פרוביוטיקה שמונעת עששת?

השבוע נשאלתי: האם אתה יכול להביא מוצר שמכיל את הפרוביוטיקה שד”ר מרדכי הוכברג ע”ה המליץ עליה לבריאות השן?  וכך כתב ד”ר הוכברג (1) בחוברת “תזונה פלוס”, בגליון 101 (להשגת החוברת ולחוברות חדשות פנו לרויטל הוכברג בטלפון 0528603617).

“בעקבות המידע הנוכחי בנושא בריאות הפה, יש כיום תכשירי פרוביוטיקה שמיועדים להגברת כמות החיידקים המועילים בפה ותוצאותיהם מבטיחות. נטילת תוספי חיידקים מועילים אלו עלולה לצמצם במידה רבה מחלת חניכיים ואובדן שיניים. כך יש גם פחות דלקות בגוף ושיפור כללי בבריאות. כיום יש כבר תכשיר שמכיל שני זנים של חיידקים מועילים המיועד לשמירת בריאות הפה. סוג אחד של חיידקים מועילים הוא סטרפטוקוקוס סליבריום בליז 18M… משהשתכנו חיידקים אלו בפה, הם מספקים הגנה כנגד חיידקים גורמי דלקות חניכיים ועששת שיניים.

“למעשה, הפה הוא האיבר המרכזי בערכו לגבי שמירת הבריאות כולה. יש חשיבות עליונה לאכילת מזון בריא. כך יש גם סיכוי לשמור על בריאות השיניים והחניכיים. עם צריכת המזון המערבי, דאגה לאוכלוסיית חיידקים מועילים בפה תביא תועלת חלקית בלבד. ” 

אכן, התזונה שלנו לא תמיד אופטימלית והחשיבות של חיזוק החיידקים המועילים בפה היא עצומה!  ובכן, איתרתי טבליות פרוביוטיקה דנטלית למציצה המכילות את החיידק המדובר, BLIS M18, ונוכל לעזור בהזמנתן. איזה עולם מופלא! מתברר שהסימביוזה שלנו עם חיידקים מועילים ומיטיבים אינה רק במעי, אלא גם בפה, וגם על העור (ראו מה שכתבנו על מיביום, פטנט ישראלי חדש עם מעל 80% יעילות לטיפול בפסוריאזיס). 

תוך כדי זה, לקוח אחר דיווח לי: “כשאני שוטף את השיניים עם הסילונית, אני מרגיש ריח מסויים של ריקבון”. ושמתי לב שיש גם אנשים נוספים שאני חש שיש להם ריח רע מהפה. התופעה נפוצה מאד!!  (סילונית היא מכשיר מדהים ששולח זרם מים חזק לחניכיים, לרווחים בין השיניים, ולמקומות שהחוט הדנטלי לא יכול להגיע אליהם).

מתברר שצחצוח ואפילו שימוש בחוט דנטלי אינם מספיקים – הבסיס הוא איזון הפלורה בפה (ורצוי לאזן את הפלורה בכלל, גם במעי).

אז איך מאזנים את הפלורה בפה

דבר ראשון, מעדיפים מזון חי ומונבט, שה-PH שלו בסיסי (הרחבה – איזון PH). כשה-PH בפה בסיסי, הסביבה בלוטות מיצד האוזן (ה-patroid)  מפרישות לרוק אנזים שמאפשר לאמייל של השן להתחדש. סוכרים אינם הסיבה לבעיות בשיניים. רק חומצות, המגיעות מהמזון, יכולות לשחוק את האמייל של השן ולגרום לחורים בשיניים. למזון ולמשקה שאעינם חומציים אין שום השפעה על אמייל השן. 

דבר שני, שוטפים במלח ים, שה-PH שלו בסיסי, לפני הצחצוח. אפשר גם לשטוף מספר פעמים ביום, ביחוד כשלא יכולים לצחצח. 

