעים לווסת את משק המלחים בגוף.
  • תומך ביכולת ריכוז הכליות.
  • מווסת את מאזן הנוזלים והאלקטרוליטים.

מגנזיום:

רמות המגנזיום משפיעות על הרבה תהליכים ותפקידים פיזיולוגיים. אלו כוללים:

  • מגביר אנרגיה על ידי ייצור גדול יותר של ATP (אדנוזין תלת-זרחתי) בתאים.
  • תומך בייצור ותפקוד של מעל 300 אנזימים מערכתיים בגוף.
  • מרגיע את השרירים / מפחית את המתח בשרירים.
  • מגביר את הוויטליות, הסיבולת והחוזק.
  • משפר את בריאות הלב וכלי הדם, על ידי הרגעת השרירים הלבביים.
  • משכך כאבים, כולל כאבים כרוניים.
  • אידיאלי עבור דלקות פרקים / פיברומיאלגיה / כאבי מפרקים.
  • משפר את בריאות העור והריר בממברנות.
  • משכך כאבי ראש ומגרנות.
  • ברפואת ספורט – מחדש את רמות המגנזיום עבור אנרגיה (נאבק בעייפות ומרגיע כאב ושרירים מתוחים).
  • משפר את מצב הרוח ומפחית לחץ.
  • משפר את הזיכרון ואת התפקוד הקוגניטיבי.
  • מחזק את המערכת החיסונית.
  • משפר את הטמעת הסידן בגוף / מביא לבניית עצמות חזקות יותר.
  • מאזן את רמות הסידן והמגנזיום בתאים.
  • הוכח כאנטי-בקטריאלי ונוגד זיהומים.
  • מעלה את רמות הדֶהִידְרוֹ-אֶפִּיאַנְדרוֹסְטֶרוֹן, המביא לייצור הורמוני המין באופן טבעי.
  • מקל תסמינים של גיל המעבר ואת כאבי המחזור.
  • תומך ביצר מיני בריא (ובמערכת האנדוקרינית).
  • מאט את תהליך ההזדקנות, מחדש, מעניק חיות.
  • שומר את ממברנות התאים גמישות.
  • שולט בהליך ייצור הכולסטרול בגוף.
  • מווסת את רמות הסוכר בדם / יש בו צורך כדי לגרום לייצור האינסולין, הובלתו וביצוע תקפידו בתאים.
  • תומך במערכות נוגדות חמצון.

נתרן (סודיום)

רמות הנתרן משפיעות על הרבה תהליכים ותפקודים פיזיולוגיים. אלו כוללים:

  • מסייע לווסת את רמות הנוזלים בגוף האדם.
  • מווסת נוזלים על ידי איזון הלחץ האוסמוטי בגוף האדם.
  • מונע מכות שמש או תשישות חום ע”י פיצוי על אובדן אלקטרוליטים חיוניים והחלפתם.
  • תומך בתפקוד המוח – המוח מאוד רגיש לשינוי ברמות המלחים של הגוף; מחסור של סודיום מתבטא פעמים רבות כבלבול ותשישות.
  • יחד עם הזנת הגוף בנוזלים כיאות, מהותי להוסיף מאכלים ותוספים העשירים במינרלים (כולל אשלגן, מגנזיום או סודיום) כדי למנוע התכווצויות שרירים.
  • הוא מוצר חשוב המזין בנוזלים ומגונן נגד הרדיקלים החופשיים שמאיצים את תהליך ההזדקנות.
  • מסייע להיפטר מעודף של פחמן דו-חמצני בגוף.
  • מסייע להקל את ספיגת הגלוקוז בתאים, מה שמביא להובלה חלקה של חומרים מזינים בממברנות של תאי הגוף.
  • תומך באיזון על בסיס חומצה על ידי שינוי תכונות של חומצות בסיסיות-פוספטיות בגוף.
  • חולק קשר עם כלורידים וביקרבונטים בכדי לתחזק איזון שליו בין יונים הטעונים במטען חיובי לאלו עם במטען שלילי.

הרכב המוצר: גרם (בערך ¼ כפית) שלpH ADJUST מספקת את האחוזים הבאים של הצריכה היומית המומלצת (RDA):

יסוד  כמות למנה % RDA 
אשלגן 141.6 mg 4%
מגנזיום 105.0 mg 26.3%
נתרן 47.8 mg 2%

מרכיבים: אשלגן ביקרבונט, מגנזיום קרבונט, אשלגן גליצינאט וסודיום ביקרבונט.

רכיבים נוספים: אין.

הנחיות שימוש:

כתוסף תזונתי, טלו מנה של ¼ כפית עם 100-250 מיליליטר של מים מטוהרים, על בטן ריקה או לפי הנחיית מומחה הבריאות שלכם. במצבים של חומציות גבוהה במיוחד, נסו 4-10 מנות ביום, תלוי ברמת החומציות. השתמשו בנייר לקמוס לבדיקת חומציות כדי להבטיח שרמות החומצה נותרות מאוזנות ולא הופכות לבסיסיות מדי .

הערות חשובות:

כאמור, יש להשתמש  בטיפול מבסס מסוג אחד בלבד בזמן נתון.

איזון החומציות בגוף הינו טיפול אחד מתוך מספר טיפולים שעל החולה האונקולוגי לבצע ואינו עומד כטיפול יחיד (להרחבה – 5).

איפה להשיג?

לעזרה בהשגת המוצרים המוזכרים במאמר – נייר לקמוס בטווח ממוקד וכן סודה לשתיה איכותית ללא אלומיניום ו-pH Adjust ולהתייעצות ניתן לפנות את “טבע-לי נטורופתיה”.

References

  1. Why Alkaline Approach Can Successfully Treat Cancer
  2. Effect of Your pH on the Development and Growth of Cancer
  3. Nadine Artimise, Holistic Dental Care.
  4. פרוטוקול סודה לשתיה.
  5. הרחבה באנגלית לגבי פרוטוקולים משלימים לפרוטוקול איזון החומציות – CancerTutor.
  6. דיאטת הסרטן (אנגלית, באתר CancerTutor).
  7. פרוטוקול זיל הזול (באנגלית)
  8. כתובות מייל לעזרה בנושא הטיפול (באנגלית, באתר CancerTutor)

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות". מנכ"ל טבע-לי נטורופתיה

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן