חיפוש בטופהיל:

החשיבות של שמירת בריאות הכבד

שמירת הבריאות של האדם או שיקומה, אם היא נפגעה, תלויה במידה רבה בבריאות הכבד. באמצעות הפרשת מיץ מרה, הכבד הינו האיבר העיקרי שאחראי לסילוק רעלים מן הגוף. מבחינה זו, אם…

shutterstock 583689427
רופא מחזיק סטטוסקופ וכבד.

שמירת הבריאות של האדם או שיקומה, אם היא נפגעה, תלויה במידה רבה בבריאות הכבד. באמצעות הפרשת מיץ מרה, הכבד הינו האיבר העיקרי שאחראי לסילוק רעלים מן הגוף. מבחינה זו, אם כי אין ערוך לחשיבות תיפקוד הכליות, לעומת הכבד תפקידן הוא משני. הכבד אחראי, באמצעות אנזימי ציטוכרום P450  שהוא מייצר, לניטרול וסילוק רעלים שונים מהגוף. הוא האיבר העיקרי שאחראי על סילוק פסולת חילוף החומרים, מזהמים סביבתיים כמו  ריסוסי חקלאותת ותרופות כימיות שאדם נוטל – ברוב המקרים מתוך אמונה בתועלתן. מרבית האנשים אינם יודעים שכמעט ללא יוצא מן הכלל, יש חומרים מן הטבע, צמחי מרפא, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים שעזרתם רבה יותר ובטוחה יותר לעומת עזרת התרופות.  לשם תפקוד תקין של הכבד, אדם חייב לצרוך מזונות בריאים. יש גם מספר תכשירים טבעיים, צמחי מרפא ופיטוכימיקלים שעוזרים לבריאות הכבד ותיפקודו התקין. סילוק הרעלים על-ידי הכבד נעשה באמצעות הפרשת מיץ המרה. הכבד גם אחראי לתהליכים של חילוף החומרים ולאצירת ויטמינים ומינרלים לצרכי הגוף.

כאשר צינורות המרה נסתמים או נפגעים בדרך אחרת, רעלים שהיו אמורים להיות מסולקים מן הגוף נשארים בו. אז, הגוף מנסה לסלק אותם בדרכים משניות, כמו למשל דרך העור. במקרה כזה מופיעים בעור פצעים, פריחות או כתמים. תופעות אלו שכיחות אצל אנשים שהכבד אצלם לא פועל כתקנו. מחקרים הראו, שאצל  מרבית חולי הסרטן, הכבד מפריש רק 10% מהכמות של מיץ מרה לעומת הכמות המופרשת אצל אדם צעיר ובריא. רעלים אלו נשארים בגוף, גורמים בו לכאוס ולהתפתחות סרטן.

אי סילוק רעלים על-ידי הכבד יכול לפגוע בו ולהפוך אותו לכבד שומני שמאבד את היכולות שיש לכבד בריא לתפקד כדרוש. צריכה מוגזמת של אלכוהול היא  הסיבה המובילה לכבד שומני ולצמקת הכבד, צירוזיס, מחלה קשה ביותר. אחד המזלות של אנשים הוא  שהכבד הינו האיבר שיותר מכל איבר אחר יכול לרפא ולשקם את עצמו. אפילו אם רק 29% מן הכבד נשאר תקין ואדם משנה מקצה לקצה, ולטובה, את תזונתו ואורח חייו, עדיין הכבד יכול להשתקם.

חיוני ביותר לחולה במחלה קשה, בכלל זה בסרטן, לעשות הכל על מנת לשקם את פעולת הכבד. הכבד אמור לסלק מן הגוף את שאריות תאי הסרטן שהמערכת החיסונית מחסלת. למעשה, אין חולה סרטן שאצלו הכבד נמצא פועל כמו אצל אדם בריא וצעיר. לפי שיטתו של דר’ גרסון, שתייה מרובה של מיצי ירקות, אורגניים ומגוונים, עם חוקני קפה, היא דרך מעולה לניקוי הכבד. שתיית מיץ תפוחי עץ, ביחד עם שמן זית, כ-2-3 כוסות ליום, היא האמצעי הטבעי היותר יעיל להמסת אבני מרה שסותמות את כיס המרה ואת צינור המרה. שימוש בתכשירים טבעיים ובצמחי מרפא מתאימים הוא כלל יסוד בפרוטוקול של טיפול לניקוי ולריפוי הכבד.

תפריט מתאים לניקוי הכבד חייב להיות אורגני. יש לצרוך בעיקר מיצי ירקות אך  גם מיצי פירות ולאכול ירקות ופירות אורגניים. כל אלו חיוניים לניקוי הכבד. יש להימנע מצריכת ג’נק פוד. צריכת לציטין היא אחת מן הדרכים לשיקום הכבד ותפקודו. יש להימנע מאכילת בשר, שתיית משקאות אלכוהוליים ואכילת מזונות מעובדים ומתועשים. אין לצרוך מזונות מהונדסים גנטית.  שמן קוקוס ומיץ סלק, ביחד עם מיצי ירקות אחרים, עוזרים אף הם לניקוי ולשיקום הכבד.

תכשירים מן הצמח גדילן וכן חומצה אלפא ליפואית ואגוזי ברזיל העשירים בסלניום עוזרים לניקוי ולשיקום הכבד. כורכום עם מעט פלפל שחור או כורכומין  יעזרו אף הם. שתיית מישרים  מירקות עלים, קצוצים המוכנסים למים ללא פלואוריד ובטמפרטורת החדר, יעילה אף היא לניקוי הכבד. לשם כך משרים במים טהורים ובטמפרטורת החדר, עלים אורגניים חתוכים ואחר כך מסננים.

הפטיטיס מסוגים B ו-C, מה התחדש לגבי הטיפול בהם

עד לאחרונה נחשבה מחלת צמקת הכבד, צירוזיס, כמחלה חשוכת מרפא. אבל לאחרונה התברר, שרק במקרים בהם המחלה התקדמה במידה ניכרת, אין אפשרות לרפא אותה. הוא הדין בהפטיטיס מסוג C.

במחקר שנעשה עם חולי הפטיטיס מסוג C נמצא שהתהליך של ייצור חמצנים פעילים מזיקים לא נגרם על-ידי הגוף – נמצא שהם נוצרים על-ידי הווירוס. ממצא זה פותח אפשרויות חדשות לריפוי המחלה. מידת הנזק של וירוסי הפטיטיס C ו-B תלויה ביכולת  נוגדת החימצון של הגוף עצמו – ככל שהיא גבוהה יותר כך נזקם של וירוסים אלו ילך ויפחת. למשל, בעקבותת מחלת הפטיטיס C, נמצא שיש ירידה ניכרת ברמת הגלוטטיון בגוף. אצל אנשים שצורכים תפריט של מזון טבעי עם רמה גבוהה של נוגדי חימצון, הנזק הנגרם על-ידי ווירוסי הפטיטיס C יהיה הרבה יותר נמוך. נוגדי חימצון אלו, המצויים במזונותת ותבלינים שונים, אינם פועלים נגד הווירוס במישרין – הם מעוררים ייצור מוגבר של אנזימים נוגדי חימצון על-ידי הגוף עצמו.

אם אדם צורך מזונות מעוררי חימצון, נוצרת אצלו בגוף כמות רבה של TNF-אלפא, שהוא ציטוקין גורם חימצון כשלעצמו, והוא מעורר ייצור של חומר מזיק נוסף בגוף, NF-kapa-B, שפוגע בקולגן. כך נוצרת בכבד רקמה צלקתית שלא מסוגלת למלא אף תפקוד מתפקודי הכבד. יש  שם גם תמותה של תאים ונמק.

המוצרים הטבעיים שנמצאו יותר יעילים לעצירת תהליך זה הם כורכומין המצוי בתבלין כורכום (המלצת העורך: נעדיף כורכומין ליפוזומלי) ורסברטרול המצוי בענבים אדומים. חומרי טבע אלו הם היותר יעילים לעצירת תהליכים דלקתיים בגוף ולמניעת ייצור ציטוקינים ופגיעה ברקמת הכבד. החומר הטבעי הנוסף אשר נמצא כעוזר הינו פוליאנילפוספטידילכולין  (PPC). ניסויים שנערכו עם חומרים אלו באוניברסיטת אלברטה, הן עם בני אדם והן עם בעלי חיים, הראו תוצאות מבטיחות בהחלט.

References

Joyce MA’ Tyrrell DL. The cell biology of hepatitis C virus. Microbes Infect 2010 Apr;12(4):263-71

/לקריאה  נוספת

Naturally restore and maintain the health of your vitally important liver

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

להורדת מדריך במתנה

מדריך מתנה 7 טעויות רקע שקוף

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

דילוג לתוכן