שני הדברים האלו טובים, אבל לא מספיקים. כשיש בעיה, נדרש שימוש בתכשירים יעודיים לאיזון האקולוגיה הפנימית בפה. יש את הפרוביוטיקה שהזכרתי למעלה. ויש את ה-Oral Care Gel שד”ר עדיאל תל-אורן המליץ עליו. אבל מה אם רוצים מוצר כשר?

היום נפל לי האסימון:

דבש מנוקה נמצא גם הוא מועיל לחיזוק הפלורה הטובה בפה. הוא מחסל רק את החיידקים הרעים ואינו פוגע בחיידקים הטובים (הרחבה). 

מתברר שבנוסף לתועלות האחרות שלו, לפי כמה וכמה מחקרים, נמצא כי דבש מנוקה מסייע להפחתה זמנית בכאבי שיניים, למלחמה בדלקות בפה, לעצירת מחלות חניכיים מהשורש, להפחתת עששת, ולדברים רבים נוספים. זאת על פי תכונות הריפוי העיקריות שנמצאו בו: 

אנטי דלקתי – יש לו את הכח להפחית את הכאב והנפיחות הקשורה לכאב. ואם אתם סובלים ממחלת חניכיים, זה עשוי לעזור להקל על הדלקת.

אנטי חיידקי – ולכן אכילתו עשויה בפועל להקל על כאבי שיניים. עוזר לפרק את הפלאק הגורם לעששת. 

אנטי ויראלי – התכונות האנטי ויראליות שלו עשויות לסייע במלחמה בדלקות בפה, במחלות חניכיים. השתמשו בדבש מנוקה כדי לשמור על הפה והחניכיים נקיים מוירוסים. 

איזה חוזק של דבש מנוקה נדרש?

כמה שיותר חזק, האפקט האנטי-בקטריאלי חזק יותר. לפחות MGO 300 (יש בארץ) ואם זה לא דחוף אז רצוי MGO 514 ומעלה (מגיע מחנות טופהיל). 

איך להשתמש? 

  • מי פה. החליפו את מי הפה הרגילים שלכם בדבש מנוקה. 
  • עיסוי. אפשר לעסות אותו ישירות על החניכיים. מרחו טיפה של דבש מנוקה ישירות על החניכיים כדי להפחית את הדלקת. אפילו אם אינכם סובלים ממחלת חניכיים, ניתן להשתמש בשיטה זו כדי למנוע מהחיידקים להצטבר סביב החניכיים. 
  • אכילה. אפשר לאכול אותו כרגיל. כפית של דבש מאנוקה ביום מגנה עלינו מעששת. אבל היא לא תהיה אפקטיבית כמו המריחה הישירה על האזור הכואב.

ומה לגבי הסוכר? האם דבש מנוקה לא יגרום לחורים בשיניים? 

בטח שמעתם שמזונות ומשקאות המכילים הרבה סוכר הם האויב הגרוע ביותר של השיניים. למעשה, סוכר הוא הסיבה העיקרית להצטברות פלאק המוליך לעששת ולמחלות חניכיים. אז אם דבש מנוקה מכיל הרבה סוכר, איך יכול להיות שהוא טוב לבריאות השן? 

למעשה, התכונות האנטיבקטריאליות של דבש מאנוקה חזקות הרבה יותר מהסוכרים שהוא מכיל. לא רק שהסוכר לא נצמד לשיניים, להיפך, רפואת בית זו מעלימה את המשקעים הקיימים. דבש מנוקה לא רק שלא גורם לבניית פלאק אלא מסייע בפירוקו. 

כך שהתשובה היא לא. דבש מנוקה לא יגרום לחורים בשיניים. 

עם מי להתייעץ?

מקורות

  1. “תזונה פלוס”, גליון 101, מאת ד”ר מרדכי הוכברג ע”ה (להשגת החוברת ולחוברות חדשות פנו לרויטל הוכברג בטלפון 0528603617).
  2. The Amazing Oral Health Benefits of Manuka Honey Your Dentist Has Not Shared With You

עוזר לאנשים לגלות שיש טיפול טבעי בשיניים ללא עזרת רופא, ושזה הבסיס לכל הבריאות. מוביל את תכנית "פותחים פה לבריאות"

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

דילוג לתוכן