איך מעלים את רמת הגלוטתיון?

גלוטתיון הינה תרכובת מרכזית ביותר בגוף. היא מורכבת משלוש חומצות אמיניות: ציסטאין, גלוטמאט וגליצין. גלוטתיון הוא החומר נוגד החימצון היותר פעיל בגוף. הוא מאפשר  פעולה יעילה של כלל האנטיאוקסידנטים. ציסטאין הינה החומצה האמינית המגבילה ביצירת גלוטתיון. למרבית חולי המחלות הקשות והניווניות אין מספיק גלוטתיון, בייחוד אם הם מטופלים עם תרופות. במצב זה  ההישרדות של חולים אלו נפגעת במידה רבה. ניתן לשפר נתון זה על-ידי הוספת חומצות אמיניות גופרתיות. במוח, שהוא האחרון לסבול ממחסורי תזונה, רמות הגלוטתיון יורדות על-מנת לשמר רמת גלוטתיון מספקת באיברים אחרים. ירידה ברמת הגלוטתיון בגוף גורמת לפגיעה נוספת של תהליכי חימצון בגוף. המסקנות הן, שלאנשים רבים, בייחוד למבוגרים, אין די גופרית שמקורה במזון ועליהם להיעזר בתוספים מכילי גופרית.

בנוסף , כדי להעלות את רמת הגלוטתיון –  כדאי גם N acetyl cystaine NAC, חומצה אלפא ליפואית (ממחזרת גלוטתיון).  גם כולין ואינוזיטול חשובים, וכן ויטמין C ליפוזומלי. כמו כן – מלח הימלאיה שחור מכיל גופרית שמסייעת בייצור ציסטאין, החומצה האמינית המגבילה ביצירת גלוטתיון*.

X